Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ



Την στήριξή του στον Μουαμάρ Καντάφι προσέφερε αφειδώς την Παρασκευή ο Ούγκο Τσάβες, ερχόμενος σε αντίθεση με τη στάση της συντριπτικής πλειονότητας της διεθνούς κοινότητας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, η χώρα του οποίου είναι ο κύριος σύμμαχος της Λιβύης στη Λατινική Αμερική, ενώ τήρησε σιγή ιχθύος από την αρχή της εξέγερσης του λιβυκού λαού, την Παρασκευή τάχθηκε υπέρ του συνταγματάρχη Καντάφι...
ο οποίος, όπως είπε, βρίσκεται αντιμέτωπος με «έναν εμφύλιο πόλεμο».


«Ζήτω η Λιβύη και η ανεξαρτησία της! Ο Καντάφι αντιμετωπίζει ένα εμφύλιο πόλεμο», γράφει στην ιστοσελίδα του ο κ. Τσάβες, τη στιγμή που εκατοντάδες πολίτες στη Λιβύη χάνουν τη ζωή τους από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και τους μισθοφόρους που έχει προσλάβει ο Καντάφι για την πάταξη της λαϊκής εξέγερσης.
«Αποκηρύσσουμε τη βία, αλλά πρέπει να αναλύσουμε με αντικειμενικότητα την κατάσταση στη Λιβύη. Είναι σε μια φάση δημιουργίας προϋποθέσεων για να δικαιολογηθεί μια επέμβαση στη χώρα με βασικό στόχο τον σφετερισμό του πετρελαίου της» γράφει στην ιστοσελίδα του ο κ. Τσάβες.
«Οι δυτικές κυβερνήσεις ζητούν εξηγήσεις και την επιβολή κυρώσεων. Γιατί να μην επιβληθούν κυρώσεις και σ' αυτούς που βομβαρδίζουν αθώους καθημερινά στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Είναι και αυτοί δολοφόνοι» καταλήγει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.