Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης, που πρεσβεύει το "ΚΑΛΟ" για την εξαφάνιση του "κακού" Καντάφι



Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να κλείσουν την πρεσβεία τους στη Λιβύη και κινούνται προς τη κατεύθυνση να επιβάλλουν μονομερώς κυρώσεις κατά της χώρας, σε απάντηση στην βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Λιβύης από τα Ηνωμένα Έθνη. Ακόμη, όπως είπε, θα περιορίσουν την στρατιωτική συνεργασία με τη Λιβύη.Την ίδια ώρα, καθώς το καθεστώς Καντάφι καταρρέει πνίγοντας στο αίμα τη Λιβύη, οι χώρες της .....
Δύσης αλλά και οι πολυεθνικοί οργανισμοί σπεύδουν να καταδικάσουν τις κινήσεις της κυβέρνησης στη Λιβύη και να κλείσουν τη στρόφιγγα των οπλικών συστημάτων...

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή στην επιβολή εμπάργκο όπλων και εξοπλισμού καταστολής. Συμφωνήθηκε ακόμα το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση χορήγησης θεώρησης εισόδου στον Μουάμαρ Καντάφι και σε άλλα στελέχη του καθεστώτος του και συγγενείς του, χωρίς να είναι σαφές ποιους αφορά η απόφαση.
Σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, οι κυρώσεις μπορεί να τεθούν σε ισχύ «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, την Δευτέρα ή την Τρίτη». 
Ορισμένα από τα κράτη μέλη, όπως η Κύπρος, η Μάλτα και η Ιταλία εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την επιβολή κυρώσεων τόσο γρήγορα, αναφέροντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο Μουάμαρ Καντάφι θα είναι στην εξουσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία, ζήτησε την άμεση επιβολή κυρώσεων κατά του ηγέτη της Λιβύης. 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στην άτυπη σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ στη Βουδαπέστη εκφράζοντας τη μείζονα ανησυχία όλων για την κατάσταση στη Λιβύη, καταδίκασε έντονα σε δήλωσή του τη χρήση βίας και την επέμβαση του στρατού εναντίον αμάχων και τόνισε πως βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός των πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. 
Σε ερώτηση ως προς συγκεκριμένο ρόλο του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και θα αναμένει τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου. 
http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_2001.html