Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μια άρνηση που "έτσουξε"



Πολλές απορίες προκαλεί ο αντίκτυπος της αποτυχίας της συγχώνευσης των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗΣ και ALPHA και οι επιθέσεις που γίνονται κατά της Διοίκησης της τελευταίας για την άρνησή της να δεχθεί τη συμφωνία...Μια απορία είναι ο χρόνος που ανακοινώθηκε η προταθείσα από την ΕΘΝΙΚΗ συμφωνία, που ενώ είχε κατατεθεί την 18/1/2011, την περασμένη Παρασκευή 18/2/2011 κάποια .....«παπαγαλάκια» γνωστά ;; κατευθυνόμενα ;; κυβερνητικά ;; έσπευσαν να προκαταλάβουν το (αμφίβολο μέχρι τότε) αποτέλεσμα, να το παρουσιάσουν τετελεσμένο και να «ανάψουν» τα ταμπλό των χρηματιστηρίων, χωρίς να έχει ακόμα γνωστοποιηθεί η απάντηση της άλλης πλευράς.

Αλήθεια πόσοι, ποιοι και τι επένδυσαν και ποιοι ωφελήθηκαν από αυτή τη κίνηση;

Άλλη απορία είναι όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν από την άρνηση της ALPHA για τη συμφωνία, λες και τους τράβηξαν την μπουκιά από το στόμα.

Από υπουργικά στόματα μέχρι πένες «έγκριτων» δημοσιογράφων εξακοντίστηκαν αφορισμοί ότι τάχα χωρίς αυτή τη συμφωνία δε θα σωθεί η ελληνική οικονομία που όλοι αυτοί οι ολοφυρόμενοι οδήγησαν στο γκρεμό.

Άλλωστε είναι γνωστοί οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ της Α' δυναστείας για τις κρατικοποιήσεις και τα αποτελέσματά τους που τώρα όλοι γευόμαστε τις συνέπειες.

Το ποια είναι η ALPHA Τράπεζα και ποιος ο Πρόεδρός της Γ. Κωστόπουλος είναι γνωστό, όπως είναι γνωστό το πότε, το πως παρέλαβε την Τράπεζα, πόσο την ανέβασε, και σε πόσο διάστημα κατέκτησε το μερίδιο της αγοράς που κατέχει καθώς και το γιατί θεωρείται ο Πατριάρχης του Τραπεζικού συστήματος της Χώρας.

Ίσως γι αυτό οι «σκοτεινές δυνάμεις» να ενοχλήθηκαν, που δεν κατάφεραν να βάλουν «πόδι» ή «χέρι» και να αλώσουν αυτό το χώρο.

Σήμερα (24/2) ακούσαμε και τον επίλογο της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας από το στόμα του πολυθεσίτη και πολυαμοιβόμενου αρχισυνδικαλιστή, του κυβερνητικού προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, που ανέλαβε να υψώσει την ασπίδα του και να υπερασπισθεί των θέσεων της υπηρεσίας του, (δεν ξεχνάμε βέβαια ότι ο περί ου ο λόγος κύριος εξακολουθεί να είναι υπάλληλος ?ε το βαθ?ό του διευθυντή στην Εθνική Τράπεζα στην οποία προσελήφθη ως υπάλληλος το 1974).

Παράλληλα, είναι ?έλος του Εθνικού Συ?βουλίου του ΠΑΣΟΚ κατόπιν εκλογής του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2005, θέση την οποία εξακολουθεί να κατέχει. Έτσι εξηγείται και το παραλήρημά του. Δύο σε ένα.

Υπεραμύνθηκε δε της τράπεζάς του (της Εθνικής) λέγοντας ότι το Δημόσιο δεν έχει ούτε μία μετοχή της, για να διαψευσθεί αμέσως στο ίδιο ρεπορτάζ, όταν η ίδια η Εθνική τράπεζα σε δήλωσή της, ανέφερε ότι το Δημόσιο ελέγχει άμεσα το 1% της και μέσω των ασφαλιστικών ταμείων το 17% (διαφορετικά πως θα διόριζε τον εκάστοτε Διοικητή της;) που με την συνένωση θα έπεφτε στο 13%.

Βέβαια ούτε κουβέντα για τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχουν φορτωθεί και οι δύο τράπεζες που απ όσο έχει γίνει γνωστό η Εθνική είναι κάπως «υπέρβαρη» και πολύ θα ήθελε το «ξαλάφρωμά» της.

Αναγνώστης
τρομακτικο