Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μήνυση έκαναν στην Διαμαντοπούλου οι καθηγητές


Μήνυση κατά της υπουργού Παιδείας κατέθεσε η Ομοσπονδία Καθηγητών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως τονίζει η ΟΚΜΕ ο λόγος είναι η περιστολή της συνδικαλιστικής άδειας των μελών του διοικητικού συμβουλίου στο 1/3 με εγκύκλιο της κας Διαμαντοπούλου: «Καλέσαμε ΑΜΕΣΑ την κα Υπουργό, με επανειλημμένα έγγραφά μας στις 12-01-2012 και 17-1-2012, και με...


την από 24-1-2012 εξώδικη πρόσκληση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να αναμορφώσει το σχετικό έγγραφό της, ώστε να συνάδει με τις διατάξεις του ν.2336/1995, με την 424/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με την υπ΄αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.59/114/οικ.2149/28-1-2009 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέχουν τη διευκόλυνση αυτή ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα δευτεροβάθμια σωματεία χωρίς να εξαρτώνται από τη διοίκηση».

Στη συνέχεια, οι καθηγητές αναφέρουν ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις «η κα Υπουργός κωφεύει και μας εμπαίζει, θέτοντας τον εαυτό της υπεράνω του νόμου, τορπιλίζοντας τους θεσμούς της δημοκρατίας. Εάν η κ. Υπουργός πιστεύει ότι κάποιοι από τους ισχύοντες νόμους χρήζουν τροποποίησης, τότε ας το πράξει».

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και κουφη θα μεινει γιατι πολυ απλα δεν την ενδιαφερει...θα παρει αλλιως το μαθημα της....

Ανώνυμος είπε...

Μα, οι Εκπαιδευτικοί τής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ΔΕΝ λέγονται "καθηγητές" αλλά δάσκαλοι...! Και όργανό τους είναι η Δ.Ο.Ε. (= Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος)...!
Οπότε, τί είναι αυτά που γράφετε;;; Υπάρχει καμμιά ...ΟΚΜΕ;;; 'Η, μήπως, αυτή είναι μιά καινούρια συνδικαλιστική οργάνωση τών Εκπαιδευτικών εκείνων που -παραδοσιακά- στελεχώνουν τήν Δευτεροβάθμια (Μέση) Εκπ/ση και τά τελευταία 10 χρόνια τοποθετούνται και σε Δημοτικά Σχολεία για συμπληρωματική "ειδική" διδασκαλία (γυμναστές, μουσικοί, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών);;; Μέχρι τώρα όλοι μας γνωρίζαμε μόνον τήν ΟΛΜΕ. Πότε πρόλαβε να μάς προκύψει και η ...ΟΚΜΕ (;;;!!!) που γράφετε και που αφορά τήν ...(;;;)"πρωτοβάθμια" Εκπ/ση;;; Και, τέλος, σε τί αντιστοιχούν τά αρχικά γράμματα Ο-Κ-Μ-Ε αυτής τής οργάνωσης;;; Τί θα πεί "ΟΚΜΕ";;; Διότι, υποθέτω ότι, μάς δίνετε "πληροφορίες" 'αλλ' αντ' άλλων, ανακριβείς, εσφαλμένες και -πολύ πιθανόν!- σκοπίμως παραπλανητικές ή ψευδείς...!!! Δηλαδή, μάς έχετε φλομώσει στίς μπούρδες...!

π² είπε...

Μήνυση για το βιβλίο της Ρεπούση, για την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και για τα φοινικικά γράμματα που διδάσκονται ακόμα τα παιδιά μας ενώ έχουν καταριφθεί προ πολλού αυτές οι θεωρίες, δεν είδα κανένα πούστη να κάνει!!!!!!
Όλοι για την τσέπη σας είστε άντε γαμηθείτε ρε, πολίτες του κώλου, ζώα!!