Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τον ελληνικό λαό τόν ρωτήσατε;


Βενιζέλος: «Ο ελληνικός λαός θα συμβάλλει στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 40 δισεκατομμύρια ευρώ.»
Το ελληνικό λαό τον ρωτήσατε?? Ποιο το άμεσο κέρδος και αντάλλαγμα για τον ελληνικό λαό??Μπορούν τουλάχιστον να...

καθαρογραφούν οι δικαστικές αποφάσεις και οι νόμοι που αφορούν τις παράνομες τραπεζικές χρεώσεις και οχλήσεις εις βάρος των Ελλήνων πολιτών ώστε να δικαιωθούν οι δανειολήπτες??

Τόσα δίς που έχουν πετάξει στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις, χρήματα που προέρχονται από το αίμα και τον ιδρώτα του εργαζόμενου και του μικρομαγαζάτορα, θα είχαν εξαλείψει κάθε φαινόμενο υπερ-χρέωσης που προήλθε μέσα από άνομες διαδικασίες μονομερή μετατροπής των δανειακών συμβάσεων και υπολογισμού των χρεώσεων πιστωτικών καρτών εις βάρος των δανειοληπτών και την επινόηση αμέτρητων ειδών τραπεζικών χρεώσεων. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για πολλά από αυτά τα οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του Ελληνισμού, αλλά δεν μπορεί να ισχύσει η λογική ή το νόμιμο, διότι δεν καθαρογράφτηκαν και άρα δεν ισχύουν οι αποφάσεις και οι νόμοι που ακολούθησαν. Προτού λοιπόν πετάξετε μερικές δεκάδες ακόμα δίς στις τράπεζες, φροντίστε , ακόμα και μετά από τόσα χρόνια εσκεμμένης καθυστέρησης, να ισχύσουν τουλάχιστον τα προστατευτικά μέτρα που εμποδίζουν την υπερχρέωση του πολίτη. Διότι η υπερχρέωση προέκυψε μέσα από «μαγειρέματα» και όχι από αλόγιστη χρήση των καταναλωτών , όπως θέλουν να πείσουν οι τράπεζες.

Επίσης προσβάλλεται η νοημοσύνη ενός σκεπτόμενου άνθρωπου, αν προσπαθείτε κ. Βενιζέλο να πείσετε ότι αυτά τα δίς θα επιστραφούν κάποτε και με κάποιο τρόπο στον πολίτη. Και γιατί δεν τα δίνεται με μορφή άτοκου δανείου σε νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις δίχως την διαμεσολάβηση των τραπεζών. π.χ. μέσω της Δεή που καταντήσατε φορομπηχτικό μηχανισμό, ή γιατί δεν διαγράφεται το 60-70% των δανείων στο σύνολό τους με αυτά τα χρήματα, ώστε να πιάσουν άμεσα τόπο τα χρήματα που μαζέψατε από τον εξαθλιωμένο Έλληνα πολίτη??

Η πολιτική του «όλα στις τράπεζες» συνεχίζεται λοιπόν με γοργούς ρυθμούς, και με πρωθυπουργό τραπεζίτη.

Α μια τελευταία παρατήρηση : Αυτά τα χρήματα που δανείζεται στους άπορους πολυεκατομμυριούχους τραπεζίτες που έμειναν από ρευστό ( έτσι λένε οι ίδιοι) θα τα τοκίσετε με τους όρους που δάνεισαν εκείνοι τους πολίτες?? Δηλαδή σε σύντομο χρονικό διάστημα(3-4 έτη) οι τραπεζίτες θα χρωστάνε τα διπλάσια?? Θα τους βρίζουν οι τηλεφωνικοί νταβατζήδες ή θα τους απειλούν οι ψευτοδικηγόροι?? Θα τους κατάσχεται την πρώτη κατοικία για 1-2 δόσεις σε καθυστέρηση?? Χρεώσατε έξοδα φακέλου, έξοδα δικηγόρου, έξοδα συμβολαίου, έξοδα εξέτασης αιτήματος, έξοδα επανεξέτασης αιτήματος, σικέ ασφάλειες, τόκους καθυστέρησης ανεξάρτητα αν πληρώσουν στην ώρα τους?? Θα χρεωθούν τόκους υπερημερίας, θα προκύψει κεφαλαιοποίηση εν άγνοιά τους, θα ανεβαίνει συστηματικά το επιτόκιο?? Θα προσλάβετε μερικές δεκάδες υπαλλήλους να «ανακατεύουν» τις δανειακές συμβάσεις σε καθημερινή βάση και να χρεώνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι, στο πλαίσιο του φιλελευθερισμού, για να δικαιολογούν την παρουσία τους και τον μισθό τους??

Αν όχι, είστε υπόλογος κ Βενιζέλος. Και μη τραυλίσετε πάλι τα «σώσαμε την πατρίδα», γιατί η πατρίδα θέλει αρχικά σώσιμο από πολιτικούς και τις τράπεζες. Οι εκλογές έρχονται, όχι οι εσωκομματικές. Και ποτέ πια όνομα πολιτικού με κεφαλαίο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε τί ωραίο μνημόσυνο κάνεις με ξένα κόλυβα.
Βάλαμε συνδιαχειριστές (αν και η ακριβέστερη απόδοση είναι διαχειριστές σκέτο) της περιουσίας μας τους εν λόγω "κυρίους"
Κάτι σαν τους ληστές δηλαδή.Δεν ρωτάνε.Αρπάζουν, με την απειλή τα λεφτά σου ή τη ζωή σου.

Ανώνυμος είπε...

{Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος ... Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμα τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης..}