Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η “βόμβα” που ρίχνει την Κυβέρνηση


Η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα, που υπεγράφη με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2010, και αφού πρώτα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε απαξιώσει το brand name Ελλάδα, συρρικνώνοντας τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της χώρας, θα έπρεπε φυσιολογικά να έχει και...
κάποια όρια. Όπως για παράδειγμα, το Σύνταγμα. Φαίνεται ωστόσο ότι… τέτοια όρια δεν υπάρχουν, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του απαίτησαν σήμερα από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική… εκτροπή από το Σύνταγμα. Και ανεξαρτήτως του αν υπάρξει σχετική συμφωνία με τους εργασιακούς εταίρους, να νομοθετήσει για την ετσιθελική μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Καταργώντας δηλαδή στην πράξη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που προβλέπονται και προστατεύονται από το Σύνταγμα. Δεν έχει σημασία το αν η Κυβέρνηση θα εμφανιστεί και πάλι να «διαπραγματεύεται» σκληρά, και να αποφεύγει ένα τέτοιο τελεσίγραφο, ή να το αποδέχεται… κατά το ήμισυ. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η τρόικα θεωρεί εαυτόν υπέρτερο του Συντάγματος μιας χώρας. Και μάλιστα όχι μιας τυχαίας χώρας, αλλά εκείνης στο ιστορικό παρελθόν της οποίας ανακαλύφτηκε το αρτιότερο πολίτευμα του ανθρωπίνου γένους: Η Δημοκρατία. Το Σύνταγμα φυσικά λέει και κάτι ακόμη: Ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και αυτόν δεν έχουν καταφέρει να μας τον απαλλοτριώσουν ακόμη. Στο χέρι μας λοιπόν είναι να δοθεί η πρέπουσα απάντηση. Στους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά και στην Κυβέρνηση που τους έχει κακομάθει με την παθητικότητά της. Περιττό φυσικά να σημειώσει κανείς ότι στην περίπτωση που «περάσει» η παραπάνω απαίτηση της τρόικας για de facto κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η Κυβέρνηση θα έχει προσυπογράψει και την πτώση της.
Πηγη 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H κυβερνηση και οι βουλη δεν ειναι απλα "παθητικοι" φιλε μου. Ανηκουν κι αυτοι στα ορνεα που ξεσκιζουν το πτωμα της Ελλαδας.

Ανώνυμος είπε...

η Κυβέρνηση έχει προσυπογράψει την πτώση της απο παρα πολυ καιρο

Ανώνυμος είπε...

η Κυβέρνηση έχει προσυπογράψει την πτώση της απο παρα πολυ καιρο

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΔΟΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΟΣ,"THE END",
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.
ΠΝΙΓΕΙΤΑΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ.
ΞΑΝΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

kalispera.diavazo sinexeia gia ti sxedia exoun oi ksenoi gia tin ellada gia arpagi tis periousias ton petrelaion kai genika tou fisikou ploutou mas kanontas tous ellines doulous stin idia tous ti xora.alla anarotiemai.emeis ti kanoume'?kathomaste kai grafoume se blogs oti h orgi tou laou tha tous pniksei tha zisoume ena neo goudi, eksegersi k.t.l.alla epanastaseis apo ton kanape den ginetai.kai to leo kai gia ton eafto mou.oloi eimaste thimomenoi eksagriomenoi me ti kivernisi alla ti kanoume??apolitos tipota.leme gia krisi alla edo sti larisa toulaxiston ola ta fagadika kai oi kafeteries exoun kosmo.gnomi mou einai oti mono otan o ellinas de tha exei na faei tote tha ksesikothei.alla tote tha einai poli arga...distixos.den iparxei enas igetis na enosei to lao.pantou vlepoume sinomosies.(mporei se marketa na exoun dikaio).prakseis xreiazontai.na sikothoume apo ton kanape kai na diekdikisoume.tora oxi argotera.

ΕΛΛΗ είπε...

ΠΟΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ