Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τι συμβολίζει το μάτι που περικλείεται σε τρίγωνο;


Η εικόνα του ματιού, λόγω της σπουδαιότητάς του ως αισθητηρίου οργάνου, συμβολίζει για όλους σχεδόν τους λαούς το θείο μάτι που βλέπει τα πάντα. Στην αρχαιότητα το μάτι εμφανιζόταν συνήθως ως αναπαράσταση του...
θεού Ήλιου.
Στην Αγία Γραφή γίνεται λόγος για τον "οφθαλμό του Θεού", ο οποίος εκπροσωπεί την πανταχού παρουσία και παντογνωσία ("πανταχού παρών και τα πάντα πληρών"). Μετά την Αναγέννηση στη χριστιανική εικονογραφία το μάτι σχεδιάστηκε μέσα σε τρίγωνο ως ρητή αναφορά στο μυστήριο της Αγίας Τριάδας.
Το ισόπλευρο τρίγωνο είναι το αντίστοιχο γεωμετρικό σχήμα του αριθμού 3, που αντιπροσωπεύει την τελειότητα. Μέσα στο τρίγωνο εμφανιζόταν συχνά και το εβραϊκό όνομα του Θεού, Γιαχβέ ή J.H.W.H.
Το μάτι μέσα στο τρίγωνο εντάσσεται στη συνέχεια στη μασονική εικονογραφία. Οι μασόνοι τού αποδίδουν διττό συμβολισμό: σε φυσικό επίπεδο συμβολίζει τον Ήλιο και σε πνευματικό επίπεδο τον Μέγα Αρχιτέκτονα του σύμπαντος (του Σατανά δηλαδή), τρόπος υποδήλωσης του Θεού. Η βάση του τριγώνου αναπαριστά τη Διάρκεια και οι πλευρές το Έρεβος και το Φως.



10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΟΧΙ π.χ. ΟΝΤΙΝ Ή ΔΙΑΣ Ή ΣΑΤΟΥΡΝΟΥΣ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

9:54 poso ilithies apories exeis???

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πίστευαν στον αληθινό Θεό,

(μέχρι που Αυτός σαρκώθηκε όπως ήταν προαναγγελλόμενο εκατοντάκις στήν Παλαιά Διαθήκη, αλλά ώ της δυστυχίας τους, αυτοί δεν τον αναγνώρισαν και κυρίως μίσησαν την Διδασκαλία Του, διότι δεν έλεγε αυτά που αυτοί "ο περιούσιος λαός του αληθινού θεού" προσδοκούσαν.Δηλαδή την επίγεια κυριαρχία τους.
Και αφού τον απαρνήθηκαν τον σταύρωσαν.
Αντιθέτως με τους ειδωλολάτρες Έλληνες που έχοντας τη σοφία να περιμένουν «τω αγνώστω θεώ» τον αναγνώρισαν,τον δέχτηκαν και τον δόξασαν, γενόμενοι ο νέος Ισραήλ(αγαπημένος) και περιούσιος λαός της Χάριτος.)



το Γιαχβέ ή Ιεχωβά λοιπόν, είναι όντως ένα από τα πολλά ονόματα του Αληθινού θεού και κάνουμε μεγάλο λάθος όταν ονομάζουμε τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά με το όνομα "μάρτυρες του Ιεχωβά".
Αληθινοί μάρτυρες του Ιεχωβά είναι όλοι οι Χριστιανοί μάρτυρες όλων των αιώνων όπως π.χ ο άγιος Γεώργιος και ο άγιος Δημήτριος.
Η σωστή προσφώνηση για αυτούς τους μεταμφιεσμένους λύκους είναι
ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ
Όχι τίποτε άλλο αλλά για να ξέρουμε τι λέμε.

Οι Ανώνυμοι

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΑΤΙΑ, ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΟΗΣΙΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ; ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΑΜΑΝΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Και όμως πιστεύουν! Για ρίξε και μια "ματιά" και στο καινούργιο σήμα της Ευρωπαικής Ένωσης...!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ; http://www.crwflags.com/fotw/images/e/eu!kru.gif

Ανώνυμος είπε...

den einai eukolo na milisis kanis gia ta simbola kai gia tin ali8ini tous simasia kai tin proeleusi tous. na sovareutoume ligo

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΝΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΡΥΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ "ΜΑΣΩΝΙΑ" ΣΕ "ΜΑΙΜΟΥΝΙΑ". ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το τρίγωνο με το μάτι είναι αρχέγονο σύμβολο που υπάρχει μέσα μας (όπως και ο σταυρός και διάφορα άλλα σύμβολα).