Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

«Μικροεγκληματικότητα» τα καλάσνικοφ, σύμφωνα με τον Παπουτσή !


Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Παπουτσής, Βουλή, εγκληματικότητα, καλάσνικοφ, κυβέρνΜετωπική κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και το βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε το κόμμα του ΛΑΟΣ για «απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του φαινομένου της εγκληματικότητας», γεγονός που εξόργισε τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως «θρασύτατο άνθρωπο που επί υπουργίας του οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί έως 200%».


Ο κ. Παπουτσής παραδέχθηκε πως υπάρχει αύξηση της μικροεγκληματικότητας υποστηρίζοντας πως είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Από την άλλη πλευρά ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «η συμμορία με τα καλάσνικοφ δεν είναι μικροεγκληματικότητα. Το να μπαίνουν στο σπίτι σου, να σε ληστεύουν και να βιάζουν τη γυναίκα σου μπροστά στα μάτια των παιδιών σου δεν είναι μικρό έγκλημα».

Ο υπουργός πρόσθεσε πως οι πιέσεις της τρόικας για μείωση του Δημοσίου και των δαπανών του έχουν επιπτώσεις και στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στο φαινόμενο των διαδηλώσεων οι οποίες, όπως τόνισε, απασχολούν καθημερινά χιλιάδες αστυνομικούς. Επίσης, διέκρινε την προσπάθεια δημιουργίας θυλάκων της ακροδεξιάς στα Σώματα Ασφαλείας σε συγκεκριμένες υποβαθμισμένες περιοχές, φαινόμενο για την αντιμετώπιση του οποίου, δεσμεύτηκε.

Ο διάλογος Χρήστου Παπουτσή – Άδωνι Γεωργιάδη:

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ζούμε σε μία χώρα που πλέον φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας. Η συμμορία με τα καλάσνικοφ δεν είναι μικροεγκληματικότητα. Το να μπαίνουν στο σπίτι σου, να σε ληστεύουν και να βιάζουν τη γυναίκα σου μπροστά στα μάτια των παιδιών σου δεν είναι μικρό έγκλημα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται συνθήκες πρωτόγνωρες για τη χώρα μας», απάντησε ο υπουργός. Δεν βλέπει ο ΛΑΟΣ τις επιτυχίες της Αστυνομίας σε επίπεδο βαριάς εγκληματικότητας; Αναγιγνώσκει ο ΛΑΟΣ τι γίνεται σε άλλες χώρες και ειδικά εκεί απ' όπου πέρασε το ΔΝΤ; Αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η κατάσταση της χώρας; Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών. Και αντιλαμβανόμαστε και τα πολιτικά παιχνίδια που γίνονται στο επίπεδο αυτό. Ορισμένες δυνάμεις που θέλουν να εμφανιστούν ως εθνικά υπεύθυνες στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά θέλουν να κρατήσουν και ένα αντιπολιτευτικό ρόλο, επιλέγουν την ασφάλεια για να δημαγωγήσουν».

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Πρόκειται για απάντηση θρασυτάτου ανθρώπου το να ρωτήσετε εμάς αν ζούμε στην ίδια χώρα. Επί υπουργίας σας, όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί από 50% έως 200%. Και έχετε το θράσος να μας κάνετε πολιτικά μαθήματα για το αν επενδύουμε στο φόβο; Είναι πολιτικά υποκινούμενοι οι ληστές με τα καλάσνικοφ που μπαίνουν στα σπίτια; Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν χρειάζεται πλέον στην Ελλάδα να επενδύσει κανείς στο φόβο, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα που φοβάται; Κι αντί να μας διώξετε το φόβο κ. υπουργέ, μας ρωτάτε αν βλέπουμε το γενικό πρόβλημα της χώρας που δικαιολογεί την μικρή εγκληματικότητα. Μήπως νομίζετε ότι είστε καθηγητής κοινωνιολογίας; Τα οργανωμένα κράτη εξασφαλίζουν στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας. Όταν όμως έχουμε ένα κράτος Χρήστου Παπουτσή, υπάρχει ο κίνδυνος, όταν εγώ θα φοβάμαι στο σπίτι μου, να έχω την καραμπίνα δίπλα στο κρεβάτι».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Εκείνο που μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση είναι η ασφάλεια και η συνοχή της κοινωνίας, και ότι δεν θα επιτρέψουμε απολύτως κανέναν, ούτε εσάς, ούτε το κόμμα σας, ούτε τις άλλες ομάδες της άκρας δεξιάς που επιχειρούν να οργανώσουν τους πολίτες και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Υπάρχουν οργανώσεις της άκρας δεξιάς, που αυτήν την περίοδο επιχειρούν να οργανώσουν τον κόσμο. 'Αλλο τόσο, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τέτοιοι θύλακες στα Σώματα Ασφαλείας».

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Κάντε τη δουλειά σας τότε!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: «Η ΕΛΑΣ, κάνει προσπάθεια με εξαντλητική δουλειά απ' το πρωί ως το βράδυ, με κινδύνους, ελλείψεις και προβλήματα. Μέσα σε ένα χρόνο, παράλληλα με το οργανωμένο έγκλημα, έγιναν 1.100 πορείες και διαδηλώσεις που απαιτούν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Την ίδια εποχή, περιλαμβάνονται στους περιορισμούς των προσλήψεων και τα Σώματα Ασφαλείας. Παρά ταύτα, κάναμε τη μέγιστη δυνατή αύξηση των κονδυλίων για το προσωπικό τους και δεχθήκαμε κριτική από ορισμένα κόμματα. Χρειάζεται όμως εκπαίδευση, συνεργασία των δήμων κλπ. Δεν είναι τα πράγματα μονοσήμαντα»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι παιδιά αδικία.

το είπε ο προθυπουργός πως είναι "αξιόπουστοι",

σας ορκίζομαι το είδα σε video απο τη βουλή ..

μην τον κάνετε θέμα ηρεμήστε τώρα. :)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=wUDM3BCJyo8

Ανώνυμος είπε...

Sorry 6:26

αλλά η εμονή κάποιων στην ανωμαλία θα εκθέση μεγάλη μάζα η οποία θα κάνει το λάθος να αναλάβει τον ρόλο του χαμένου ξανά.

Τόσα ιστορικά μαθήματα και αποτελέσμα 0.

Τού κάκου ή τόση προσπάθεια και ο κουρνιαχτός για "ανεκτικότητα (προς την ανωμαλία)".

Βλέπεις φίλτατε (λέμε τώρα) η φύση είναι ομαλή και θα σας καταπιεί ... και πάλι sorry mate.