Σάββατο 9 Απριλίου 2011

N.Σ.Καν: "Να αναδιαρθρώσετε προς τα κάτω τους μισθούς σας, όχι το χρέος σας!"





ImageΜειώσεις μισθών και όχι αναδιάρθρωση του χρέους της χρειάζεται η Ελλάδα, τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας "δεν έχει καθόλου να κάνει με το χρέος, έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. πρέπει να αποκαταστήσουμε την Ανάπτυξη στην Ελλάδα και για να την αποκαταστήσουμε, πρέπει να....
αποκαταστήσουμε την Ανταγωνιστικότητα».Ταυτόχρονα έστειλε όμως και μήνυμα πως δεν είναι το χρέος, αλλά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητος και οι μισθοί, το πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στρος Κάν, αφορμή τα δημοσιεύματα, διέψευσε δημοσίως κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση χρέους-ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Τόνισε ότι το ΔΝΤ στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας και ότι έπρεπε οι ευρωπαίοι να δεχθούν νωρίτερα να στηρίξουν την Ελλάδα.

Αλλά επέμεινε να μειωθούν οι μισθοί: 
"Από την εισαγωγή του ευρώ, 12 χρόνια πριν, οι αυξήσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα ήταν, σε ονομαστικές τιμές, 35% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη. Σε άλλες χώρες λιγότερο, σε άλλες όχι. Στις περισσότερες χώρες ήταν μεταξύ 30%-40%, στη Γερμανία 17% -και γι’ αυτό κέρδισε πολλά σε ανταγωνιστικότητα, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Στην Ελλάδα; 100%! Αυτό είναι πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Πρέπει να το διορθώσετε. Δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Αυτό δεν έχει σχέση με το χρέος».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρίστως Τζώρτζ.
Αφού πρωτα μειώσουν τα καρτέλ των σούπερ μάρκετ τις τιμές κατά 150%.
Αφού μειωθεί η βενζίνη, αφού μειωθούν τα διόδια, αφού μειωθούν ρούχα, παπούτσια, και όλα τα άλλα σκατά που μας πουλάτε 400%.
Αντε και γαμήσου Τζώρτζ και εσύ και όλο σου το σόι.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ γελάμε,χα χα χα.
Εννοείται ότι φταίνε οι χαμηλότεροι μισθοί της Ευρώπης;Ξανά χα χα χα.Το χρέος της χώρας που που δημιουργήθηκε από υπέρογκες μίζες υπουργών και λοιπών συναφών στοιχείων κατά την διάρκεια των δημοσίων έργων σας λέει κάτι;
Κάνε κανά μπάνιο ρε Ντομινίκ,άνοιξε ο καιρός...

Ανώνυμος είπε...

κυριε σκαν πιστευετε στον μαμμωνα η στον γιαχβε οπως και ο κυριος ΓΑΠ σαν γνησιοι μασωνοι που εισασατε και 2.γιατι μονο αυτοι οι θεοι σας ταριαζουν οπως και πρωτο τραπεζακι...ΚΟΛΑΣΗ.

panos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=cWdFcEyb6mQ&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

δεν θα μειωσουμε μισθους, θα κανουμε σταση πληρωμων θα συντονιστουν ολες οι οργανωσεις αντικυβερνητικες, να κανουμε δημοψηφισμα μονοι μας, νακυρηξουμε χρεωκοπια, να πουμε στον αλητη αυτον διαγραφουμε το χρεος να ζητησει τα λεφτα του απο ΓΑΠ και τους υπουργους, να ανοιξουμε το νομισματοκοπειο και να τυπωσουμε την δραχμουλα μας και να ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε αρχίσει και τους στριμώχνουμε..

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

8.30 και 8.34,

Συντονισμός ήδη γίνεται είτε ατομικά είτε ομαδικά. Και μόνο που οι Ελληνες ξυπνάνε σιγά σιγά δείχνει κάτι.
Για παράδειγμα το σπίθα του Θεοδωράκη. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί, αλλά παρέχει αφύπνιση στο λαό.
Παράδειγμα τα κινήματα με τα διόδια, με τα λεωφορεία, με το μετρό.
Η αντίσταση της Κερατέας, το μικρο-κίνημα του Κολλάτου. Ακόμα και ο Γκλέτσος κάτι πέρασε στον κόσμο.
Εχουμε την δύναμη, και αυτοί το ξέρουν και έχουν χεστεί.
Μιλήστε με τους διπλανούς σας, συνασπιστείτε σε ομάδες ίδιας νοοτροπίας. Βοηθήστε τους συνανθρώπους σας να περάσουν την κρίση. Μόνο χέρι-χέρι θα την παλέψουμε.
Πάνω απ'όλα μην τους φοβάστε. Αυτοί μας φοβούνται.

Ανώνυμος είπε...

FUCK OFF!!!OYST KOPROI POLITIKOI!!! GAMO TON BIZENTAL GAMO THN ANNA FRANK...GAMIETE KAI OLH H FΥLI TOY ABRAAM... ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΝΑΩ... ΑΧ .... ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΠΟΣΟ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ!!!

ΓΑΜΩ TOYS ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ...ΤΗΣ ΣΙΩΝ!!!!

FYLETISTHS

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

και να φανταστειτε οτι ολο αυτο γινεται για να σωσουμε τις τραπεζες οχι τη χωρα μας....

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΜΕ ΜΑΡΚΟΥΤΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΟΝΤΡΕΛΑΣ.ΘΟΔΩΡΑΚΗΣΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ.ΕΛ ΣΙΝΤ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.

Modestus είπε...

Που να σου κοπεί η γλώσσα παλιόπουστα Στρος Καν λαμόγιο εβραιομασώνε του κερατά. Οι πιο κακοπληρωμένοι της Ευρώπης είμαστε αρχίδι. Έξω από την ΕΕ τώρα, επιστροφή στη δραχμή και άρνηση χρέους ΤΩΡΑ!!!