Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Πλησιάζει η ώρα της επίθεσης στη Συρία...


Όπως φαίνεται κάποιοι βιάζονται να τελειώνουν με το θέμα της Συρίας. Ασφαλώς ο Πρόεδρος Ομπάμα μετά τις αποτυχημένες επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν , το Ιράκ και τη Λιβύη, όπου  επικρατεί χάος και συνεχίζεται αμείωτη η αιματοχυσία, θέλει να ολοκληρώσει τη θητεία του με τον «εκδημοκρατισμό»  και της Συρίας...


Στα πλαίσιο αυτό ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Ικόνιο η ετήσια Αεροπορική Άσκηση που πραγματοποιούν από κοινού οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Στην Άσκηση Γεράκι της Ανατολίας μετείχαν πάντα και άλλες χώρες. Φέτος για πρώτη φορά η  Άσκηση πραγματοποιείται μόνο μεταξύ των δυο χωρών, γιατί στόχος της είναι ο καλύτερος συντονισμός των δυο αεροπορικών στόλων.

Για τη διεξαγωγή της Άσκησης που πραγματοποιείται μεταξύ 5-15 Μαρτίου, μεταφέρθηκαν, από την Αεροπορική Βάση Spangdahlem των ΗΠΑ στη Γερμανία, 15 τζετ και 250 άνδρες στο Ικόνιο.

Ο Αμερικανός Σμήναρχος Paul Murray δήλωσε ότι «αν αναγκαστούμε να πολεμήσουμε μαζί, με την άσκηση αυτή επιτυγχάνουμε καλύτερη επικοινωνία».

Πρόσθεσε επίσης, ότι μοιράζονται με τους Τούρκους συναδέλφους τους πληροφορίες για το σύστημα αεράμυνας SEAD.

Από την άλλη, ο Άσαντ φαίνεται να τοποθετεί νάρκες στα σύνορα της χώρας του με την Τουρκία. Όπως δήλωσε ο Σύρος Rajal el Hadid που εκπαιδεύτηκε στην εξουδετέρωση ναρκών , βρήκε ρωσικής κατασκευής (ΡΜΜ-2) νάρκες λίγα μέτρα μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας.

Επίσης, ο Tamar Fizo που αποσκίρτησε από το Στρατό της Συρίας ισχυρίστηκε ότι είδε να τοποθετούν νάρκες σε απόσταση 20 μέτρων από τα σύνορα. Ο Hadidi επικοινώνησε με αξιωματικούς του ανεξάρτητου στρατού της Συρίας για να πληροφορηθεί πως εξουδετερώνονται οι ρωσικής κατασκευής νάρκες για να τις αχρηστεύσει.

Και για να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις τα Η.Ε έστειλαν τον κ. Κόφι Ανάν στη Δαμασκό, στο Κατάρ και στην Άγκυρα.

Ο πρώην Γ.Γ του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Ερντογάν, τον υπουργό εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και με τους Σύρους ηγέτες που επιθυμούν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ.

Μετά τον Κόφι Ανάν έσπευσε στην Άγκυρα και ο αρχηγός της CIA, κ. Πετρέους. Είναι η δεύτερη επίσκεψη του αμερικανού αξιωματούχου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιούλιο. Για τις συνομιλίες που είχαν οι κ.κ. Ερντογάν και Πετρέους δεν έγινε η παραμικρή ανακοίνωση.

Όλα δείχνουν ότι η ώρα της επίθεσης πλησιάζει….
 elzoni
Λόγιος Ερμής