Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τι θα κάνει ο Γιώργος στην Τουρκία;Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου, για το ξεκίνημα του 2011, που προβλέπει… νέα ταξίδια για τον Πρωθυπουργό, με επισκέψεις σε ξένα κράτη.
Έτσι, στις 6 και 7 Ιανουαρίου του 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου θα....

βρεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, την οποία διοργανώνει ο Ταγίπ Ερντογάν, προσδοκώντας ότι η παρουσία του Έλληνα ομολόγου του θα της προσδώσει αυξημένο κύρος, και φυσικά διεθνές ενδιαφέρον.
Άλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό, η τουρκική κυβέρνηση προχωρούσε σε διαρροές προς τον Τύπο της γειτονικής χώρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι “κάτι πολύ σημαντικό” θα ανακοινωθεί στην κοινή παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του Γιώργου Παπανδρέου στη συγκεκριμένη Σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων.
Ορισμένοι Τούρκοι δημοσιογράφοι μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για “σχέδιο ειρήνης για το Αιγαίο” (!), το οποίο θα παρουσιάσουν οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας.http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_8979.html