Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Νέα ένταση στην ΠΓΔΜ μεταξύ Αλβανών και Σλάβων


Όπως ήταν αναμενόμενο οι Σλάβοι κάτοικοι της ΠΓΔΜ δεν μπορούσαν να αφήσουν αναπάντητες τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου και το
μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, από κατά πάσα πιθανότητα ισλαμιστές εξτρεμιστές Αλβανόφωνους ή Τουρκόφωνους και έτσι ξεκίνησαν μέσω του facebook εκστρατεία διαμαρτυρίας με την διοργάνωση σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωσης στην πόλη Μοναστήρι. Η νέα αυτή αντίδραση των Σλάβων κατοίκων της ΠΓΔΜ ενδέχεται να προκαλέσει καινούριες εξελίξεις στην γειτονική χώρα και για το λόγο αυτό η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη. Οι δύο εμπρησμοί στην πόλη Στρούγκα και Τέτοβο αποτέλεσαν την σπίθα που χρειαζόταν για την νέα αυτή αντίδραση των Σλάβων της ΠΓΔΜ που βλέπουν τα φαντάσματα της αλβανικής εξέγερσης να γυρνάνε σε γνώριμα μέρη. Δυστυχώς τα Βαλκάνια για άλλη μία φορά μπορεί να αποτελέσουν την εστία ενός νέου πολέμου αφού ο λανθάνων εθνικισμός Αλβανών και Σλάβων στην ΠΓΔΜ συνεχίζει να παράγει εντάσεις και σποραδικές αντιπαραθέσεις στην γειτονική χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ?
ΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟ ΙΡΑΝ (ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ) ΣΚΟΠΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ? Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΤΩΡΑ............. ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ..... Ε Λ Λ Α Δ Α !!!!!!!!!!!

ΔΥΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ