Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η πατάτα ενός σκουριασμένου και γεμάτο σ@@@@@ μυαλού


Σοκ έχουν πάθει οι δύστυχοι κομμουνιστές με την απόφαση της κυρά-Αλέκας να επιτεθεί στο Κίνημα της Πατάτας.
Μιλάμε για μεγάλη πατάτα...

που δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως ότι δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, επιχειρεί να το απαξιώσει.

Αντί το κόμμα του Περισσού να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία των παραγωγών του Νευροκοπίου βγήκε να την προβοκάρει λέγοντας ότι δεν θα έχει διάρκεια.

Να βοηθήσεις κυρά Αλέκα να έχει διάρκεια. Να βοηθήσει το κόμμα σου το οποίο είναι το πλέον πολύτιμο στήριγμα του δικομματισμού στη χώρας μας.

Βέβαια το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις παντούφλες και να καθήσεις στο σπίτι σου, ν’ ανοίξεις κάνα βιβλίο, να ξαναμελετήσεις την ιστορία του κομμουνισμού, να γράψεις και τη δική σου άποψη, αντί να σέρνεις στην νέα εποχή τις σκουριασμένες παλαιοκομματικές σου και γεμάτες σκατά αντιλήψεις που δεν αφήνουν τους νέους ανθρώπους να αναπνεύσουν.

Καλά σου τα είπε ο γιος του Χαλβατζή.

Τι περιμένεις και δεν πας σπιτάκι σου;

Επιτέλους πολέμησε το κόλλημα που έχεις με την πολυθρόνα της εξουσίας.

Κάντο τώρα, μη γίνεσαι γραφική…

πηγη

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πάει σπίτι της; Μα τι λες τώρα; Έτσι και πάθει τίποτα, στον Περισσό θα την ταριχεύσουν!

Ανώνυμος είπε...

τονα χρησιμοποιείς ψηφοθηρικά ψεματα και αυταπατες ειναι σκουριασμενο και σκατα...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΤΑΤΕΣ.

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΕΥΕΙ, Η ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΓΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΒΡΕ ΧΑΖΟΚΟΥΜΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΪ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΑΜΑΣΗΤΟ;ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (ΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ;),ΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ ΣΑΣ,ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΗΣ ΝΤΑΜΑΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ,(ΒΛΕΠΕ ΣΧΟΛΗ ΓΑΠ-ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΑΣΩΝΟΣΚΥΛΩΝ).ΕΣΑΣ ΧΑΖΟΚΟΥΤΑΒΑ,ΠΑΛΙΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ,ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΝΑ ΞΕΚΕΦΑΛΙΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ,ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ,ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΥ ΜΑΡΞ,ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ,Η ΝΤΑΜΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ,Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ,Ο ΖΟΥΓΑΣ,Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΚΙ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ (γιά ψάχτε λίγο τις εφημερίδες της εποχής!!)ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΡΙΑΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ορεσειβιε, να περνας ποτε-ποτε και απο εδω.
Καλο κανει η πεννα σου. Δηλητηριαζει τους προδοτες
και αναθαρρει τους Πατριωτες. Εσυ εκει ψηλα εχεις
καθαρο οξυγονο και βλεπεις καλυτερα απο πολλους
αλλους. Να'σαι γερος και να σε βλεπουμε.

Ενας πρωην ορεσειβιος, που ζει σε στρατοπεδο
συγκεντρωσης. Στην Αθηνα.

Ανώνυμος είπε...

Ορεσειβιε, συμφωνω σε πολλα μαζι σου, αλλα νομιζω οτι εχεις μια μυωπικη αντιληψη των πραγματων, βλεπεις γυρω σου παντου μονο σκατα ,πρεπει να προσπαθησεις να διακρινεις καλυτερα, δεν μπορεις να ταυτιζεις Γλεζο με παπαρηγα.Για την ιστορια την σημαια την κατεβασαν δυο ατομα ο ενας ηταν ο Γλεζος ο αλλος πεθανε πριν δυο χρονια.

Ανώνυμος είπε...

τελικα ποια ειναι η σωστη ονομασια αυτου του αθλιου "ψευτοκομματος"?
1.ΚΚΕ Α.Ε.
2.ΚΚΕ ΕΠΕ
3.ΚΚΕ & ΣΙΑ ΟΕ

Ανώνυμος είπε...

KΡΕΜΑΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΥΣ ΛΑ.ΟΣ ΚΑΙ ΕΑΜΒ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που πέθανε Θεός σχωρέστον ποιός ήταν; και γιατί τιμήθηκε μόνο ο ένας; Αφού ήταν δύο, πως πήρε την δόξα ο ένας; Δεν μας τα λέει καλά ο κύριος κατά τά αλλα Γλέζος.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν και πατριωτες στο ΚΚΕ που βαλαν ιδανικα πανω απο το ΚΟΜΜΑ, που προσεφεραν στο Λαο και την Πατριδα και δε μειναν σε καποια τσιτατα, σε καποια σιωνιστικης εμπνευσεως "ευαγγελια", και στην εκαστοτε "επισημη γραμμη" του κομματος! Πολλοι απο αυτους γυρισαν την πλατη τους σ'αυτο τελικα απογοητευμενοι για την πορεια του! Μην τα ισωπεδωνετε ολα μερικοι...δεν ειναι η ωρα να χωριζομαστε σε στρατοπεδα ΞΑΝΑ και να θυμομαστε μαυρες μερες του Τοπου!
Το προβλημα στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι οι γελοιες δηλωσεις της Παπαρηγα-κομματος που ειτε απο συμφεροντα προσωπικα ειτε απο συμφεροντα κομματικα (απωλεια του "δικαιωματος" του ΚΚΕ να ειναι το μονο που δινει γραμμες και να χαραζει επαναστατικη πολιτικη) εβγαλε αυτη την καταπτυστη ανακοινωση κατα ενος αυθορμητου κινηματος που προσπαθει να σπασει αλυσιδες δεκαετιων!
Και οχι το τσουβαλιασμα ολων ανεξαιρετως των αριστερων.
ΜΗ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΥΝ ΟΛΟΥΣ! Σ'αυτο τον αγωνα δεν περισσευει κανεις. Φιλικα το λεω Ορεσιβιε!

Ανώνυμος είπε...

Ο αλλος ηταν ο Αποστολος (Λακης) Σαντας συμφοιτητης του Γλεζου ,τους ειχε καλεσμενους και o φρεντυ γερμανος σε εκπομπη του ο Σαντας εκρυψε την σημαια, μπηκε στον ΕΛΑΣ αλλα γενικα ηταν πιο χαμηλων τονων,μπορειτε να διαβασετε γιαυτον στον Google.Oταν πεθανε αυτοι που τον ηξεραν τον τιμησαν αλλα το κρατος εκανε μια πολυ μικρη αναφορα.








)

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Σ'Α ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ.ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΙ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΩΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΑΤΑ.ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ.ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ,ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Π.Χ. ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΚΑΡΦΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ,Η ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΥΓΧΡΟΝΙΣΟΥΝ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ,Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ,ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκεκριμένη κυρία του κόμματος όπως και τα άλλα συντρόφια έχουν μια τάση να απαξιώνουν ότι δεν είναι καπελωμένο απο το κόμμα .Τόσα χρόνια κουβαλούν τα κόμπλεξ της κατοχής και του εμφυλίου.Γι' αυτούς δεν έχει περάσει μία μέρα απο την Οκτωβριανή Επανάσταση , μία μέρα απο την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλόκ , περιμένουν ακόμα τι θα τους πεί ο Πατερούλης . Κανένας δεν τους πληροφόρησε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει , η Ελλάδα περνάει δύσκολες μέρες και θα περάσει ακόμα χειρότερες . Αντ' αυτού αυτοί οι κύριοι και κυρίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα ίδια ξύλινα λόγια , τις ίδιες ξύλινες και απαρχαιομένες ιδέες . Να πληρώσει ο πλούτος και η πλουτοκρατία για όλα τα δεινά ." Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλλέτω " .Σοβαρευτείτε κύριοι και κυρίες του κόμματος , πάρτε επιτέλους μια σοβαρή θέση για τα προβλήματα των Ελλήνων , ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ " ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ " ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΡΑΞΙΑ

Ανώνυμος είπε...

μη γελιέστε . Τα λέει αυτά η παπαρήγα για να μην τυχών ανέβουν τα ποσοστά της και βγεί στην εξουσία και δεν ξέρει τι να κάνει...απλά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ΔΕΝ καταλάβατε τίποτα απο όσα είπε η Παπαρήγα.
Αν έχει κανείς σας χρόνο, ακούστε την συνεντευξη χτες στον χατζηνικολαου στον realfm μήπως και ξεκολύσετε ελαφρά

Ανώνυμος είπε...

Βαρέθηκα να ακούω για τον Γλέζο που κατέβασε την Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη όταν είχαν πλέον ΦΥΓΕΙ οι ναζί. Αντί να μάθετε για τον Γλέζο άντε διαβάστε για τον Κουκίδη που τυλίχτηκε με την σημαία την Ελληνική και πήδησε από τον βράχο της Ακρόπολης. Αλλά ο ένας κομμουνιστής και άρα εξέχουσα προσωπικότητα ενώ ο άλλος στην νεολαία Μεταξά άρα άγνωστος...Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα.
Ας μας πει ο Γλέζος για πιο λόγο εμπόδισε την ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πάρο (λόγω του ότι ήταν λέει φασίστας) και να αφήσει αυτά τα περί αντίστασης στους ναζί..
Άντε να χαθούν οι σκατοκομμουνιστές που το παίζουμ και καλά προστάτες των φτωχών και κατατρεγμένων...

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ Α.Ε. με περιουσια αντιστοιχη της εκκλησιας,τι να πει η Ταπαρηγα,βλεπεις δεν το σκεφτηκε πρωτη,αλλα και τους μεσαζωντες κκουεδες παλι να μην τους στηριξει?

φιλαρακι 1.30 τι λες τωρα να γινουν εξουσια και να αντεπιτεθει κεφαλαιο?

τα επιχειρηματα της Ταπαρηγα οταν μιλαει ξεκινουνε απο Κ...και τελειωνουν σε μαλακιες?

Ανώνυμος είπε...

3 πλοκαμια εχει ο διαβολος

για τους φτωχους τον κομμουνισμο
για τους πιστους τον οικουμενισμο
για τους πλουσιους τον μασονισμο

Παισιος