Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΜΚΟ...ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Τι μπορεί να πει κανείς διαβάζοντας το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας ''Το παρόν της Κυριακής'' , σχετικά με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κατά το χρονικό διάστημα 2000-2010, μέσω των αστρονομικών ποσών...

που μοίραζε αφειδώς το Υπουργείο Εξωτερικών σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (MKO); Και κυρίως όταν όλα αυτά βγαίνουν επισήμως πια στο φως και εγγράφως, στη έκθεση που έστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δ. Δόλλης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σε μια χρονική περίοδο που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από την ανέχεια και την απόγνωση.
Από την έκθεση αυτή προκύπτει ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα είχαν διατεθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών 115.388.814 ευρώ, δηλαδή κάπου τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές σε ΜΚΟ μεταξύ των οποίων φιγουράρει και αυτή της μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτας (ΚΕΔΕ-Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) στην οποία και δόθηκαν 929.510 ευρώ συνολικά την περίοδο 2000-2007. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι Υπουργός Εξωτερικών από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε ξανά το 2009. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια ονόματα από τη λίστα αυτή της ντροπής: Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-ΚΕΠΑΔ, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής, Ινστιτούτο Αειφορικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων-ΙΝΦΥΠΟ, Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής, κλπ.
Το ρεπορτάζ στο ''Παρόν της Κυριακής'' αναφέρει επίσης ότι αν και γνωρίζουμε τα ποσά και τις 431 ΜΚΟ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το που κατέληξαν όλα αυτά τα χρήματα. Οι φάκελοι δε της πρώτης τριετίας πολτοποιήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο επί κυβερνήσεως Σημίτη την περίοδο 2000-2002. Όσοι δε υπάλληλοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες έχουν πλέον είτε συνταξιοδοτηθεί, είτε έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. Κατά συνέπεια ούτε έλεγχος πλήρης μπορεί να γίνει,αλλά ούτε και μπορούμε να μάθουμε από ασφαλή πηγή που πήγαιναν και πως ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα. Ο ορκωτός δε λογιστής που έκανε την έρευνα διαπίστωσε αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις για τα έτη 2000-2008, ενώ για τα έτη 2009-2010 δεν παρατηρείται καμία απόκλιση.
Και εδώ είναι που θα περιμένουμε όλοι να δούμε τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης έτσι ώστε να δούμε ποιοι είναι αυτοί που πήραν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι εις βάρος πάλι του Ελληνικού λαού που σήμερα βιώνει μια δραματική πραγματικότητα που του την χάρισαν ανεπαρκείς και δυστυχώς υπέρμετρα άπληστοι κυβερνώντες.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει φιλότιμο φίλε μου ...

οι πίθικοι κατέλαβαν την διοίκιση χρόνια τώρα ..

Μηδίσαμε...

Ηρακλή!!!! Αλέξανδρε!! Βοήθεια παιδιά!!!