Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο Ολαντ ξεκίνησε “ετοιμασία της κοινής γνώμης” για την επέμβαση;


Η Συρία είναι απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια;;; Από πότε κ. Ολάντ;

-Πόσα (ανταλλάγματα) πήρε αυτός που αποσκίρτησε; Στα συριακά μέσα, γράφονται διάφορα…


-Στον κ. Ολάντ αφιερώνουμε το βίντεο (ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!!!), με την εκτέλεση ενός πολίτη πριν λίγες μέρες από ισλαμιστές… για γερά στομάχια!!! Αυτός μάλλον δεν “μετράει” για εσάς κ. Ολάντ… Αξίζει να παρατηρήσετε, πως τραβούν βίντεο με τα κατορθώματά τους οι άντρες του FSA (Free Syrian Army)…
“Η πτώση του καθεστώτος Ασαντ είναι αναπόφευκτη”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανοίγοντας τις εργασίες της Διάσκεψης των Φίλων του Συριακού Λαού στο Παρίσι, όπου συμμετέχουν οι δυτικές χώρες, τα κράτη μέλη του Αραβικού Συνδέσμου και δεκάδες συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης.

Η κρίση στη Συρία έχει μεταβληθεί “σε απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια”, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθυνόμενος “σε εκείνους που δεν είναι εδώ“, δηλαδή την παραδοσιακή σύμμαχο της Δαμασκού , τη Ρωσία, η οποία μποϊκοτάρει, μαζί με την Κίνα, τη διεθνή διάσκεψη στο όνομα “της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας”.

“Θέλω να απευθυνθώ σε εκείνους που δεν βρίσκονται εδώ. Στο σημείο αυτό δεν τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση ότι η συριακή κρίση έχει μεταβληθεί σε απειλή για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια”, είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

“Σε εκείνους που υποστηρίζουν επίσης ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, όσο απεχθές και να είναι, μπορεί να επιτρέψει την αποφυγή του χάους, θέλω να τούς πω ότι (με τη στάση αυτή) θα εξασφαλίσουν και το πλέον απεχθές καθεστώς και το χάος”, προειδοποίησε απευθυνόμενος στη Μόσχα.

Ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε τη Διάσκεψη των Φίλων του Συριακού Λαού να αναλάβει “πέντε δεσμεύσεις”, ανάμεσά τους “την απόρριψη της ατιμωρησίας για τα εγκλήματα”, “την πραγματική και αποτελεσματική εφαρμογή” των οικονοιμκών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων, “την ενίσχυση της υποστήριξης προς την συριακή αντιπολίτευση με τον εφοδιασμό της με μέσα επικοινωνίας”.

Οι δύο άλλες δεσμεύσεις αφορούν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την αρωγή της διεθνούς κοινότητας στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά την έναρξη της πολιτικής μετάβασης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι ο απολογισμός στη Συρία είναι “τρομακτικός και δυσβάστακτος για την ανθρώπινη συνείδηση και την ασφάλεια” και κάλεσε τον ΟΗΕ να λάβει το συντομότερο δυνατόν μέτρα για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση” του μεσολαβητή της διεθνούς κοινότητας Κόφι Αναν.

Παρίσι και Ουάσινγκτον θεωρούν ότι το σχέδιο Αναν πρέπει να λάβει τον χαρακτήρα απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, να τεθεί υπό το άρθρο VII του Χάρτη και η εφαρμογή του να καταστεί υποχρεωτική, ώστε να προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων και η προσφυγή στη στρατιωτική βία για εκείνους που το παραβιάζουν.
Την ίδια ώρα ο ταξίαρχος Μανάφ Τλας, επικεφαλής μονάδας της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, παιδικός φίλος και στενός συνεργάτης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ αποσκίρτησε, εγκατέλειψε τη Δαμασκό και κατευθύνεται προς το Παρίσι, έγινε γνωστό από πηγή του περιβάλλοντός του.

Ο ταξίαρχος έφθασε χθες στην Τουρκία από τη Συρία και κατευθύνεται προς τη Γαλλία, όπου κατοικεί ο πατέρας του Μούσταφα Τλας , πρώην υπουργός Αμυνας της Συρίας.
πηγη