Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η "Περικεφαλαία" του σύγχρονου Έλληνα αγωνιστή !



Anti-ntp:Εμείς θα σας προτείναμε μάσκες εργασίας (8 ευρώ)(μια μπλε είναι) και φίλτρο για ανόργανα αέρια (3 ευρώ) (ένα κίτρινο είναι) από το praktiker .Θα προστατεύσει μύτη και στόμα....Αυτο είναι παθητική αντίσταση κατά της αρχής. αλλα όταν η αρχή παρανομεί με παράνομη χρήση χημικών τότε δεν κάνουμε τίποτα παράνομο. όσο για τα άλλα διαβάστε παρακάτω...


    Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη στάση των σωμάτων ασφαλείας, και κυρίως των αστυνομικών δυνάμεων,
όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης και καταστολής της οποιασδήποτε ενέργειας αγανακτησμένων πολιτών.
    Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, και που.....
όπως φαίνεται θα γίνουν ακόμα δυσκολότεροι, καλό είναι...
Κι αφού ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να βρεθούμε μπλεγμένοι εν μέσω μιας σύρραξης ανάμεσα στην αστυνομία και κάποια ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών (που στο κάτω κάτω είναι και δικαίωμά μας, να μπορούμε να διαμαρτηρηθούμε για "κάτι" με το οποίο δεν συμφωνούμε...δημοκρατία δεν έχουμε?).
    Κι επειδή η θεωρία από την πράξη απέχουν αρκετά, και η  δημοκρατία που ζούμε, είναι μάλλον θεωριτική, ενώ στην πράξη η "καλή" πολιτεία κάνει το παν για την επιβολή της τάξης και της υπακοής στους "νόμους" που ισχύουν μόνο για τους διαμαρτυρόμενους στην προκειμένη  πολίτες, χρησιμοποιώντας κάπως ανορθόδοξες μεθόδους, βασιζόμενη κυρίως σε αυτές, της ρήψης δακρυγόνων,χημικών κτλ. (οι οποίες συμπτωματικά, "επιτρέπονται" μόνο στην Ελλάδα, βλ. Η χρήση χημικών απαγορεύεται σε όλο τον κόσμο από το Διεθνές Δίκαιο.) αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και τις όποιες συνέπειες μπορεί να προκαλέσουν,δίνοντας εντολές στις δυνάμεις καταστολής, να κάνουν χρήση των παραπάνω βλαβέρων ουσιών χωρίς καμία διάκριση λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης και είναι αντιμέτωποι με κάποιο "οργανωμένο στράτευμα".

    Εμείς λοιπόν υπολογίζοντας και τις οικονομικές δυσκολίες (που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητες) αλλά και την υγεία όλων μας( μιας και κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται), βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε την οικονομικότερη (αυτοσχέδια) και αποτελεσματικότερη λύση στους σύγχρονους αγώνες μας, την "Περικεφαλαία" του σύγχρονου Έλληνα αγωνιστή ...!!!



 Υλικά που θα χρειαστείτε:
 1: Μια κοίνη μάσκα θαλάσσης (οι περισσότεροι έχουμε μια στα σπίτια μας).
Χρησιμότητα: Μια απλή μάσκα θαλάσσης απομονώνει αεροστεγώς την περιοχή των ματιών έτσι ώστε να μην ερεθιστούν! (βασικότερη και πιο ανυπόφορη επίπτωση δακρυγόνων).
2: Απλή χειρουργική μάσκα. Μπορείτε να τις βρείτε σε οποιδήποτε φαρμακείο με ελάχιστο κόστος! Χρησιμότητα: Προστατέυει το στόμα και τη μύτη, μπορείς να την ενισχύσεις με ένα οποιοδήποτε μαντήλι!
3: Και για εξαιρετικές περιπτώσεις "συγκρούσεων" ένα προστατευτικό κράνος δικύκλου. Και μιας και βρήκατε το κράνος πάρτε και το μπουφάν μηχανής που έχει προστατευτικά στον θώρακα, τα χέρια και την πλάτη, για παν ενδεχόμενο!!!


Το υπόλοιπο σώμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα καλλυμένο. 
Και καλές, υγιείς διαμαρτυρίες..!!! 
Mια προσφορά του KoKoBLoGGo.blogspot.com / e-shopping !
να είμαστε "λίγο" προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. 


Γενικές Πληροφορίες:
Τι είναι τα δακρυγόνα

Αν εκτεθείς μην τρίβεις τα μάτια,
γιατί χειροτερεύεις τα πράγματα.
Με τη γενική ονομασία "δακρυγόνα" περιγράφουμε την ευρύτερη κατηγορία χημικών αερίων που χρησιμοποιούνται από τον στρατό και -κυρίως- την αστυνομία για την διάλυση και απώθηση του συγκεντρωμένου πλήθους. Αρχικώς παρασκευάστηκαν για στρατιωτική χρήση, και δοκιμάστηκαν μαζικώς κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έκτοτε έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 15 διαφορετικά είδη, με διαφορετική δραστικότητα το καθένα.
Οι ενεργές ουσίες που περιέχουν, αναμειγνύονται με διαλύτες και είτε εκτοξεύονται μεμονωμένα, με μορφή χειροβομβίδας από ειδικά όπλα, είτεψεκάζονται μαζικώς με τη βοήθεια κατάλληλου εκτοξευτήρα, που φέρει την κοινή ονομασία "φυσούνα".
Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα γίνεται χρήση κυρίως της ουσίας CS, η οποία αντικατέστησε τον προηγούμενο τύπο, CN (χλωροκετοφαινόνη), που θεωρείται λιγότερο επιβλαβής, αλλά και πιο ασταθής.

Πώς λειτουργούν
Τα δακρυγόνα και τα άλλα χημικά αέρια, επιδρούν στον οργανισμό, ερεθίζοντας τους ιστούς των βλεννογόνων (μάτια, μύτη, στόμα), τους πνεύμονες, το δέρμα, και το πεπτικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Η δράση τους αρχίζει μόλις κρυώσουν και στερεοποιηθούν, δηλαδή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και διαρκεί το πολύ μέχρι δώδεκα ώρες, αλλά σε κάποιες περιπτώσες τα χημικά μπορεί να παραμείνουν ενεργά μέχρι και δύο μήνες, αν απορροφηθούν από πορώδεις επιφάνειες.

Οι επιπτώσεις
Ορισμένα είδη δακρυγόνων είναι ιδιαίτερα τοξικά και κατηγορούνται από ελληνικούς και διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, ότι σε μακροχρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσουν καρκινογένεση, γενετικές μεταλλάξεις και γεννητικές ανωμαλίες, ακόμη και θάνατο, αν χρησιμοποιηθούν σε κλειστούς χώρους. Επίσης, σε περιπτώσεις ευρείας χρήσης, έχουν παρατηρηθεί διαταραχές του έμμηνου κύκλου στις γυναίκες, με πρόωρη έναρξη της επόμενης περιόδου.

Τα συμπτώματα
Τα συμπτώματα από την επαφή με τα χημικά είναι ιδιαίτερα έντονα και ενοχλητικά, αλλά ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις είναιπαροδικά και υποχωρούν μετά από 5 έως 30 λεπτά, αν απομακρυνθείς από τον προσβεβλημένο χώρο. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι χημικών μπορεί να συνεχίσουν να επιδρούν ακόμη μέχρι για 2 ώρες. 

Αν εκτεθείς, μέσα σε 20 δευτερόλεπτα θα νιώσεις ένα ή περισσότερα από συμπτώματα:

Ακατάσχετη δακρύρροια και θολή όραση
Καταρροή
Σιελόρροια
Βήχα
Δύσπνοια
Πονοκέφαλο
Απώλεια προσανατολισμού και σύγχυση
Απώλεια ισορροπίας
Πανικό
Ταχυκαρδία
Τάση για εμετό
Δερματικά εγκαύματα
Έντονο θυμό (στην περίπτωση χρήσης σπρέι πιπεριού, αλλά δεν χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελλάδα)

Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αυξημένης ευαισθησίας, μπορεί να προκαλέσουν:

Μούδιασμα στα άκρα
Γαστρεντερίτιδα, με διάτρηση στομάχου
Έλκη στους βλεννογόνους
Νεφρικές βλάβες
Επιδείνωση δερματικών προβλημάτων (ακμή, έκζεμα)

Πότε κινδυνεύεις περισσότερο:
Αν αντιμετωπίζεις κάποια από τις παρακάτω καταστάσεις, φρόντισε να αποφύγεις με κάθε τρόπο την έκθεσή σου στα χημικά που χρησιμοποιούνται στις διαδηλώσεις γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να σου προκαλέσουν σοβαρές και μακροχρόνιες βλάβες.

Εγκυμοσύνη ή σε διαδικασία επίτευξης εγκυμοσύνης
Θηλασμός (τα τοξικά περνούν στο βρέφος μέσα απ' το γάλα)
Καταστολή του ανοσοποιητικού (ασθενείς σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, θεραπεία με κορτικοστεροειδή, με λύκο ή AIDS)
Διαβήτης
Υπέρταση
Άσθμα
Αναπνευστικά προβλήματα
Μολύνσεις τον ματιών
Ψυχικές διαταραχές


Επίσης, μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, που πρέπει να απομακρύνονται το ταχύτερο από την περιοχή.
Πώς να προφυλαχτείς:
Κατ' αρχήν, αν βρεθείς σε σημείο όπου υποψιάζεσαι ότι μπορεί να γίνει χρήση χημικών αερίων απομακρύνσου το ταχύτερο, εφόσον αυτό είναι εφικτό... Αν ήδη γίνεται ρίψη δακρυγόνων, μην αγγίξεις τις χειροβομβίδες με γυμνά χέρια, γιατί βρίσκονται σε υψηλή θερμοκρασία και μπορεί να σου προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα. Επιπλέον:

Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.

Αν φοράς φακούς επαφής αφαίρεσέ τους αμέσως, γιατί το αέριο εγκλωβίζεται πίσω τους και επιδεινώνει τα συμπτώματα. Η αφαίρεση των φακών πρέπει να γίνει με χέρια που δεν έχουν εκτεθεί στα δακρυγόνα. Αν τα δικά σου έχουν μολυνθεί, ζήτησε το ταχύτερο από κάποιον που έχει καθαρά χέρια, να σε βοηθήσει να τους βγάλεις. Ούτως ή άλλως, εφόσον φοράς φακούς επαφής, ήδη ξέρεις ότι καλό είναι να έχεις μαζί σου πάντα και ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως για κάθε ενδεχόμενο.

Αν πάσχεις από άσθμα και έχεις μαζί σου βρογχοδιασταλτικό σπρέι, κάνε μια προληπτική εισπνοή.

Προστάτευσε το στόμα και τη μύτη σου με κάποιο ύφασμα -ακόμα καλύτερες είναι οι ενισχυμένες μάσκες με φίλτρο ενεργού άνθρακα, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι ελαιοχρωματιστές, αλλά πού να τις βρεις στην τούρλα του Σαββάτου; Ένα μαντήλι είναι επίσης κατάλληλο και γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικό, αν είναι σφιχτά δεμένο. Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι αναγκασμένος να παραμείνεις στο σημείο που έγινε η επίθεση με δακρυγόνα, πρέπει ν' αλλάζεις το προστατευτικό μαντήλι ή το ύφασμα, γιατί συσσωρεύει τα χημικά αέρια και μπορεί να προκαλέσει ξαφνική λιποθυμία, ειδικά αν έχει βραχεί για κάποιο λόγο.


Προστάτευσε τα μάτια σου με την "Περικεφαλαία" του σύγχρονου Έλληνα αγωνιστή !

Προστάτευσε το δέρμα σου και τα μαλλιά σου: κουμπώσου, κατέβασε τα μανίκια, φόρα το μπουφάν σου και σήκωσε την κουκούλα, ή το καπέλο σου αν έχεις. Καλύτερα να ζεσταίνεσαι παρά να εκτεθείς στα χημικά. Ακόμη, πρέπει να ξέρεις ότι τα βαμβακερά ρούχα προστατεύουν καλύτερα από τα συνθετικά.

Αν εισπνεύσεις δακρυγόνα, φύσα τη μύτη σου, ξέπλυνε τα μάτια και το στόμα σου με άφθονο νερό. Προσπάθησε να βήξεις και να φτύσεις και μην καταπίνεις.

Τα μάτια ανακουφίζονται επίσης με κολλύριο τεχνητών δακρύων, ή αν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα, με ένα διάλυμα από μισή ποσότητα αντιόξεινου για το στομάχι (π.χ. Maalox) και μισή ποσότητα νερού, μέσα σε ένα μπουκάλι με σπρέι, όπως αυτό που χρησιμοποιούμε στο σιδέρωμα. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπουκαλάκι νερού τύπου "σπορ". Η επαφή του διαλύματος με τα μάτια μπορεί να είναι δυσάρεστη στην αρχή, αλλά ανακουφίζει σημαντικά μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Το δέρμα ανακουφίζεται από διάλυμα μαγειρικής σόδας σε νερό, που επίσης ψεκάζεις με τον ίδιο τρόπο που περιγράφουμε παραπάνω.

Μόλις φτάσεις στο σπίτι σου, αφαίρεσε τα παπούτσια σου πριν μπεις μέσα (ιδιαίτερα οι λαστιχένιες σόλες απορροφούν περισσότερο τα χημικά) και ακούμπα τα σε κάποια σακούλα ή εφημερίδα. Μην κάτσεις πουθενά γιατί θα μεταφέρεις κι εκεί τα χημικά. Γδύσου κατευθείαν στο μπάνιο, και κάνε ένα δροσερό ντους με άφθονο σαπούνι. Λούσε καλά τα μαλλιά σου και φρόντισε να καθαρίσεις σχολαστικά όλα τα σημεία, ακόμη και κάτω απ' τα νύχια και το εσωτερικό των αυτιών.

Πλύνε όλα τα ρούχα, τα εσώρουχα και τα παπούτσια σου ξεχωριστά απ' τα υπόλοιπα άπλυτα, με κάποιο ισχυρό απορρυπαντικό στην υψηλότερη θερμοκρασία που αντέχουν, φορώντας γάντια που θα πετάξεις μετά.

Τι να ΜΗΝ κάνεις:

Μην τρίβεις τα μάτια σου
Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου
Μην χρησιμοποιείς, κρέμες, κραγιόν, ή βαζελίνη για να "προστατεύσεις" τα μάτια και τη μύτη σου: τα σύγχρονα χημικά έχουν βάση λιπαρές ενώσεις που ενώνονται με τα παραπάνω προϊόντα και παρατείνουν την έκθεση σου στις τοξικές ουσίες. Αυτά τα μέτρα προφύλαξης, όπως και η χρήση λεμονιού, ήταν αποτελεσματικά σε παλιότερες εποχές, όπου τα δακρυγόνα είχαν βασική (αλκαλική) σύνθεση και όχι όξινη όπως σήμερα.
Αν σκέφτεσαι να συμμετάσχεις σε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, φρόντισε να πας με παρέα... και μην απομακρύνεσαι από τους φίλους ή την ομάδα σου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!!!...
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

sostos o magas!!!!!

Ανώνυμος είπε...

να μην ξεχασετε εαν φορατε μασκα (οι αντρες) να ειστε ξυρισμενοι γιατι δεν ειναι στεγανη