Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Χρωστάς σε τράπεζες; Λάθος! Δεν χρωστάς απολύτως τίποτεΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ!!
Τα κακά νέαχρωστάτε –πολλά ή λίγα-, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το άρθρο, όπως ποτέ δεν θα διαβάζατε τα τασιενεργά του απορρυπαντικού σας.
Τα καλά νέα: Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, σας χρωστάνε, σας κλέβουν ανελέητα, χρόνια τώρα, και πρέπει να κάνετε κάτι γι αυτό. Αμέσως.
Και εξηγούμαι. Τι κάνουν οι τράπεζες; Δανείζουν χρήματα με σκοπό το κέρδος. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και κανείς δεν.....
αμφισβητεί τη χρησιμότητα του δανεισμού όταν αυτός γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη. Κανένας επίσης δεν αμφισβητεί ότι το τραπεζικό μας σύστημα μας κλέβει ανελέητα, παράνομα και καταχρηστικά επί σειρά ετών. Οι Ελληνικές τράπεζες και ο Μπάμπης ο τοκογλύφος καμία διαφορά δεν έχουν. Εκτός από ότι από το Μπάμπη δεν γλιτώνεις, από τις τράπεζες όμως,ναι.
Ανάλυση
Οι τράπεζες δανείζουν με τόκο. Μέχρι εδώ καλά. Πόσοι γνωρίζουν όμως ότι το νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είναι 6,75% συν εισφορά 0,60%; (Οι άπιστοι, ας κάνουν μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδας προς επιβεβαίωση). Και άντε και είναι έτσι, θα μου πείτε. Ποιος θα τα βάλει με τις τράπεζες;
Λοιπόν, εμείς το κάναμε. Άλλοι πριν από εμάς το έκαναν και δικαιώθηκαν. Κιεσείς μπορείτε να το κάνετε, εφόσον τα επιτόκια των δανείων σας είναι υψηλότερα του νόμιμου -και κατά μέσο όρο, πληρώνετε τα διπλά ή τριπλά επιτόκια από ότι ο νόμος ορίζει.
Ο τρόπος
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν φορείς προστασίας δανειοληπτών. Ένας από αυτούς (κατά τη γνώμη μου ο πιο αξιόπιστος) είναι το ΕΙΧΕ. Οι υπηρεσίες του είναι συνδρομητικές (σε ετήσια βάση) και η δουλειά του είναι αφού σας ενημερώσει για τα δικαιώματά σας, να σας καθοδηγεί, να σας προστατεύει από τις τραπεζικές επιθέσεις (κι εσάς και την περιουσία σας) αλλά και από τις επιθέσεις των εισπρακτικών εταιρειών και κυρίως να σας υποστηρίξει νομικά έτσι ώστε να απαλλαγείτε μια και καλή από τους τραπεζοτοκογλύφους. Και όχι, δεν κοστίζει μία περιουσία.
Η διαδικασία
Ζητάτε από την τράπεζα να σας δώσει αναλυτική κατάσταση του δανείου σας με σκοπό τον έλεγχο των χρεώσεών σας και τον υπολογισμό των διαφορών τους σε σχέση με την νόμιμη οφειλή σας. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός δύο μηνών.
Παραθέτω ένα παράδειγμα καταναλωτικού δανείου, υπολογισμένο με το νόμιμο (6,75%) επιτόκιο στη μία στήλη και με το παράνομο μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων του 2010 (14,29%) στην άλλη, ώστε να πάρετε μία εικόνα για τα μεγέθη των διαφορών που συζητάμε, χωρίς να υπολογίζουμε τους παράνομους τρόπους υπολογισμού, τα παράνομα έξοδα δανείων και τα σχετικά.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ
ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΥΡΩ
20.000,00
20.000,00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΕΤΗ)
5
5
ΕΠΙΤΟΚΙΟ
6,75%
14,29%
ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ
393,67
468,38
ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΚΩΝ
3.620,15
8.102,64
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΟΥ
23.620,15
28.102,64
ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΟΚΟΣ
4.482,49
Τι κάνετε αν η τράπεζα αρνηθεί να απαντήσει;
Κοινοποιείτε τις επιστολές σας στην τράπεζα της Ελλάδας και προχωράτε σε αγωγή κατά της τράπεζας –ή των τραπεζών- που έχετε τα δάνειά σας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πληρώσετε μία μέχρι να συμψηφιστούν οι παράνομες οφειλές και μέχρι να διορθωθεί ο λογαριασμός σας με τη νόμιμη οφειλή.

Τι κάνετε αν η τράπεζα τελικά απαντήσει;

Την ίδια διαδικασία κάνετε αν η Τράπεζα σας δώσει τελικά τα στοιχεία των δανείων σας, αφού από αυτά προκύπτουν ευκολότατα οι παράνομες χρεώσεις. Αγωγή για τις παράνομες χρεώσεις και την τοκογλυφική δράση τους εναντίον σας και δήλωση ότι δεν πληρώνετε μία μέχρι να γίνει συμψηφισμός.
Τι κάνετε αν η τράπεζα αποδεχθεί τον συμψηφισμό;
Αν η τράπεζα δεχθεί (που αποκλείεται) να διορθώσει το λογαριασμό σας, αυτομάτως αποδέχεται την τοκογλυφική της δράση εναντίον σας, οπότε πάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο κι εσείς προχωράτε σε αγωγή.
Είτε λοιπόν έτσι, είτε αλλιώς, η αγωγή αυτή δημιουργεί εκκρεμοδικία (έχετε πλέοννόμιμα σταματήσει να πληρώνετε) και έτσι η Τράπεζα δεν μπορεί πλέον να εκδώσει διαταγή πληρωμής.
Τι κάνετε αν η τράπεζα παρόλα αυτά, εκδώσει διαταγή πληρωμής;
Τότε αγαπητοί μου έχετε κερδίσει το Λόττο, αφού το δικαστήριο θα ακυρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τη διαταγή πληρωμής. Σε αυτή την περίπτωση κάνετε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αν έχετε περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ασκήσετε ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής. για να μην σας αγγίξει κανείς μέχρι τη δίκη. Και προσέξτε: Άπαξ και ακυρωθεί διαταγή πληρωμής μία φορά, ο δανειστής δεν έχει δικαίωμα έφεσης ούτε δικαίωμα να την εκδώσει ποτέ ξανά για το συγκεκριμένο χρέος. Αυτό σημαίνει πλήρη απαλλαγή από την οφειλή σας.
Είναι όμως απολύτως απαραίτητο να κινηθείτε εντός δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της πρώτης διαταγής πληρωμής, ή εντός δέκα ημερών από την έκδοση της δεύτερης, διαφορετικά χάσατε όλο το παιχνίδι.
Και μετά;
Μετά από τα παραπάνω ακολουθεί δεύτερη αγωγή (ομαδική) για την ηθική βλάβη που έχετε υποστεί και η αποζημίωση που θα αναγκαστούν οι τράπεζες να σας πληρώσουν θα σας αρκεί για να εξοφλήσετε το (νόμιμο) υπόλοιπο της οφειλής σας και να βγείτε από τον Τειρεσία αμέσως, τους δικηγόρους (που πληρώνονταιεφόσον κερδίσουν) και να σας μείνουν και ρέστα ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να δανειστείτε. Άντε, σε καλή μεριά!

Άννα


8 σχόλια:

αντωνης είπε...

Πολυ χρησιμο κειμενο, αλλά δυσκολο να διαβαστει με τα μαυρα γραμματα σε γκρι φοντο.
Καλημερα σας, χρονια πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Στο και μετα λετε οτι θα μας αρκουν τα χρηματα για να πληρωσουμε το (νομιμο) υπολοιπο οφειλης.Πιο πανω ομως περιγραφεται οτι θα εχουμε πληρη απαλλαγη απο το χρεος μας.Ποιος ο λογος να τους πληρωσουμε εφοσον θα εχουμε πληρη απαλλαγη απο το χρεος;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία. Αλλα τι γίνεται με τους Επαγγελματίες και τα Ανοιχτά δάνεια?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτή η ιστορία με το ΕΙΧΕ μου κάνει σε απάτη; Είναι δυνατόν να δηλώνουν ως έδρα την Αμερική και να αρμόδια δικαστήρια τα Αμερικάνικα; Επίσης είναι δυνατόν να μην έχουν τηλέφωνα επικοινωνίας και να σε περιορίζουν σε διαδικτυακή επικοινωνία μόνο; Και τι μη κερδοσκοπικό σωματείο είναι όταν ζητάει να πληρώσεις 250 γιούρια μόνο και μόνο για να έχεις πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω ιστοσελίδας που δεν ξέρεις αν σου φανούν χρήσιμες στο τέλος... Σε καλοστημένη απάτη μου κάνει όλο αυτό και κάποιοι θα κλάψουν τα 250αρια τούς...

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΑΤΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ (ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΚΕΡΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

Ωραια τα λετε, αναρωτιεμαι για ποιο λογο δεν το σκεφτηκε κανενας αλλος δικηγορος τοσο καιρο, αυτοι οι αμερικανοι μεγαλα αλανια τελικα...Μυριζει απο χιλιομετρα οτι ειναι απατη, ακομα και το πως γραφτηκε το κειμενο βρωμαει

Ανώνυμος είπε...

Καλή απάτη. Το άρθρο εχει σύνδεσμο και αναφέρει στα ΕΞΩΤΡΑΠΕΖΙΚΑ επιτόκια. Όχι στα επιτόκια των τραπεζών http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/rates_markets/deposits.aspx