Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Νέο εκλογικό νόμο προτείνει ο Παπαϊωάννου


Νέο εκλογικό νόμο, που θα περιλαμβάνει μονοεδρικές ή λιγοεδρικές περιφέρειες με την παράλληλη κατάργηση του σταυρού προτίμησης προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαϊωάννου απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «πράξη υψίστης πολιτικής ανευθυνότητας». Επίσης,...
επισημαίνει ότι η κομματική πειθαρχία είναι η μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού συστήματος, σημειώνοντας ότι είναι η ώρα για αλλαγές, ώστε να λειτουργήσουμε «ως Βουλή με τους κανόνες του Συντάγματος». Ο ίδιος είναι αντίθετος με τη διαγραφή «ανταρτών», καθώς το Σύνταγμα καθιερώνει την ψήφο κατά συνείδηση του βουλευτή. Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Παπαϊωάννου επιρρίπτει ευθύνες στις ηγεσίες της χώρας, τόσο στις πολιτικές, όσο και στις πνευματικές, τις οικονομικές και τις συνδικαλιστικές, «και όχι πάντως στους απλούς πολίτες». Επίσης, αποκλείει μεν το ενδεχόμενο τόσο χρεοκοπίας όσο και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο παραδέχεται ότι τα θύματα της οικονομικής κρίσης θα είναι οι άνεργοι και οι φτωχοί. Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου διαμηνύει ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν την είσπραξη του νέου τέλους για τα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, ενώ εμφανίζεται επικριτικός σε κινήματα τύπου «δεν πληρώνω», καθώς θεωρεί ότι είναι μια «βέβαιη συνταγή θεσμικής αποδόμησης της χώρας με ολέθριες συνέπειες». Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιό του, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε σειρά τομών, ώστε να επιταχυνθεί η έκδοση των δικαστικών αποφάσεων, όπως είναι ο περιορισμός των αναβολών, η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων. Στα πλαίσια αυτά, καλεί τους δικαστές να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους, καθώς μερίδα εξ αυτών έχει συμμετοχή στις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης. «Θα ελεγχθούν για τις καθυστερήσεις αυτές», σημειώνει.
Πηγη
Βασικά το σχέδιο είναι να περιορίσουν την Δημοκρατία απο τον λαό.Έιχαμε κάνει ανάρτηση πρίν λίγες μέρες για τον εκλογικό νόμο,και τώρα ο Μιλτιάδης μας επιβεβαίωσε.ΌΛΑ είναι προγραμματισμένα εδω και πολύ καιρό.Μιλαέι για φτωχούς ενω σε λίγο θα γίνει συμπέθερος εφοπλιστή.Μπράβο Μιλτιάδη..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

... ΕΝΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΥΨΙΣΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ".
ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.
ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΧΟΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ "ΚΥΒΕΡΝΑ" ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΛΑΟ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ, Ο,ΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΚΟΠΟ, ΠΟΝΟ, ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΜΕ" ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ , ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ (ΧΡΩΣΤΑΕΙ 9,3 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΠΔΔ ), ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΔΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ (ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΡΔΙΟΚΤΥΠΟΥΜΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ '12 ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ. ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΟΣΜΟ (ΤΑ 9,3 ΔΙΣ) ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10,5 % ΤΟΥ ΑΕΠ, ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ , ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΙΝΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. ΕΝΝΟΩ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ ΕΛΛΗΝ είπε...

ΚΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝΕΝΤΥΠΩΣΗ Ο ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ; ΑΝΤΙ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΠΑΛΙΟΚΑΘΙΚΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΙ΄ΕΛΕΓΕ ......ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ.. ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙ.......ΟΥΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤ........

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΙ΄ΕΛΕΓΕ ......ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ.. ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙ.......ΟΥΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤ........