Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Jerusalem Post: Ήρθε η ώρα να τα βρούμε με τη Τουρκία!


- Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ανάλυση στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post και μας ενδιαφέρει άμεσα σαν χώρα!



Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ανάλυση δημοσιεύτηκε στην Ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post (ΕΔΩ) και μας ενδιαφέρει άμεσα σαν χώρα.
Τα σημαντικότερα σημεία:
Χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες, αναλυτές και αξιωματούχοι της Τουρκίας και του Ισραήλ αναγνωρίζουν την ανάγκη να ξεκινήσει εκ’ νέου μια..... προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών. Βασικές αιτίες που επιβάλουν να προχωρήσουμε από κοινού σε μια τέτοια απόφαση είναι το γεγονός πως μέσα στη “ταραγμένη” περιοχή της Μέσης Ανατολής οι δύο αυτές χώρες (Ισραήλ & Τουρκία) παραμένουν οι μοναδικές υπό το καθεστώς σταθερής και δημοκρατικής διακυβέρνησης, οι δομές τους βασίζονται σε ουσιαστικούς μηχανισμούς ασφαλείας και οι οικονομίες τους βρίσκονται σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι κορυφαίοι διπλωμάτες των δύο χωρών αναγνωρίζουν πως η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη, λόγω των ταραχών και της παρατεταμένης αβεβαιότητας. Και οι δύο πλευρές έχουν ήδη αρχίσει δειλά-δειλά να παραδέχονται πως το παρα έκαναν με τις διπλωματικές τους “τρέλες”.
Η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών υφίσταται και επιβάλλεται να συνεχιστεί. Οι οικονομικοί δεσμοί των χωρών μπορούν να επηρεαστούν από πολιτικές διαμάχες και αποφάσεις. Το πιο συνετό για την ώρα θα ήταν μια αναθεώρηση της κατάστασης και σύσφιξης των οικονομικών σχέσεων.
Η Τουρκία πάει σε βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο. Κάτι τέτοιο ίσως να πυροδοτήσει εντάσεις για καθαρά προεκλογικούς λόγους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας την επομένη των εκλογών ημέρα.
Το Ισραήλ θα πρέπει άμεσα να βελτιώσει το διεθνή προφίλ του όπως επίσης να βελτιώσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος “γιατρός” όσον αφορά τις εντάσεις και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να μπουν τα θεμέλια για τη βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας.
Τον επόμενο μήνα θα πρέπει να βγει η απόφαση του ΟΗΕ σχετικά με την επέμβαση στο στολίσκο. Καμία από τις δύο χώρες δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει κάποιο βήμα προς τα πίσω. Μετά την απόφαση του ΟΗΕ θα πρέπει να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και αυτό να γίνει κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

http://greeknation.blogspot.com/2011/04/jerusalem-post-jerusalem-post.html

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ άσχημο για μας. Έχουμε όμως συνηθίσει τα άσχημα πια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΙΣΡΑΗΛ(ΗΠΑ) Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΜΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚ/ΤΕΙΑΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ? ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα βλέπουν και να τα διαβάζουν εκείνοι που τόοοοοσο πολύ χάρηκαν με τις Ελληνοεβραϊκές "φιλίες" προ καιρού, επειδή δήθεν, θα μας βοηθούσαν στα θέματα με την γείτονα...

Είμαστε πολύ βαθιά νυχτωμένοι ως λαός. Θα ξυπνήσουμε όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι. Κι επειδή γνώμη μου είναι ότι δεν το θέλουμε, θα ξυπνήσουμε με τρόπο επώδυνο.

Ανώνυμος είπε...

Φιλιες μεταξυ κρατων δεν υπαρχουν .Υπαρχουν μονο συμφεροντα .

Ανώνυμος είπε...

Etsi ine mono Simferonta iparxoun. Dio fores ton telefteo Xrono prospathisan na ta wroune ke den ta wrikan.Den boroune na ta wroune i Muisofeggari trawane pros Musulmanismo ke etsi tha erthoun se antithesi.

Ανώνυμος είπε...

παιζανε θεατρο τοσο καιρο οι προστυχοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίνε οι Εβραίοι! Αυτοί το συμφέρον τους κοιτάνε και καλά κάνουν. Οι δικοί μας φταίνε που δεν ανακύρηξαν την ΑΟΖ για να περάσει ο αγωγός απο το Ισραήλ στην Ευρώπη. Οι Εβραιοι κατάλαβαν ότι μπίζνες με ευνουχισμένους, δεν μπορούν να κάνουν. Ετσι θα στρέφονται ξανά στο κράτος που έχει τα @@ στην Μεσσόγειο. Δηλαδη την Τουρκία.
Για μια ακόμη φορά η ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία πήρε 0.
Καιρός να αγαπήσουμε και εμείς οι Έλληνες μόνο τον εαυτό μας. Όπως κάνουν και οι Εβραίοι.

Ανώνυμος είπε...

Φιλιες μεταξυ κρατων δεν υπαρχουν.
Υπαρχουν μονο συμφεροντα poly Sosta.

Emeis ftaime oxi aftoi, dioti aftoi kanoun tin Douleia tous ke ta symferonta tous. Emeis koitame ta symferonta ton allon ke oxi ta dika mas opos mas ta kanoun oi Politoikoi mas!

Xoris tis Aanakyriksi tis AOZ i Ellada tha ginei ypodoulei stin Tourkia opou eidi fysika eine alla i katastasi tis tha gini poly pio xeiroteri ke tha paroun ke ta apothemata oi geitones ke emeis tha koitame ap'ekso!!

Ανώνυμος είπε...

Efoson oi Ellines eine se dikio ke me ton Nomo ke den kanoun anakyriksi tis AOZ ti allo perimenoun;

Tis Malakies pou leei o Antreas ke o Droutsas eine gia klamata. Aftoi den eine gia Politiki ke gia Ethnika themata. An ginotan se allo kratos afto tha tous Erixnan amesos apo tin Bouli ke tha trogane 20 Xronia gia Ethniki Prodosia alla milame me Ellines tora symferontologous ke Prodotes fysika

Ανώνυμος είπε...

AOZ Breeeeeeeeeee Blimataaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΟΝΑ .ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ .ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΑΙΑΝΤΑΣ.,

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 1 26 εισαι περα βρεχει.
Αν μπορουσαμε να κυρηξουμε αοζ θα σημαινε οτι οι εβραιοηπα μας το επιτρεπουνε.

Δεν μπορπυμε να βγαλουμε τον ορυκτο πλουτο. ΤΕΛΟΣ
Η θα μας τα παρουνε
Η θα μας βομβαρδισουνε
Η θα κανουνε σεισμους

Δεν εχουμε ελπιδα παρτε το χαμπαρι.

Ακομα και με πατριωτες πολιτικους το πολυ πόλυ να μας πουνε τρομοκρατες και φαμε κανα πυραυλο.

Και παλι καλα να λετε μια χαρα ειμαστε, ακομα υπαρχουμε στον χαρτη.