Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!(ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΓΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Σε λαϊκή διαδήλωση μετατράπηκε η σημερινή καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στα Ιωάννινα, για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.

Κατά τις 11:00, οι κτηνοτρόφοι έκλεισαν την κεντρική λεωφόρο Δωδώνης, ενώ όταν προσπάθησαν να μοιράσουν γάλα (!) στους παρευρισκόμενους, εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν επίδειξη... μηδενικής ανοχής! Και όλα αυτά ενώ οι κτηνοτρόφοι, αρχικά είχαν πάρει απόφαση να κάνουν παρέλαση με τατρακτέρ τους, απόφαση η οποία άλλαξε αργά το βράδυ της Δευτέρας.


Τα στρατιωτικά αγήματα και οι μαθητές, εν τω μεταξύ παρέμεναν πίσω από τα ΜΑΤ...
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις ΔΕΝ παρέστη για πρώτη φοράμετά από πολλά χρόνια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας.
Τα συγκεκριμένα γεγονότα ήρθαν λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup, για την επικύρωση της νέας μνημονιακής λεηλασίας της χώρας, αποτελώντας ένα πρώιμο, ίσως, δείγμα των σχετικώνλαϊκών αντιδράσεων.
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (26 Οκτωβρίου),παρατηρήθηκε μια πρωτοφανής, αυθόρμητη μετατροπή όλων των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίουανά την Ελλάδα, σε λαϊκές διαδηλώσεις.
Και η 25η Μαρτίου δεν είναι καθόλου μακριά...

πηγη