Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ισραηλίτες βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο.


Το βιβλίο με τίτλο: «Οι Ισραηλίτες βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο (1915-1936)», εξέδωσε το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, αποτίοντας φόρο τιμής στους Έλληνες Εβραίους που διετέλεσαν μέλη της Βουλής, ιδιαίτερα στην περίοδο του Μεσοπολέμου.
Η παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο συνέγραψε ο κ. Λέων Α. Ναρ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ...
Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.
Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, παρευρέθησαν ο.... Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και οι πρώην Πρόεδροι του Κοινοβουλίου κ. Άννα Μπενάκη- Ψαρούδα και κ. Δημήτρης Σιούφας.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος τόνισε ότι «η τιμητική αυτή έκδοση ήταν επιβεβλημένη για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της μνήμης των Ελλήνων Εβραίων βουλευτών που προσέφεραν στο παρελθόν τις υπηρεσίες τους στον υπέρτατο δημοκρατικό θεσμό της χώρας».
Ο κ. Πετσάλνικος έκανε ειδική μνεία και στους χιλιάδες των Ελλήνων Εβραίων που πολέμησαν στις τάξεις του ελληνικού στρατού κατά το Έπος του ’40. «Είναι γνωστό, άλλωστε - όπως είπε- ότι ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που έπεσε ηρωικά στη Μάχη της Πίνδου ήταν ο εβραϊκού θρησκεύματος Συνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής».
«Η μελέτη του κ. Ναρ μας υπενθυμίζει ότι η πρόταξη της έννοιας του πολίτη, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η απαλλαγή από προκαταλήψεις και στερεότυπα και ο απόλυτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν δείγμα δημοκρατικού πολιτισμού και γνώμονα μιας ουσιαστικά δημοκρατικής κοινωνίας» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει ορίσει, ήδη από το 2004, την 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και των χιλιάδων θυμάτων Ελλήνων Εβραίων.
http://www.naftemporiki.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουν καμία δουλιά στη Ελλάδα οι απατεώνο-φασιστο-κομουνιστο-περιτομημένοι ακραιφνείς ρατσιστές και συνωμότες. Πογκρόμ μαζί με τους εισβολείς πιθίκους του ισλάμ και της αφρικής.

Ανώνυμος είπε...

..καί οι Αταφοι Νεκροί ΜΑΣ τού Επους τού ΄40 άς περιμένουν δικαίωση!!!πάνω από 70 τόσα!!!!! χρόνια.΄Ω κάκιστα ζώα... Αίσχος σας!!!
υ.γ.Τί ανακάτεμα είναι κι αυτό; υπάρχουν Ελληνες Εβραίοι; Τί πάει νά πεί μ΄αυτό τό τσαλίμι ο ποιητής; Λίγη..λίγη ντροπή δέν υπάρχει;..επιτέλους;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΚΝΑ ΕΡΠΕΤΩΝ ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Δέν είναι απαραίτητο να βρίζετε ρε παιδιά.
Δέν θέλει τέτοιους Χριστιανούς ο Θεός.
Δέν είναι όλοι οι εβραίοι Σιωνιστές.
Οι περισσότεροι πιστεύουν στον αληθινό Θεό και την Παλαιά Διαθήκη(Τορά),αλλά ένεκα της κατάρας που δεχθήκανε σταυρώνοντας Τον οι πατεράδες τους,
τους έχει δώσει ο Θεός ένέργεια πλάνης και σκοτισμού έτσι ώστε να βλέπουμε το φοβερό αυτό φαινόμενο,
το ότι δηλαδή ενώ ο μισός πλανήτης πιστεύει στον Μεσσία τους και Μεσσία όλου του ανθρωπίνου γένους,
κατα σάρκα εβραίο ενανθρωπήσαντα Θεό μας Ιησού Χριστό,
αυτοί να μην μπορούν να δούν την αλήθεια που βοά μπροστά στα μάτια τους κυριολεκτικά!...
και ακόμη δυστυχώς τον περιμένουν...

Οι απλοί Ιουδαίοι δηλαδή, είναι στην ουσία τυφλωμένα πνευματικά μας αδέλφια και προκαλείς μεγάλη βλάβη στην ψυχή σου με το να τους βρίζεις όλους.
Μήν ξεχνάτε ότι η Παναγία μας,οι Απόστολοι,οι Προφήτες,οι Πατριάρχες όλων των Χριστιανών Αβράμ Ισαάκ και Ιακώβ ο Θεόπτης Μωυσής και οι περισσότεροι άγιοι μας της Παλαιάς Διαθήκης είναι κατα σάρκα εβραίοι.
Γι'αυτό αδέλφια μου, ας φιλτράρουμε πρώτα τις σκέψεις που μας έρχονται στο μυαλό πρίν τις ξεστομίσουμε ή τις γράψουμε και άς δείξουμε στο Θεό μας αλλά και σε όλο τον κόσμο ένα καλό πρόσωπο ώστε να έχουμε βάσιμη και δίκαιη ελπίδα ότι θα δούμε και εμείς πρόσωπο θεού μία των ημερών,
και ότι θα είναι καλό
και όχι κακό σαν το δικό μας...

Υ.Γ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ
(ΜΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ -ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ)ΑΠΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

gia psakste tin iatriki seksologiki apopsi gia tin peritome kai tha katalavete polla gia tous evreous...