Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας




Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

anti-ntp: Aφού λύσαμε όλα τα προβλήματα το τόπου μας και των συνανθρώπων μας, τώρα θα διαδηλώσουμε για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας!!! Πάμε.... κατά διαόλου!

Συνολικά 5 σωματεία καλούν στις 8 Μαρτίου στο Σύνταγμα στις 6:30, όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης να συμμετάσχουν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ – ΟΓΕ, οργανώνουν για τις 8 Μαρτίου συγκέντρωση στην οποία καλούνται αγρότισσες, νέες, αυτοαπασχολούμενες και μετανάστριες.
« Στις σημερινές συνθήκες που το κεφαλαίου και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα δικαιώματά σου ένα - ένα δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή! Αυτοί που τόσα χρόνια πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας - οι πλουτοκράτες», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
« Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μονόδρομος: Να είμαστε άνεργες. Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πνιγμένες στα χρέη. Να πουλάμε τα χωράφια μας, γιατί δεν μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε. Να επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν οικογένεια, κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Να απολύονται οι νέες γυναίκες επειδή μένουν έγκυες. Να δουλεύουμε όποτε και για όσο η εργοδοσία μας χρειάζεται και με όποιο μισθό τη συμφέρει», συνεχίζοντας:
« Εργαζόμενη, άνεργη, νέα,
Μη σε ξεγελάσουν! Υπάρχει διέξοδος»!

Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικεί αιτήματα που μπήγουν το μαχαίρι βαθιά στα αίτια της κρίσης, που ξεπερνούν διαχειριστικές λογικές και στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων, γιατί όσο οι πολυεθνικές κερδίζουν, τόσο ο λαός χάνει.
Αυτά που θα διεκδικήσουν για ακόμα μια φορά είναι:
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο - 5θήμερο - 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400€, καμία κατάργηση της Κυριακής αργίας.
- Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
- Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
- Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.
-Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.
- Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
- Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

tromaktiko