Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ. ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΛΥΣΗ.


THE BONDHOLDER

Κατατεθήκαν στην Βουλή οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία. ΑΔΕΙΑ.

Όλοι αυτοί οι άχρηστοι αντί να αξιοποιήσουν την περιουσία των ταμείων την διέλυσαν.

Όχι μόνο αυτό.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι σε πολλές χώρες η...
μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις και για καινοτομικές ιδέες πχ Caisse des Depots στο Quebec.

Αυτοί όμως « Δανείστηκαν» από τα αποθέματα του Έλληνα εργαζομένου τα τελευταία 50 χρόνια με όρους που ήταν καταχρηστικοί πχ 2% επιτόκιο με πληθωρισμό 25% για δάνεια στις τράπεζες, και τώρα, αναλογιστικά, τα ταμεία είναι ΑΔΕΙΑ. Έτσι τώρα κάθε χρόνο ο κρατικός προϋπολογισμός θα έχει… ένα μεγάλο κονδύλι για συντάξεις που θα αυξάνει το έλλειμμα και ότι άλλο και να κάνουμε, εφεδρείες και μ@λ@κιες, δεν θα αποδώσουν και έτσι θα είμαστε αιχμάλωτοι για δεκαετίες

Η λύση που δίνουν; «κόψτε τις συντάξεις να ελαττώσετε το έλλειμμα».

Στο χρηματοπιστωτικό χώρο υπάρχουν δάνεια που είναι “ secured» και δάνεια που είναι «subordinated” δηλαδή πρέπει πρώτα να πληρωθεί ο πρώτος δανειστής και μετά οι υπόλοιποι.

Τα SECURED δάνεια στην δική μας περίπτωση είναι προς τα ταμεία. Όχι στις τράπεζες και ούτε στα κρατικά ομόλογα που είναι «subordinated”. ( αυτό είναι επιβεβαιωμένο από διεθνή νομικά γραφεία όπου έθεσα το πρόβλημα. Κάποιοι όμως θα τιμωρηθούν. Έχει κανείς πρόβλημα μ’ αυτό;) Τα ταμεία η οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να πάνε στα δικαστήρια και να καταθέσουν αγωγή εναντίων του Ελληνικού κράτους για αυτά που τους χρωστάει . Τα θέλουν όλα πίσω. Όλα τα περιουσιακά στοιχειά του κράτους να δεσμευτούν μέχρι να πληρωθούν τα ταμεία. Υπάρχει τρόπος να βρεθεί το ποσό που χρωστά το κράτος προς τα ταμεία για τα «δάνεια» των τελευταίων 50ετων και να είναι τεκμηριωμένος.

Μετά μιλάμε για ομολόγα, « το χρέος» που μας πουλάνε, που είναι «Subordinated”.

Αν μπουν λεφτά η περιουσιακά στοιχεία του κράτους πχ μετοχές κρατικών εταιρειών, ορυκτός πλούτος, έσοδα από πετρέλαια, κτλ στα ταμεία και τα διαχειριστούν αξιόλογοι άνθρωποι και συντάξεις θα υπάρχουν και πηγές χρηματοδότησης για όλη την οικονομία θα δημιουργηθούν και το έλλειμμα του κράτους θα μειωθεί. Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία ας τα δώσουν εγγυήσεις στους καινούργιους δανειστές. (χα χα όπως λέει και ο ΠΠ.)

Έχει κάνεις παντελόνια να το κάνει;
πηγή