Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τον λένε Βαγγέλη Σταμούλια και τον κρατάνε ακόμα στη ΓΑΔΑ



Προχθές σας δείξαμε αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την αναίτια σύλληψη ενός εργαζόμενου διαδηλωτή στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα επικοινώνησε μαζί μας η σύζυγός του, Θωμαΐς Στασινοπούλου, η οποία μας ανέφερε ότι ακόμα κρατείται. Η πληροφορία αυτή μας εξέπληξε, διότι ως αυτόπτες μάρτυρες ξέρουμε ότι συνελήφθη δίχως να έχει εμπλακεί στα επεισόδια.

Η μαρτυρία της συζύγου του συγκλονιστική: «Ο άνδρας μου, Βαγγέλης Σταμούλιας, εργάζεται στο....


Εθνικό Θέατρο στο Τμήμα Συντήρησης. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Στη διαδήλωση συμμετείχε στο μπλοκ του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ήταν στην ομάδα περιφρούρησης. Όταν οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση στην οδό Πανεπιστημίου και πνίγηκαν μέσα στα δακρυγόνα, ο άνδρας μου μέσα στο χαμό που επικράτησε βρέθηκε στα χέρια των ΜΑΤ να δέχεται χτυπήματα, όπως αυτά που δείχνουν και οι φωτογραφίες σας. Στη συνέχεια προσήχθη στη ΓΑΔΑ και από τότε μέχρι και σήμερα κρατείται για να απολογηθεί αύριο το πρωί στον Ανακριτή. Είμαι συγκλονισμένη και εξοργισμένη. Ο άνδρας μου είναι ένας προοδευτικός ενεργός πολίτης, ο οποίος όπως κι άλλοι χιλιάδες άνθρωποι που αγωνιούν γι’ αυτόν τον τόπο, που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, κατέβηκε να διαδηλώσει ειρηνικά με τους συναδέλφους του. Ακόμα δεν το πιστεύω, όχι μόνο εγώ αλλά και όσοι των γνωρίζουν, πώς ο Βαγγέλης κατηγορείται για επίθεση σε αστυνομικό».

Η ίδια θεωρεί ότι δεν είναι τυχαία η σύλληψη του άντρα της, και εννοεί ότι είναι πολιτική: «Στόχος είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης των διαδηλωτών, οι οποίοι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς προσπαθούν να προασπίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, όπως είναι η εργασία, η περίθαλψη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι παρότι κατηγορείται για πλημμελήματα αντί να πάει αυτόφωρο, παραπέμφθηκε στον ανακριτή, με αποτέλεσμα αντί να αφεθεί ελεύθερος εχθές το μεσημέρι συνεχίζει να κρατείται».

http://www.tsantiri.gr/