Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μαρτύριο σε δόσεις για την Ελλάδα


Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις της τρόικας προς την Ελλάδα. Για "ανοικτά" θέματα κάνει λόγο ο Τόμσεν. Με το πάσο τους για την εκταμίευση της 6ης δόσης, ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Στο υπουργείο Οικονομικών ξανά οι αξιωματούχο...
Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, είχε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο των "μαραθώνιων" συζητήσεων για την έγκριση της 6ης δόσης. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν το μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή τα μέτρα της διετίας 2011- 2012. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν, ότι την Πέμπτη οριστικοποιήθηκε το αντίστοιχο μνημόνιο του ΔΝΤ. Όπως λένε από το υπουργείο, σημειώθηκε πρόοδος στη σύσκεψη ενώ φαίνεται πως ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012. Οι συνομιλίες "θα συνεχιστούν και αύριο με τον ίδιο ρυθμό". Οι πιέσεις για επιτάχυνση των μέτρων, είναι ασφυκτικές, κάτι που φαίνεται και από τη σπουδή της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο Ο επικεφαλής από πλευράς ΔΝΤ στο κλιμάκιο της τρόικας, Πολ Τόμσεν, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Σύμφωνα επίσης με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι απομένει σίγουρα κάποιος καιρός έως ότου υπάρξει κατάληξη, ενώ πιστεύει ότι η αξιολόγηση αναμένεται να είναι θετική. Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011- 2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013- 2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Σύμφωνα με γνώστες των συζητήσεων, η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το αργότερο. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου. Εάν συμβεί αυτό, η έκθεση δεν θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Οκτωβρίου, αν και θα υπάρχει τότε μια πρώτη ακριβής εικόνα για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αποτελέσει και τη "βάση" για να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση της Ελλάδας με το νέο πρόγραμμα και με νέους όρους εποπτείας.
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την αφανταστη ευσπλαχνια του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου, της Παναγιας μας της μεγαλοχαρης και των Αγιων η Ελλαδα θα αντεξει αυτο που προκειται να συμβει εντος ΟΛΙΓΟΥ!!!Ο Θεος, σε εμας τα τεκνα του, μας εχει ενημερωσει οπως Εκεινος ξερει οτι ο Γ' παγκοσμιος πολεμος πλησιαζει.Η τουρκια, μαζι με την αλβανια και βουλγαρια θα εισβαλουν ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!!!Μετανοειστε Χριστιανοι...ο Θεος αυτο περιμενει!!!Θα τραβηξουμε αρκετα και ιδιαιτερα αυτοι που ειναι στις μεγαλουπολεις και κοντα στα συνορα!!!Αδελφια γρηγορα μετανοειτε!!!Αληθεια σας λεγω οτι δεν εχουμε ημερες!!!Να εχετε ολοι απο ενα οπλο να υπερσπισουμε ΠΡΩΤΑ την ΠΙΣΤΗ μας και επειτα την ΠΑΤΡΙΔΑ (λογια ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ: να εχουμε δυο τουφεκια γιατι θα μας παρουν το ενα, ενα τουφεκι θα σωσει 100 ψυχες)
Παρατηρουμε οτι αλβανοι, σκοπιανοι, τουρκοι εχουν αρχισει σε τεραστιο βαθμο την προπαγανδα και αυτο γιατι θελουν να μας φοβησουν!!!Δεν φοβομαστε ομως εμεις!!!Ειμαστε Ελληνες Ορθοδοξοι Χριστιανοι και στα δυσκολα τα το δειξουμε!!!Ακολουθειστε το Κυριο Ημων Ιησου Χριστο και θα δειτε πως η απεραντη μακροθυμια του θα ελθει και παλι!!!Καλη Λευτερια και Καλη Μετανοια...ΑΜΗΝ.