Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζεται η αιματοχυσία



Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στη Λιβύη καθώς μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του...
ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και του λαού που απαντά με σθένος και μαχητικότητα στο ζυγό που για 41 χρόνια τον έπνιγε.

Τις τελευταίες 10 ημέρες η κατάσταση στη χώρα είναι ανείπωτα τραγική καθώς τα πυρά των... δυνάμεων ασφαλείας σκοτώνουν αδιακρίτως γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους νεαρούς και άνδρες χωρίς ίχνος συνείδησης τη στιγμή που ο Καντάφι κάνει λόγο για μη χρήση βίας. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι ότι δεν υπάρχει απολογισμός των νεκρών και των θυμάτων παρά μόνο μαρτυρίες που περιγράφουν με το χειρότερο τρόπο το τη κατάσταση που επικρατεί. Μαρτυρίες που κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονίες τραυματισμένων διαδηλωτών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία από μισθοφόρους.

Στο δεύτερο διάγγελμα, τηλεφωνικό αυτή τη φορά, που απεύθυνε στο λαό, έκανε λόγο για ενεργό ρόλο του Μπιν Λάντεν στην εξέγερση του λαού ενώ επανέλαβε πως οι διαδηλωτές και οι υποκινητές είναι χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ.
Ο Καντάφι στο νέο του διάγγελμα μίλησε τηλεφωνικά στην κρατική τηλεόραση. Επιτέθηκε ξανά στους διαδηλωτές και κατηγόρησε τη δύση πως βρίσκεται πίσω από την εξέγερση στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στη διεθνή τρομοκρατία.

«Ο αδελφός ηγέτης της επανάστασης απευθύνεται στους κατοίκους της Ζαουίγια» είπε ο Λίβυος καλώντας τους πολίτες να μην στηρίζουν την αντιπολίτευση, ενώ θεωρεί υπεύθυνο για τις ταραχες τον Μπιν Λάντεν λέγοντας «Ο Μπιν Λάντεν... αυτός είναι ο εχθρός που χειραγωγεί το λαό».

«Ο λαός έχει το προνόμιο να αποφασίζει για σημαντικά θέματα, εγώ δεν έχω καμία δύναμη», είπε ο Καντάφι και συμβούλεψε τους γονείς να νουθετήσουν τους γιούς της που μετέχουν στις διαδηλώσεις. Έκανε ακόμα λόγο για διαδηλωτές - υποκινητές που κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Μάλιστα επανέλαβε ότι αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει ξανά βία, ενώ δε δίστασε μάλιστα να πει στους διαδηλωτές: «είστε υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στη χώρα, αν θα είναι ειρήνη ή πόλεμος. Δική σας η απόφαση»

Εκτελούνται τραυματίες διαδηλωτές στα νοσοκομεία

Ο Καντάφι εκτελεί τους τραυματίες διαδηλωτές μέσα στα νοσοκομεία και εξαφανίζει τα πτώματα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του Λιβυκού Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .

«Εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Τρίπολης και σκότωσαν τους τραυματίες που είχαν διαδηλώσει κατά του καθεστώτος. Πήραν τα πτώματα για να τα εξαφανίσουν, ίσως για να τα κάψουν, επειδή ξέρουν ότι έρχονται οι ξένοι δημοσιογράφοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σλιμάν Μπουσουιγκίρ, ο γραμματέας του λιβυκού τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH).

«Απείλησαν τους γιατρούς που αντιστάθηκαν. Αυτό έγινε χθες (Τετάρτη) και προχθές (Τρίτη)» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από ιατρική πηγή του κεντρικού νοσοκομείου της Τρίπολης.

Αναφορά για 23 νεκρούς στη πόλη Ζαουίγια

Είκοσι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 44 τραυματίστηκαν στην πόλη Ζαουίγια της Λιβύης στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Κουρίνα.

Επικαλούμενη ιατρικές πηγές, η εφημερίδα κάνει λόγο για «σφοδρή ανταλλαγή πυρών» που εμπόδισε τους τραυματίες να φτάσουν στα νοσοκομεία. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ορισμένοι απομακρύνουν τους τραυματισμένους συγγενείς τους από τα νοσοκομεία επειδή φοβούνται μήπως πέσουν στα χέρια των "ταξιαρχιών ασφαλείας", δηλαδή των υποστηρικτών του Καντάφι.



Την «πληρώνουν» οι Αιγύπτιοι

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Καΐρου, οι Αιγύπτιοι τόνισαν στους δημοσιογράφους πως οι λιβυκές αρχές προσπάθησαν να τους στρατολογήσουν για να συμμετάσχουν στην καταστολή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, που διοικεί τη χώρα επί 43 χρόνια.

«Όταν αρνηθήκαμε μας κτύπησαν και μας βασάνισαν», τονίζει σχετικά ο Ασράφ Σάιντ. «Ένοπλοι εισέβαλαν στα σπίτια των Αιγυπτίων, τους κτύπησαν και τους διέταξαν να φύγουν», εξηγεί ο Γαχία Ισλάμ, σχετικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν τις κατηγορίες του γιού του Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ κατά της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ως ηθικών αυτουργών των κινητοποιήσεων του λιβυκού λαού.

Οι ΗΠΑ διώχνουν τη Λιβύη από τον ΟΗΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «επιθυμούν την εκδίωξη της Λιβύης από το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ», δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Σε χιλιάδες ανέρχονται οι νεκροί;

Ο πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Μουαμάρ Καντάφι, Νούρι Ελ-Μισμάρι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα ημέρες στη Λιβύη, οι 600 από αυτούς στην Τρίπολη. "Η εξέγερση προκάλεσε περισσότερους από 1.000 νεκρούς στη Λιβύη", τόνισε ο Ελ-Μισμάρι, ο οποίος από το φθινόπωρο βρίσκεται στη Γαλλία, για λόγους υγείας, και του οποίου οι λιβυκές αρχές ζητούν την έκδοση στην Τρίπολη.
Την ίδια στιγμή το αραβικό δίκτυο Al Arabiya ανέφερε ότι οι νεκροί ενδέχεται να είναι πολύ περισσότεροι και στο τέλος να φτάσουν ακόμα και τους 10.000! Ωστόσο, η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH) έκανε λόγο για τουλάχιστον 640 νεκρούς, 275 στην Τρίπολη και 230 στη Βεγγάζη, ενώ ο Γάλλος γιατρός, Ζεράρ Μπιφέ, που μόλιες εγκατέλειψε τη Βεγγάζη, έκανε λόγο για "περισσότερους από 2.000 νεκρούς" μόνο στην πόλη της Βεγγάζης.

Έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ζητάει Γάλλος πρέσβης.

Για στοιχεία που επιδέχονται την έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κάνει λόγο ο Γάλλος πρέσβης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φρανσουά Ζιμερέ, ενώ κάνει λόγο για μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι νεκροί από τις ταραχές ξεπερνούν τους χίλιους.

«Υπάρχουν συγκεκριμένα και συγκλίνοντα στοιχεία για μια έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με βάση τις πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς, τις εικόνες, τις δηλώσεις του Καντάφι και του γιου του», είπε ο Ζιμερέ. «Άκουσα τους αριθμούς από όλες τις πηγές που κάνουν λόγο για 1.000 με 2.000 νεκρούς, αλλά δεν έχω τρόπο να το επαληθεύσω. Δεν μου φαίνεται απίθανο», πρόσθεσε.

Ο Καντάφι ζητά να του επιστρέψουν τα μιράζ

Το καθεστώς της Λιβύης ζήτησε επισήμως να της επιστραφούν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη, που προσγειώθηκαν την Δευτέρα στη Μάλτα και των οποίων οι κυβερνήτες αυτομόλησαν αρνούμενοι να καταστείλουν με πυρά τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του μαλτέζικου ΥΠΕΞ.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η Μάλτα δεν έχει απαντήσει ακόμη και δεν προσδιόρισε πότε κατατέθηκε το λιβυκό αίτημα. Όπως τόνισε τα δύο λιβυκά αεροσκάφη, τύπου Μιράζ, σταθμεύουν, φρουρούμενα, στο αεροδρόμιο.
Οι κυβερνήτες τους, δύο σμήναρχοι της λιβυκής πολεμικής αεροπορίας, έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο και η υπόθεσή τους εξετάζεται, δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Αγωνία για τους αμερικανούς πολίτες

Το μισθωμένο από τις ΗΠΑ πλοίο που θα απομακρύνει τους Αμερικανούς υπηκόους από τη Λιβύη παραμένει αγκυροβολημένο στην Τρίπολη και αναμένει να αποπλεύσει μέσα στις επόμενες ώρες, αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες, ανακοίνωσε απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πλοίο έχουν επιβιβαστεί 167 Αμερικανοί υπήκοοι και 118 άτομα από άλλες χώρες.
Κόκκινος συναγερμός στη Βρετανία για διάσωση πολιτών- εργαζομένων
Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο SKYNEWS o βρετανικός στρατός αναμένει διαταγή προκειμένου να μεταβούν σώματα ασφαλείας στη Λιβύη όπου θα επιχειρήσουν την ανεύρεση και τη διάσωση των περίπου 170 βρετανών πολιτών που ζουν και εργάζονται εκεί.

Επισημαίνεται πως η πετρελαϊκή εταιρεία Βritish Petroleum,(ΒP), βρετανικών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται έντονα στη Λιβύη, διέταξε το προσωπικό της να εγκαταλείψει τη χώρα από τις πρώτες στιγμές της εξέγερσης. Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως μεγάλες μονάδες του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, διατάχθηκαν να πλεύσουν στον κόλπο της Σύρτης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κανταφι ειναι ένας δικτάκτορας ολοι το γνωρίζουν αυτό και καμμία διαθεση δεν εχω προς υποστηριξή του...Aπλώς πιστέυω ότι δεν είναι τόσο διεφθαρμένος και τόσο υποτακτικός ώστε να παραδώσει τη χώρα και το ορυκτο της πλούτο στη νέα τάξη πραγμάτων όπως του απαιτήθηκε,κατι που οι δικοί μας ιθύνοντες το έκαναν ευχαρίστως και αμαχητί...Ο ίδιος δήλωσε προ ημερών οτι η Λιβύη δέχεται εισβολή και μαχόμαστε ξένους παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς εντός των εδαφών μας! Δεν θα διαφωνίσω οτι υπάρχουν ντόπιοι αντιφρονούντες αλλα μήπως όλοι αυτοί ειναι και υποστηρικτές της "νέας εποχής" που επιβάλεται,και υποκινημένοι απο τους γνωστούς πράκτορες που εχουν διυσδείσει σε όλες τις χώρες που προέβαλαν αντίσταση? Εδώ να σημειωθεί οτι οι περισσότεροι λίβυοι ειναι αναφάλβητοι, κοινωνικά αμόρφωτοι, και με άγνοια των διεθνών τεκταινομένων,και εύκολα μπορείς να τους χειραγωγήσεις προς την κατεύθηνση που θέλεις!! Σε αυτό επίσης συμβάλει σθεναρά και η κακή και απολυταρχικού τύπου διακυβέρνηση του καντάφι, που έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια ανάμεσα στα κατώτερα λαικά στρώματα τα οποία αδυνατούν να αντιληφθουν τον απώτερο σκοπό ! Επ ουδενί όμως δεν μπορώ να δεχτώ οτι ο κανταφι ειναι ο μοναδικος "κακός" της υπόθεσης και οτι ξαφνικά και στα καλά καθούμενα οι Λίβυοι αποφάσιαν να ξεσηκωθούν και να αποτινάξουν τον όποιο "ζυγό"...Ας μην ξεχνάμε επίσης οτι ο καντάφι δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο παιδί και μόνιμος υποτακτικός του αμερικανοεβραικού λόμπι από ανέκαθεν..! Αντιθέτως ήταν ενα αγκάθι στα πλευρά τους στο χώρο της μέσης ανατολής! Το ίδια σχεδόν "έργο" παίχτηκε θεωρώ και στην Αίγυπτο με τη μόνη μικρή διαφορά οτι ο Μουμπάρακ ηταν γνωστός υποτακτικός για χρόνια των ιδίων γνωστών "Κυρίων" και εφυγε νύχτα και δια του ιδίου τρόπου οταν σταμάτησε να είναι, γιατί -ισως- του απαιτήθηκαν τα ίδια πράγματα...!

Ανώνυμος είπε...

οταν κανανε χειραψιες με τον ΟΒΑΜΑ,οι διαφοροι ηγετες δυσης κ ανατολης ,προφανως ο ....πλανηταρχιδης τους γαργαλαγε την παλαμη με τον μεσο δακτυλο του, κ αυτοι γελαγανε διοτι δεν αντιλαμβανοτανε το προφανες κ πιστευαν "ολα καλα παιδια,συνεχιστε να κανετε υπακοη κ θα τα βρουμε στη μοιρασια".ελα ομως που που η αμερικη ακονιζε το παλουκι για να κατσουν επανω.συμφωνω με το ανωτερω σχολιο περι "αγκαθιου",και θελω να πω πως οποισδηποτε εινα για τον διεθνη αφεντη "pain in the ass" τον καθαριζουν με συνοπτικες διαδικασιες σαν αυγο.θεωρω οτι πιασανε δουλεια και στην ευρωπη αρχης γενομενης με μπερλουσκονι (σωπατε καλε που τωρα ανακαλυψατε οτι εινα σατυρος κ εκμαυλιζει κορασιδες )κ επεται συνεχεια .αναλωσιμοι οι ευρωπαιοι ηγετες .αφου τελειωσουν την δουλεια που τους ανετεθη γινονται μετα μια ωραια η μαλλον μοιραια αναμνηση.δοξα τω θεω εγκαθετοι yes man υπαρχουν πολλοι,για να τους λουστραρουν κ να τους προβαλλουν στα κοπαδια λαους,που βελαζουν γεματα ευγνομωσυνη.προσοχη λοιπον κ στον δικο μας τον jefrey γιατι σαν πολλα βραβεια δεχεται κ πολυ χαμογελαει στις χειραψιες.δεν σε γαργαλανε βρε κουτο!!!