Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σερβία οφείλει να επιλέξει: Ευρωπαϊκή Ένωση ή Ρωσία


Βελιγράδι.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία, Βίνσεντ Ντέγκερτ, επιβεβαίωσε ότι αν η Σερβία ενταχθεί στην ΕΕ, πρέπει να εγκαταλείψει τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τη Ρωσία.


Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρέσβης, Αλέξανδρος Κονούζιν, είπε νωρίτερα, ότι η Ρωσία δεν...
έχει τίποτε εναντίον της Σερβίας για την ένταξή της στην ΕΕ και να αποκτήσει νέους εταίρους, αλλά πρέπει να αποφασίσει ποιο θα είναι το κόστος που είναι πρόθυμη να πληρώσει για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους νέους εταίρους.

Πρόσθεσε, ότι τα περισσότερα προϊόντα της Σερβίας εξάγονται στη Ρωσία και δεν έχουν τελωνειακούς δασμούς, χάριν της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου που συνήψε με τη Ρωσία, ωστόσο, είπε, «η ένταξη στους νέους εταίρους, αυτή πρέπει να καταργηθεί».

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή Djordje Vukadinovic, ο Ρώσος πρέσβης Κονούζιν για πρώτη φορά αναφέρθηκε κριτικά για την εισδοχή της Σερβίας στην ΕΕ και δήλωσε με σαφήνεια τη θέση της Ρωσίας.

« Με την τελευταία δήλωσή του ο Πρέσβης Κονούζιν, εξέφρασε την επιθυμία να τονίσει ότι η Ρωσία σκέφτεται για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι αντιτίθεται προς την ιδέα αυτή», είπε ο Βουκαντίνοβιτς.

Ερωτηθείς από Σέρβους δημοσιογράφους εάν αυτό σημαίνει ότι η Σερβία θα ενταχθεί στην ΕΕ, ανεξάρτητα από την κριτική της Ρωσίας, ο πολιτικός αναλυτής δήλωσε ότι η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, αναπόφευκτα, θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση των άλλων συνδέσεων των δύο χωρών, όπως είναι οι τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού.


--
Β92
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΣΙΑ ΔΑΓΚΩΤΟ, ΑΔΕΡΦΙΑ...ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ...ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Αδερφια Σερβοι ρωτηστε εμας, εχουμε ζησει την ξεφτιλα και την προδοσια στο πετσι μας... Μην κανετε το λαθος και μπειτε στην Ευρωπαικη ενωση και στο ευρω.. Ολες οι χωρες της Ε.Ε. παρακαλανε να φυγουν...
Και συναλλαγες (αγορες) μονο με χωρες οπως Ρωσια, Κινα κ.τ.λ.
Καναμε το λαθος εμεις με τον προδοτη αμερικανο Παπανδρεου και διακοψαμε τις σχεσεις μας με την Ρωσια και πλεον εχουμε γινει σκλαβοι των Ευρωπαιων: τους εχουμε ξεπουλησει ολο το δημοσιο μας πλουτο, δουλειες δεν υπαρχουν και οσοι δουλευουν δουλευουν για 400 ευρω και πληρωνουμε την βενζινη πανω απο 1,75 το λιτρο...

Ανώνυμος είπε...

Браћо Срби нас питате, ми смо искусили понижење и издаји у нашој кожи ... Немојте направити грешку и ући у Европску унију и евра .. Све земље ЕУ молимо Вас да оставите ...
Направите трансакције (куповина) само са земљама попут Русије, Кине итд
Направили смо грешку ми, амерички издајник Папандреу и ми прекине односе са Русијом, а сада смо постали робови Европљана: смо распродат током јавног богатства, запослења и постоје они који раде раде за 400 евра и ми платити за бензин преко 1,75 евра по литру ...