Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Απίστευτες δηλώσεις Γ.Παπανδρέου στη Βουλή: "Η Ελλάδα ζει με το δάνειο των 110 δισ. της τρόϊκας"!



ImageΟύτε να στοιχημάτιζε υπέρ της ανόδου των spreads ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα έκανε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγο στην Βουλή: Απαντώντας στις θέσεις του προέδρου της Συνασπισμού Α.Τσίπρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε "αναξιόπιστο", είπε ότι "Δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε μια μέρα χωρίς τα δανεικά των 110 δισ. ευρώ. πως θα πληρώσουμε τις ανάγκες του κράτους, πως θα πληρώσουμε τους δημοσίου υπαλλήλους";
Χειρότερη δήλωση για την ελληνική οικονομία στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσε να γίνει. Αντίθετα με ότι έλεγε μέχρι τώρα η κυβέρνηση ομολογεί τώρα ότι η ελληνική οικονομία ζει με τον ...
αναπνευστήρα και έχει την απαίτηση από τις ξένες αγορές να δανείσουν την ελληνική οικονομία!
Φυσικά είναι απόλυτα ανακριβή αυτά που είπε: Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ δεν θα έφτανε η ελληνική οικονομία να αποπληρώσει στην ώρα τους τα δανεικά που μας έδιναν οι ξένοι ενώ ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας μας. Για την εσωτερική αγορά, φτάνουν και περισσεύουν!
Κατά τα λοιπά, η σύγκρουσή του με τον Α.Τσίπρα ήταν - και πάλι - σφοδρή: “Ναι, μιλούσα με τον Στρος Καν... ναι αναζητούσα τρόπους χρηματοδότησης της πατρίδας... ναι, με έχουν αποκαλέσει και στο παρελθόν πράκτορα των Αμερικάνων... όχι, δεν θα τα βάλω κάτω”.
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της σκληρής απάντησης που έδωσε το πρωί της Παρασκευής από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, στις κατηγορίες των ημερών με αφορμή τις “αποκαλύψεις” του “μίστερ ΔΝΤ”.
“Σιγά την αποκάλυψη” ήταν μία χαρακτηριστική φράση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος αξιοποίησε ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην “Ωρα του πρωθυπουργού” για να ξετυλίξει την επικοινωνιακή αντεπίθεσή του – προς επιβεβαίωση των σχετικών πληροφοριών από το επιτελείο του στο Μαξίμου.
Προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έδρασε “κάτω από το τραπέζι”, ανέσυρε δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο (όπως το Δεκέμβριο του 2009 ή τον Φεβρουάριο του 2010) ότι είχε επαφές με το ΔΝΤ και τον Ντομινίκ Στρος Καν για να του παράσχουν τεχνική βοήθεια στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων (όπως φοροδιαφυγή) “και όχι για να ετοιμάσουμε την υπαγωγή στο Ταμείο”. Και κατέληξε: “Εκείνη την περίοδο φέραμε τα πάνω-κάτω, μιλήσαμε με τους πάντες, απειλήσαμε με προσφυγή στο ΔΝΤ για να αφυπνίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έκανα δύο φορές τον γύρο του κόσμου αναζητώντας λύση για να μπορούν τώρα κάποιοι, με την ασφάλεια των 110 δις να κάνουν κριτική”.
Ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον κ. Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά ότι “δούλεψε κρυφά” για να κάνει την δουλειά των Αμερικάνων: “Μου θυμίσατε τους πατριδοκάπηλους που έλεγαν και για τον πατέρα μου ότι ήταν πράκτορας των Αμερικάνων. Είναι σαν να ακούω φωνές από τα χειρότερα ακροδεξιά σύνδρομα του παρελθόντος. Να φοβηθώ ή να γελάσω κ. Τσίπρα;”, είπε.
Και παρέπεμψε σε μία παλιά κατηγορία “ότι ο γιος του Ανδρέα, δηλαδή εγώ, ήταν αξιωματικός των ΗΠΑ στο Βιετνάμ”, εξαιτίας της οποίας κάποτε έπρεπε να δείχνει ταυτότητα και έγγραφα ότι είχε υπηρετήσει στον Έβρο. “Προσωπική λάσπη έχω ξαναζήσει, αλλά μετά από 30 χρόνια στο δημόσιο βίο δεν χρειάζεται πια να δείχνω ταυτότητα για να αποδεικνύω ποιος είμαι, με ξέρει ο ελληνικός λαός”, κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αν δεν είχαμε πάρει το δάνειο της Τρόικας, πως θα πληρώναμε τους τοκογλύφους, αχαχαχαχα! Βρε τον ψεύτη τον Τζέφρυ!
Ψώφο στον πούστη!

Ανώνυμος είπε...

φωτια και τσεκουρι

Ανώνυμος είπε...

Το παπατζηλικι ειναι στα γονιδια των παπαντρεου. Προκεθται για ενργουμενο ξενων συμφεροντων. Το ερωτημα ομως ειναι γιατι τον ψηφισαν οι Ελληνες για προεδρο του ΠΑΣΟΚ και για πρωθυπουργό. Οι οργα;νωμενοι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν βλεπουν οτι τους σκαβει το λακο. Δεν προκειται να δουν ΘΕου προσωπου στον αιωνα τον απαντα. Τι τον κυττάνε και δεν τον στελνουν απο κει πουρθε (στις ΗΠΑ)?

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΖΕΦΡΥ.ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 110 ΔΙΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΣΘΩΝ!!! ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΠΛΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?

Ανώνυμος είπε...

ψοφα γρηγορα

Ανώνυμος είπε...

τον ψηφισαν αυτοι που πιστεψαν οτι λεφτα υπαρχουν,και τον ηπιαμε ολοι μαζι :P.καλα θα κανετε να ψηφισετε στις εκλογες οτι κομμα σας ερθει στο κεφαλι.και μακρυα απο τους μεγαλους γιατι θα βγαλουν κομμα και με 2 μαλακες που θα πανε να ψηφισουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ψεύτη οι τράπεζες στην Ελλάδα ζουν με αυτά τα λεφτά απλά σε εμάς έστειλες το ραβασάκι της πληρωμής.

Επειδή είσαι εσύ αλλοπαρμένος κοιτάς να χαζέψεις και εμάς ?

Κατά μάνα κατά κύρη κατα γιό και θυγατέρα εεεεεεεεεεε λοποδύτη ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ

Unknown είπε...

ΓΟΥΔΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑ-ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΚΗ..ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΕΚΕΙ