Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μετά την Credit Agricole και η Societe Generale ετοιμάζει τη μεγάλη έξοδο!


Η μια μετά την άλλη οι γαλλικές τράπεζες που πριν από μερικά χρόνια δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα, ετοιμάζονται να την εγκαταλείψουν...


Την αρχή έκανε η Credit Agricole, που την περασμένη Δευτέρα γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του συνόλου ή μέρους της Εμπορικής Τράπεζας και τώρα έρχεται η σειρά της Societe Generale.

Η γαλλική τράπεζα έχει μειώσει τη χρηματοδοτική γραμμή της προς τη θυγατρική της Γενική Τράπεζα και εξετάζει δυνατές στρατηγικές εξόδου της από την ελληνική οικονομία. Αυτό δήλωσαν αναλυτές που συναντήθηκαν με τον οικονομικό διευθυντή της SocGen.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής τράπεζας Μπερτράν Μπαντρ τους είπε ότι τη SocGen την απασχολεί όσο και την Credit Agricole- τη γαλλική τράπεζα που είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας- μία στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της SocGen επιβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση προς τη Γενική έχει μειωθεί «στο ελάχιστο», αλλά υποβάθμισε τη σημασία της αναφοράς του κ. Μπαντρ στη στρατηγική εξόδου, λέγοντας ότι η τράπεζα «παρακολουθεί ενεργά» τη Γενική για να διατηρήσει τη βάση των καταθέσεων της.

Τόσο η Γενική όσο και η Εμπορική έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότησή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του μηχανισμού βοήθειας της ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance, ELA), επιτρέποντας έτσι τη μείωση της χρηματοδότησης από τις μητρικές τράπεζές τους.
πηγη