Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η Εκκλησία αντιτίθεται στην ανέγερση αγάλματος του Απόλλωνα


 Η Βουλγαρική Εκκλησία εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρόθεση των δημοτικών αρχών της πόλης Σωζόπολ (Σωζόπολη) να τοποθετήσουν άγαλμα του Απόλλωνα ύψους 13 μέτρων στο λιμάνι, ως «απαράδεκτη απόπειρα αναβίωσης της λατρείας παγανιστικού θεού».

«Πρόκειται για αντιχριστιανικό σχέδιο, που θα προκαλέσει ανυπολόγιστες πνευματικές και ηθικές ζημιές στους ορθόδοξους κατοίκους της.....
Σωζόπολης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου της βουλγαρικής Εκκλησίας της περιοχής αυτής της Ανατολικής Βουλγαρίας που έχει ως έδρα την πόλη Σλίβεν.

Στην ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του μητροπολίτη Σλίβεν, Ιωαννίκιου, προστίθεται ότι «εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η Σωζόπολη είναι παραδοσιακή χριστιανική πόλη που δεν έχει καμία σχέση με την παγανιστική πόλη της αρχαιότητας Απολλώνια Πόντικα.

Είναι απαράδεκτο στην ορθόδοξη Βουλγαρία να αναζωπυρώνεται η λατρεία μιας παγανιστικής θεότητας.

Ο ισχυρισμός του δημάρχου της πόλης, ότι "με τον τρόπο αυτό η Σωζόπολ θα γίνει σαν τη Βαρκελώνη και το Ρίο ντε Τζανέιρο" είναι ανυπόστατος, επειδή στις πόλεις αυτές έχουν στηθεί αγάλματα του Σωτήρα Ιησού Χριστού κι όχι παγανιστικών θεών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο της επαρχίας Σλίβεν κάλεσε τους ορθόδοξους χριστιανούς της Σωζόπολης να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την τοποθέτηση του αγάλματος.

πηγη: ρομφαια

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μίσος για κάθε τι Ελληνικό είναι διεθνές. Αυτή η κίνηση της Βουλγάρικης εκκλησίας απλά δείχνει το κόμπλεξ της και το αίσθημα κατωτερότητας που την διακατέχει απέναντι στον Ελληνικό πολιτισμό.
Πράττει φοβούμενη μην χάσει μερίδα του ποιμνίου της το οποίο ουσιαστικά θα οδηγούσε σε στέρηση (υλικών) εσόδων

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΒΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΑΝ ΘΕΩ ΤΟΥΣ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΊΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΖΈΝΓΚΙΣ ΧΑΝ.