Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοινωση προς καταστήματα αγοράς χρυσού- Να ρωτήσετε να μάθετε τι έπαθαν οι μαυραγορίτες μετά την απελευθέρωση ….


Αγαπητοί ”φίλοι” τοκογλυφοι , εκμεταλλευτές της ανάγκης που έχουν περιέλθει οι Ελληνες , μην σπαταλατε άδικα λεφτα τυπωνοντας χαρτάκια με τα στοιχεια των μαγαζιών σας που όλα λένε αγοράζουμε χρυσό στις καλύτερες τιμές. Είστε τοκογλυφοι και στηριζεστε στην...
ανάγκη και την απελπισία. Αν κάποιος βρεθεί στην ανάγκη θα σας βρει έτσι και αλλιώς. Να θυμάστε όμως ότι όπως και στην κατοχή , οι … Γερμανοί θα φύγουν. Να ρωτήσετε να μάθετε τι έπαθαν οι μαυραγορίτες μετά την απελευθέρωση
πηγη….
Το είδαμε στο  ageliaforos.wordpress.com

10 σχόλια:

Stamos Tsanoussis είπε...

Το αρχικό κείμενο είναι στο stsanoussis.blogspot.com. Άλλωστε σου έστειλα και mail παρακαλώντας για την αναδημοσιευση σε περίπτωση που συμφωνείς. Σε παρακαλω να το διορθώσεις , καθώς αφορα κείμενο μου

Ανώνυμος είπε...

Τι έπαθαν ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι έπαθαν τίποτα.
Ισα ίσα που έγιναν "κύριοι", έκαναν επιχειρήσεις, μαγαζιά, και έχαιραν εκτίμησης από τους ανθρώπους που έχουν κοντή μνήμη.
Απεναντίας αυτοί που έχυσαν το αίμα τους (δεν διακρίνω πολιτική πεποίθηση), ονομάστηκαν συμμορίτες, κλείστηκαν σε φυλακές, πείνασαν, ξεφτιλίστηκαν, και έχασαν τα χρόνια τους σε μαλακισμένες αντιδικίες.
Ας μας πει λοιπόν ο αρθογράφος, τι έγινε με τους μαυραγορίτες.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα που έχετε με το να αγοράζει κάποιος χρυσό
έχω κοσμηματοπωλείο 30 χρόνια και εδώ και 2 χρόνια οι πελατεία έχει συρρικνωθεί (λόγω κρίσης και τιμής του χρυσού), αυτοί που αγόραζαν έρχονται πλέον και πουλάνε
τους δίνω λεφτά δεν τους κλέβω
αυτή τη δουλειά
για ηρεμήστε λίγο δεν φταίω εγώ για την κατάντια της χώρας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 3.01

Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΦΥΛΛΑΡΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??????? ΜΟΝΟ ΠΕΝΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ.....ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΔΙΞΗ Η ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ?????? ΛΕΩ!!!!! ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΙΤΑ.....ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ....ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ......ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΒΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ....ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΧΡΥΣΟΥ
Εχω βαρεθεί να διαβάζω συνεχώς προπαγανδιστικά σχόλια και απόψεις για τα καταστήματα αγοράς χρυσού. Άλλο ένα στοιχείο του Ελληνικού έθνους λοιπόν, η πτωχή γνώση των πραγμάτων....
Ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε ως είδος λατρείας από τους αρχαίους Αιγυπτίους, τους Αζτέκους και τους Ίνκας, 4.000 χρόνια πριν. Λειτούργησε ως πρώτη ύλη για νόμισμα από τους αρχαίους Ρωμαίους και τους Έλληνες. Με την πάροδο των αιώνων, η κατοχή όποιας μορφής χρυσού έγινε ένδειξη πλούτου και υψηλής κοινωνικής θέσης σε πολλούς πολιτισμούς, μέχρι που οι σύγχρονες κοινωνίες περιόρισαν την χρήση του στην κοσμηματοποιία. Ο χρυσός, αν και έχασε έτσι λίγη από την αίγλη του, αναμίχθηκε με άλλα υλικά, μπήκε σε εκατομμύρια σπίτια, έγινε βέρες, αλυσίδες, δόντια… Κι όμως, δεν έχασε ποτέ την πραγματική του αξία. Η παραπάνω πρόταση είναι σήμερα τόσο αληθής όσο λίγες φορές στην ιστορία.

Ανέκαθεν, σε περιόδους πολιτικής ή οικονομικής αβεβαιότητας, ο χρυσός έπαιξε ρόλο σωσίβιας λέμβου. Όταν το χάρτινο νόμισμα χάνει την αξία του και ο παγκόσμιος πληθωρισμός αρχίζει να ανεβαίνει, ο χρυσός υπάρχει για να προσφέρει σιγουριά και να λειτουργήσει ως επενδυτικό καταφύγιο. Στις πρόσφατες συναλλαγές της Τρίτης, 8 Ιουνίου 2010, μάθαμε πως η τιμή του χρυσού έκλεισε σε «νέο ιστορικό υψηλό» με 1.245,60 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτό σημαίνει πως η αξία του χρυσού, σε κάθε του μορφή αυξάνεται προσφέροντας αξία στον κάτοχό του.
Γιατί είναι η τιμή χρυσού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα? Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες που επηρεάζουν την αξία του χρυσού στην ελεύθερη αγορά. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι παράγοντες που συνετέλεσαν στην σημερινή ανοδική τιμή του χρυσού:
• Η οικονομική κρίση - Όταν το δολλάριο εξασθενεί η τιμή του χρυσού ανεβαίνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γενικότερη αστάθεια των νομισμάτων και η ανασφάλεια προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του χρυσού.
• Η τιμή χρυσού και πετρελαίου είναι συνδεδεμένες - Οι παραγωγοί πετρελαίου συχνά αγοράζουν χρυσό για να διασφαλίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Επειδή οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν αυξήσει τα κέρδη τους τα τελευταία χρόνια, έχουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν χρυσό. Αυτό αυξάνει τη ζήτηση για χρυσό και με τη σειρά του οδηγεί σε αύξηση της τιμής του χρυσού.
• Η πρόσφατη μείωση στην παραγωγή χρυσού - Υπήρξε πρόσφατα μια μείωση της παραγωγής χρυσού. Αυτό οδήγησε σε μείωση της προσφοράς χωρίς αντίστοιχη μείωση της ζήτησης. Ως εκ τούτου η μειωμένη προσφορά σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση οδήγησαν σε περεταίρω αύξηση της τιμής του χρυσού.

Ανώνυμος είπε...

...σε συνεχεια...
Νομίζω έτσι, σιγά σιγά, αρχίζουμε να κατανοούμε την μεγάλη άνθιση αυτής της μορφής επαγγέλματος. Όταν μία χώρα βρίσκεται σε αναπτυξη, τότε και ο λαός της αρχίζει να επενδύει σε αυτό το πολύτιμο μέταλλο. Έτσι κανανε και οι παπούδες μας και οι γονείς μας...Αγοράζανε χρυσές λίρες ή κοσμήματα σαν επένδυση ή σαν «επενδυτικό» δώρο σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Ένα πράγμα υπήρχε πάντα στο μυαλό τους....»Να υπάρχουν σε περίπτωση ανάγκης». Σε αυτήν την περίπτωση βρισκόμαστε σήμερα. Υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που έχουν ανάγκες, αλλά έχουν και αποθέματα χρυσού μέσα στο σπίτι τους (σε οποιαδήποτε μορφή). Προσπαθούν λοιπόν να κερδίσουν τα προς το ζην της καθημέρινότητας τους πουλώντας τα αποθέματα που έχουν σε χρυσό. Όσον αφορά τους καταστηματάρχες της συγκεκριμένης αγοράς, δεν αποτελούν καμία ίδιαίτερη μορφή επαγγελματιών. Οι περισσότεροι είναι αργυροχρυσοχόοι ή πρώην αργυροχρυσοχόοι οι οποίοι επιλέξανε να κάνουν αυτό το επάγγελμα, γιατί είναι πιό κατάλληλο για αυτήν την εποχή...πιο προσοδοφόρο απο την μέχρι σήμερα, «πώληση χρυσού».
Όσον αφορά σχόλια του τύπου: «Mαυραγορίτες, εκμεταλλευτές κλπ.» επιτρέψτε μου να πω ότι είναι σχόλια προπαγανδιστικά και μόνο και προέρχονται από ανθρώπους που έχουν πλήρη άγνοια των πραγμάτων ή που θέλουν να κατεύθυνουν το πλήθος προς συγκεκριμένους στόχους και συμφέροντα. Πως μπορούν να γνωρίζουν τις συνθήκες που λειτουργεί ένα κατάστημα? Πως μπορούν να λενε ότι κάποιος κερδίζει σήμερα από ενα απλό κατάστημα χιλιάδες ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα? (κατέχουν κάποιο απο αυτά?). Τα καταστήματα αγοράς χρυσού είναι μια κλασσική εμπορική αγορά και κινείται όπως κάθε αγορά. Φυσικά, όπως και σε μία μεσσιτική για παράδειγμα αγορά, οι τιμές από μαγαζί σε μαγαζί ενδεχομένως να κυμαίνονται (σίγουρα όχι σε μεγαλης απόκλισης επίπεδα).Γι’ αυτό το λόγο ο ενδιαφερόμενος οφείλει να παρακολουθεί την αγορά και να παίρνει προσφορές. Κανείς δεν εξαναγκάζει κανέναν να μπει σε αυτήν την συναλλαγή εκτός ίσως από το ίδιο μας το κράτος, (αυτοί που εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε για να μας εκπροσωπούν και να φροντίζουν για τα «εθνικά μας συμφέροντα» και κατα συνέπεια και προσωπικά). Πάρτε άλλο ένα παράδειγμα, τις αγοροπωλησίες αυτοκινήτων. Αυτοκίνητα που αγοραστηκαν πριν δύο χρόνια σε τιμές 20-3000 ευρώ σήμερα οι ίδιες εταιρείες τα παίρνουν πίσω σε τιμές 3-5000 ευρω το μέγιστο (οι κατοχοι τους φυσικά δεν μπορούν σήμερα να τα συντηρήσουν λόγω των υψηλών φόρων και του ότι σήμερα αποτελούν τεκμήριο και τα επιστρέφουν σε αυτές τις εξεφτελιστικές τιμές). Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με τον «χρυσό». Ο χρυσός έχει συγκεκριμένη αξία αγοράς και τα καταστήματα οφείλουν να λειτουργούν με βαση αυτό.

Ανώνυμος είπε...

....και τελος...
Το μόνο που οφείλει ο πολίτης να γνωρίζει είναι αυτό:
Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή σε όσους πωλούν αντικείμενα από πολύτιμα μέταλλα

ΓIA την αντιμετώπιση της εκτεταμένης παραοικονομίας στην αγοραπωλησία χρυσού και αργύρου η γενική γραμματεία Καταναλωτή δημοσίευσε αναλυτικές οδηγίες που απευθύνονται στους καταναλωτές που επιθυμούν να πουλήσουν αντικείμενα από πολύτιμα μέταλλα. Αναλυτικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, απαντώντας σε ερωτήματα και καταγγελίες καταναλωτών που στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία καταφεύγουν στην πώληση αντικειμένων τους, ιδίως κοσμημάτων, από πολύτιμα μέταλλα, προτρέπει τους καταναλωτές, πριν προβούν σε συναλλαγή, να ακολουθούν τα εξής βήματα:

1ο βήμα: Εκτίμηση της αξίας του κοσμήματος

Οι καταναλωτές καλούνται:

• Nα ζυγίζουν τα αντικείμενα στο σπίτι τους και να σημειώνουν την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, που αναγράφεται πάνω σε αυτά.

• Nα ενημερώνονται για την τρέχουσα τιμή πώλησης του χρυσού ή άλλου πολύτιμου μετάλλου και να κάνουν έναν κατά το δυνατόν υπολογισμό της αξίας των αντικειμένων. Διευκρινίζεται ότι ένα κόσμημα δεν αποτελείται μόνο από πολύτιμο μέταλλο π.χ. χρυσό, αλλά η καθαρή περιεκτικότητά του σε πολύτιμο μέταλλο είναι ένα μόνο ποσοστό του συνολικού βάρους του κοσμήματος, που εξαρτάται από τον τίτλο του (περιεκτικότητα του κοσμήματος σε πολύτιμο μέταλλο εκφρασμένη σε χιλιοστά).

• Nα προβαίνουν σε εκτίμηση της αξίας των αντικειμένων, απευθυνόμενοι σε αξιόπιστες εταιρίες, που να εγγυώνται τη μέγιστη ακρίβεια στην εκτίμηση χρυσού ή άλλων πολύτιμων μετάλλων.

• Να έχουν υπόψη τους ότι το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, που είναι φορέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με κύριο σκοπό τη στήριξη και την προαγωγή της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, παρέχει υπηρεσίες εκτίμησης πολύτιμων μετάλλων και σε καταναλωτές.

2ο βήμα: Επιλογή επιχείρησης

Οι καταναλωτές καλούνται:

• Nα είναι επιφυλακτικοί έναντι διαφημιστικών καταχωρήσεων και φυλλαδίων που υπόσχονται ιδιαίτερα υψηλές τιμές αγοράς πολύτιμων μετάλλων.

• Nα απευθύνονται μόνο σε επιχειρήσεις που κατέχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

• Nα αποφεύγουν επιχειρήσεις που δεν έχουν ως αποκλειστική ενασχόληση την αγορά πολύτιμων μετάλλων.

• Nα ερευνούν και να συγκρίνουν τις τιμές που προσφέρονται από τις διάφορες επιχειρήσεις αγοράς πολύτιμων μετάλλων.

• Nα ερευνούν με βάση ποιο κριτήριο γίνεται η αγορά από την επιχείρηση, δηλαδή εάν αγοράζει τα αντικείμενα με κριτήριο την περιεκτικότητά τους σε χρυσό ή άλλο πολύτιμο μέταλλο ή με κριτήριο και την εμπορική αξία τους, η οποία μπορεί να καθορίζεται και από παράγοντες όπως η παλαιότητα, η μοναδικότητα και η αισθητική.

• Nα μεριμνούν για την παραλαβή των απαραίτητων παραστατικών στοιχείων (συμβόλαιο αγοραπωλησίας, αποδείξεις κ.λπ.).

Ανώνυμος είπε...

με καλυψατε κυριε απολυτα!ας πειναει το παιδι μου αλλα εγω θα καμαρωνω σαν γυφτικο σκεπαρνι με τα κοσμηματα στο λαιμο μου!!η θα τα εχω στο συρταρι μονο και μονο επειδη ειμαι κομπλεξικος και δεν θελω να τα πουλησω γιατι το θεωρω ταμπου!