Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;


Θα υπάρξει τελικά γνήσια πατριωτική υποφιότητα για την ηγεσία της Κύπρου; Η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους πάντως, μπήκε στον χορό της διεκδίκησης του χρίσματος, και εκτός από τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. Νίκο Αναστασιάδη και η ίδια εκδήλωσε το ενδιαφέρον...
της για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το όνομα της Θεοχάρους «έπαιζε» ως σοβαρό φαβορί για υποψηφιότητα προερχόμενη από τον ενδιάμεσο χώρο. Το περιβάλλον του Νίκου Αναστασιάδη, ουσιαστικά, δεν ανησυχεί για την υποψηφιότητα Θεοχάρους. Θεωρούν ότι εύκολα ή δύσκολα, ο Πρόεδρος του κόμματος θα επικρατήσει στην εκλογική διαδικασία, με ένα σεβαστό ποσοστό. Στόχος είναι η αποφυγή της εισδοχής σε μια περίοδο εσωστρέφειας για το κόμμα, το οποίο ουσιαστικά θα βρίσκεται πλέον σε προεκλογική περίοδο.

Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κινήσεις της κ. Θεοχάρους από τούδε. Αν θα προχωρήσει, δηλαδή, στη διεκδίκηση της Προεδρίας, χωρίς την έγκριση των συλλογικών οργάνων του ΔΗ.ΣΥ., αποστασιοποιώντας τον εαυτό της από την επιλογή του κόμματος, με ανοίγματα προς τον ενδιάμεσο χώρο. Στις δηλώσεις του, μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Θεοχάρους και τη συνεχάρη. Χαιρέτισε, παράλληλα, το γεγονός πως, οι δημοκρατικές διαδικασίες που το κόμμα διασφαλίζει, «...επέτρεψαν σε ένα καταξιωμένο στέλεχος, την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, να θέσει και η ίδια την υποψηφιότητά της στην κρίση του Ανωτάτου Συμβουλίου». Ο Αναστασιάδης σημείωσε ότι ο τόπος περνά κρίσιμες ώρες και τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος απαιτούν ηγεσία με αποφασιστικότητα και τόλμη, η οποία, μέσα από συλλογικότητα, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Η Ελένη Θεοχάρους, η οποία στην Ευρώπη και τα όργανα της Ε.Ε. έχει φέρει συχνά με τη μαχητικότητά της την Τουρκία σε δύσκολη θέση, τονίζει πως δεν πρέπει να εξανεμίσουμε με πολυδιάσπαση και ασύντακτες κινήσεις τις ελπίδες του λαού. Υπογράμμισε την αταλάντευτη προσήλωσή της στη στρατηγική της απελευθέρωσης της Κύπρου και της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, ενώ υπέδειξε την ανάγκη ο επόμενος Πρόεδρος να είναι απαλλαγμένος απ' όλες τις αντιδημοκρατικές δεσμεύσεις του παρελθόντος. Η επιλογή της να θέσει εαυτόν στην κρίση των συλλογικών οργάνων του κόμματός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πεποίθησή της πως θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η υποψηφιότητά της διαφέρει από εκείνην του Προέδρου του κόμματος (βλέπε σχέδιο Ανάν), και η δική της στρατηγική μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική, στη σύναψη μιας ευρύτερης συμμαχίας, που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του Δημήτρη Χριστόφια από την Προεδρία.

Θυμίζουμε πως πέραν της Ελένης Θεοχάρους, που έχει αποδείξει πως διαθέτει εθνικές θέσεις στο κυπριακό και το σθένος να τις υπερασπιστεί, υπάρχει πάντα και η υποψηφιότητα του τέως ΥΠΕΞ Γιώργου Λιλλήκα, που ιδεολογικά και πολιτικά δεν παρουσιάζει ουσιαστικές διαφορές με την Θεοχάρους ως προς την διαχείριση του εθνικού θέματος και την σχετική στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπροστα της η Μερκελ ειναι φωτομοντελο, περαν αυτου την εχω ακουσει πραγματικα αξιζει , αλλα το βλεπω για θαυμα !!