Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Anonymous χτύπημα στο FBI και την Σκότλαντ Γιαρντ


Anonymous χτύπημα στο FBI και την Σκότλαντ ΓιαρντΣτον "αέρα" έβγαλαν οι "χακτιβιστές" Anonymous μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ στελεχών του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ που αφορά τη δραστηριότητα των κυβερνοπειρατών.

Οι Anonymous ανέβασαν τη συνομιλία που υπέκλεψαν στο YouTube, μαζί με ένα γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που είχε συντάξει ένας πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας η οποία οργάνωσε την τηλεδιάσκεψη στις 17 Ιανουαρίου.

"Η πληροφορία προοριζόταν αποκλειστικά για τα στελέχη των δυνάμεων της τάξης και την απέκτησαν παράνομα", ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Στο κείμενο, που συνοδεύει το βίντεο καλούνται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις έρευνες σε βάρος οργανώσεων κυβερνοπειρατών όπως οι Anonymous, Lulzsec, Antisec και άλλες.
Το μήνυμα είχε σταλεί στις αστυνομίες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας, όμως στο βίντεο ακούγονται μόνο μέλη της Σκότλαντ Γιαρντ και του FBI.
Οι Anonymous ανέβασαν και ένα μήνυμα στο Twitter, που παραπέμπει στο YouTube και σημειώνει ότι το FBI "θα αναρωτιέται πώς είμαστε σε θέση να διαβάζουμε τα εσωτερικά μηνύματά του, εδώ και καιρό".
Ο Γκρέιαμ Κλάλι της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού Sophos ανέφερε στο μπλογκ του ότι οι πειρατές πιθανότατα διείσδυσαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενός πράκτορα. "Αναμφίβολα οι αστυνομικοί θα είναι κατάπληκτοι, που οι άνθρωποι τους οποίους προσπαθούν να συλλάβουν μπορούν να ακούν τις εσωτερικές συνομιλίες τους", πρόσθεσε.
Στο βίντεο, οι Βρετανοί και Αμερικανοί αστυνομικοί αναφέρουν ορισμένους στόχους των ερευνών τους, όπως τους Τζέικ Ντέιβις και Ράιαν Κλίρι, δύο Βρετανούς εφήβους οι οποίοι συνελήφθησαν πέρσι για κυβερνοπειρατεία. Τα υπόλοιπα ονόματα δεν ακούγονται καθαρά. Ο Ντέιβις κατηγορείται για πειρατεία ιστοσελίδων, όπως αυτή της βρετανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος (SOCA), που δέχτηκε επίθεση στον περασμένο Ιούνιο και διέκοψε τη λειτουργία της, για πολλές ώρες. Ο Κλίρι κρατείται ως εμπλεκόμενος σε κυβερνοπειρατία εκ μέρους της Lulz Security, μιας ομάδας που αποσχίσθηκε από τους Anonymous.
Κάποια στιγμή ένας Βρετανός αστυνομικός ευχαριστεί τον Αμερικανό ομόλογό του, που τον βοήθησε να εξετάσει το σκληρό δίσκο του Κλίρι. Λίγο αργότερα, μιλάει για έναν "πειρατή" από το Γουέστ Μίντλαντς της Βρετανίας με το ψευδώνυμο "tehwongz". "Είναι ένας 15χρονος, που τα κάνει όλα αυτά για να τραβήξει την προσοχή και είναι λίγο ηλίθιος", ακούγεται να λέει.
Τον περασμένο μήνα, οι Anonymous έθεσαν εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες τις ιστοσελίδες του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ στα τέλη του 2010 είχαν επιτεθεί στις ιστοσελίδες των εταιρειών Amazon, Visa, MasterCard και PayPal.
πηγη