Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ρε Αλέκα, κούρασες...


Αγαπητή μου Αλέκα,
Σε ακούω τόση ώρα στη Βουλή να λες τα ίδα που λες εδώ και χρόνια. Λες και κάνεις μάθημα οικονομίας σε τεχνικό λύκειο. Υπάρχει και η πραγματικότητα. Κι η πραγματικότητα είναι ότι μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό να σε ψηφίσω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θα μου συμβεί.
Μπορείς επιτέλους να με βοηθήσεις να καταλάβω πρακτικά, με καθαρά λόγια, τι θα μου συμβεί αν ψηφίσω ΚΚΕ και ..
σε κάνω κυβέρνηση;

Με πρακτικά βήματα, μπορείς να μου δώσεις ένα χρονοδιάγραμμα;
Ας πούμε ότι σε κάνω κυβέρνηση, στις 10 Δεκεμβρίου.
Τι ακριβώς θα μου συμβεί στις 11 Δεκεμβρίου;
Τι θα αλλάξει στη ζωή μου στις 12 Δεκεμβρίου;
Πώς θα είμαι πλέον στην δουλειά μου, -ιδιωτικός υπάλληλος- στις 13 Δεκεμβρίου;
Πώς θα είναι η περιουσία μου -ένα σπιτάκι με στεγαστικό κι ένα Ι.Χ. 1400 κ.ε. στις 14 Δεκεμβρίου;
Πόσα λεφτά θα έχω στην τσέπη στις 15 Μαρτίου; (εντάξει, με Σαμαρά, Παπανδρέου κλπ, ξέρω ότι θα είναι λιγότερα. Μαζί σου πόσα θα είναι;)
Πότε θα βγώ στη σύνταξη με κυβέρνηση ΚΚΕ; Θα μειώσεις π.χ. το όριο συνταξιοδότησης; Πόσο επίδομα ανεργίας θα παιρνω, αν μείνω άνεργος; Θα υπάρχουν ιδιωτικά γυμνάσια με το ΚΚΕ αν γίνει κυβέρνηση; Σε ποιούς θα ανήκουν τα ταξί;

Δώσε μας επιτέλους έναν "οδικό χάρτη" να δούμε αν αξίζει να σε ακολουθήσουμε. Να καταλάβουμε τι ακριβώς θα αλλάξει πρακτικά στη ζωή μας, με ΚΚΕ στην κυβέρνηση (εκτός αν δεν θες να γίνεις κυβέρνηση, αλλά απλά να υπάρχεις για να εκτονώνεσαι με ξύλινες ατάκες στη Βουλή. Αλλά πες μου να το ξέρω, να μην σ΄έχω στα υπόψη).

Μπορεί πράγματι, το ΚΚΕ να είναι η λύση. Αλλά δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς θα είναι η ζωή μου με αυτό στην κυβέρνηση. Βοήθησέ με επιτέλους πρακτικά να καταλάβω.

Και μη με παραπέμπεις σε τσιτάτα, μανιφέστα και εγχειρίδια κομμουνισμού, σε θεωρητικολογίες δηλαδή. Αυτό μου ΄κανε και το λαμογιοΠασοκ, με έβαλε να διαβάζω ΄"διακηρύξεις", προγράμματα, τρίτους δρόμους και σοσιαλιστικά οράματα, με έψησε και όταν το ΄φερα στην εξουσία, μου 'ριξε μια ακροδεξιά ξεγυρισμένη σβουρχιτή φάπα, όντας το πιό δεξιό κόμμα του πλανήτη, που δεν ξαναδιαβάζω "μανιφέστα" και πίτσες μπλε !

Καθαρά λόγια για το τι θα μου συμβεί στην πράξη θέλω κι όχι αμπελιφολοσοφίες.
πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλόοοοο....τελικά ο έλληνας δεν χάνει ποτέ την αίσθηση του αστείου.Μπράβο ρε φιλέ μας έκανεσ και έσκασε το χειλάκι μας.

Modestus είπε...

Μα καλά ηλίθιος είναι ο ταχάλιας (ο οποίος είναι φυσικά μπλέ παπαγαλάκι); Το ΚΚΕ το έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να είναι ποτέ κυβέρνηση. Ο αγώνας τους είναι μόνο κατά της όποιας εξουσίας βγει να κυβερνήσει. Οι ίδιοι δεν γνωρίζουν να κυβερνήσουν απλά σου λένε πάμε κόντρα στο ρεύμα, όποιο και να είναι αυτό. Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που βγει κάποιος και όντως βοηθήσει τον λαό αυτοί εκεί θα είναι μαύρη αντίδραση.

fnous fnous είπε...

ΚΚΕ
90 Χρόνια
Χαφιεδισμού και Προδοσίας
www.eamb.gr
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.

Για κάποιον ανύποπτο περιηγητή της ελληνικής πρωτεύουσας αποτελεί μια έκπληξη η πρώτη του επαφή με το μέγαρο του ΚΚΕ στον Περισσό. Σε μια υποβαθμισμένη περιοχή των Αθηνών —και μακριά από το κέντρο της— έρχεται αντιμέτωπος με μια φαραωνικού ύφους και μεγέθους θωρακισμένη κατασκευή.
Σε μια περιοχή με τριτοκοσμικού τύπου πολυώροφες "αποθηκευτικές" κατοικίες ανθρώπων έρχεται αντιμέτωπος με ένα κτίριο, το οποίο μοιάζει με την πολυτελή έδρα κάποιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Αυτό είναι το περίφημο "Σπίτι του Λαού". Ένα κτίριο πιο "θωρακισμένο" από την αμερικανική πρεσβεία και πολύ πιο εντυπωσιακό από την ταπεινή έδρα του πλουτοκρατικού "κατεστη¬μένου", που βρίσκεται στη Ρηγίλλης.
Αυτά όλα είναι παράξενα.
Τι συμβαίνει;

Οι αντιιμπεριαλιστές έχουν "κέντρο επιχειρήσεων" πιο θωρακισμένο από τους ιμπεριαλιστές; Ποια ανάγκη τους εξυπηρετούν; Οι ιμπεριαλιστές, για παράδειγμα, κινδυνεύουν από τους λαούς και είναι απόλυτα φυσικό να έχουν ανάγκη την προστασία των σιδηρόφρακτων κτιρίων. Έχουν ανάγκη τις δεκάδες κάμερες, για να παρακο-λουθούν τα συμβαίνοντα στο περίγυρο του κτιρίου, προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν.

Κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να γίνουν θύματα εισβολής από τα πολλά εξοργισμένα και εξαθλιωμένα θύματά τους.


Το "Σπίτι του Λαού" ανήκει στο ΚΚΕ. Ανήκει στους φερόμενους σαν προστάτες των φτωχών εργαζομένων. Έχουν αυτοί οι "προστάτες" τις ίδιες ανάγκες με τους ιμπεριαλιστές, ώστε να χτίζουν τα ίδια σιδηρόφρακτα "κελύφη";

Φυσιολογικά αυτό το "σπίτι" ούτε πόρτες δεν θα έπρεπε να έχει, εφόσον η πρόσβαση του λαού στο "σπίτι" του θα έπρεπε να είναι δεδομένη.

Φυσιολογικά οι περισσότεροι χώροι του θα έπρεπε να έχουν σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες φτωχών εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια των όποιων αναγκών τους.
Η "χωροταξία" του "Σπιτιού του Λαού" θα έπρεπε δηλαδή να εκφράζει την ιδεολογική άποψη του ΚΚΕ και άρα την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Η γραφειοκρατία του να εξαντλείται στη νομική υποστήριξη εργαζομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στους χώρους εργασίας τους και στη συλλογή χρημάτων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αλληλοβοήθειας μεταξύ των εργαζομένων. Να έχει χώρους εστιατορίων για φθηνά γεύματα ανέργων, τα οποία θα προέκυπταν από εισφορές φτωχών εργαζομένων υπέρ ανέργων εργαζομένων, οι οποίοι για ένα κρίσιμο διάστημα έχουν ανάγκη από την απαλλαγή κάποιων εξόδων. Να έχει χώρο για να μπορούν οι φτωχοί εργαζόμενοι να αφήνουν τα παιδιά τους, όταν αυτοί θα έτρεχαν για το μεροκάματο. Να έχει χώρο για να μπορούν τα παιδιά των φτωχών εργαζομένων να έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία.
Τι περιμένει δηλαδή κάποιος να δει, όταν ακούει για "Σπίτι του Λαού";

Να γίνεται μια διαχείριση των κοινών πόρων του λαού υπέρ του λαού. Να γίνεται μια "πρότυπη" κομμουνιστική διαχείριση των κοινωνικών προβλημάτων, για να "καταγγελθούν" οι ανεπάρκειες και η αναισθησία της καπιταλιστικής κοινωνίας και βέβαια να "διαφημιστεί" το κομμουνιστικό προϊόν. Μια διαχείριση-"υπόσχεση" για το πώς αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ την εξουσία. Από τη στιγμή που το ΚΚΕ έχτισε αυτό το μεγαθήριο, έπρεπε να του δώσει τον επιθυμητό "χαρακτήρα". Έπρεπε να του δώσει μια ιδεολογική ταυτότητα.

fnous fnous είπε...

Εχθρός των πάντων έγινε ο Άρης.

Στόχος των πάντων έγινε ο Άρης. Εκείνη την εποχή αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του το μεγάλο τους "όπλο".
Το "όπλο", που είχαν αποθηκευμένο στο Νταχάου. Τον Νικολάκη.
Αποστολή του Νικολάκη ήταν να εξοντώσει τον Βελουχιώτη, να ανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο του ΚΚΕ, ώστε ν' αναγνωρίσει την εξουσία των "παραθεριστών" και στη συνέχεια να "καπελώσει" το ΕΑΜ, ώστε να το διχάσει και να οδηγήσει τους Έλληνες στον εμφύλιο.

Το τελευταίο ήταν εύκολο να γίνει. Αν κατάφερνε να ταυτίσει το ΕΑΜ των Ελλήνων πατριωτών με το ΚΚΕ των "τρωκτικών" και των ρωσώδουλων, ήταν εύκολο να δρομολογηθούν οι συνθήκες του εμφυλίου.

Αν διχαζόταν ο ένοπλος κόσμος του ΕΑΜ, ήταν εύκολο το εμφύλιο μακελειό. Αυτό ήταν το ζητούμενο.

Οι "παραθεριστές", με την εκ Μόσχας επιβεβλημένη πολιτική στάση του ΚΚΕ, θα νομιμοποιούνταν σαν δημοκράτες και με τη χρήση του κρατικού μηχανισμού θα δημιουργούσαν τον έναν πόλο της σύγκρουσης.

Στη συνέχεια ο Νικολάκης από απέναντι θα παρίστανε τον επα¬να¬στάτη, δημιουργώντας τον άλλο πόλο. Ο λαός, μέσα από συνθήκες τυφλής και προβοκατό¬ρικης βίας από τις δύο ένοπλες πλευρές, θα διχάζονταν και μέσα στο χάος θα προκαλούνταν σύγκρουση της κλίμακας που βόλευε τους ιμπεριαλιστές.

Οι οδυνηρές συνέπειες αυτής της σύγκρουσης ήταν το μοναδικό ζητούμενο του εμφυλίου.
Μοναδικός στόχος του εμφυλίου ήταν η "αιμορραγία" του ελληνικού λαού.

Τίποτε άλλο. Ο ελληνικός εμφύλιος είχε ως αποκλειστικό στόχο απλά να εξουθενωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός, ώστε να μην αντιδρά στον ιμπεριαλισμό των Άγγλων. Να μην έχει δυνάμεις και κουράγιο να αντιδρά στην εξουσία των ντόπιων δούλων τους. Να μην αντιδρά στους ίδιους φασίστες, που τον πρόδωσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και θα τον ξαναπρόδιδαν μετά από αυτόν.

Ο εμφύλιος έγινε, για να "σωθούν" όλοι οι δοσίλογοι των Γερμανών και οι δούλοι των Άγγλων στην Ελλάδα.

Από τη στιγμή που ο Στάλιν είχε συμφωνήσει με τους Άγγλους και τους Αμερικανούς στο μοίρασμα του κόσμου και άρα στο να παραμείνει η Ελλάδα στη "σφαίρα" επιρροής της Δύσης, έπρεπε να εξυπηρετήσει τον σχεδιασμό.

Να τον εξυπηρετήσει με όλα τα όργανα που διέθετε στην Ελλάδα και άρα το ΚΚΕ. Του χάριζαν Πολωνίες, Τσεχοσλοβακίες, Ουγγαρίες, με προϋπόθεση την "αντιπαροχή" της Ελλάδας.

Τι θα έκανε; Του χάριζαν τη μισή Ευρώπη και θα διεκδικούσε το βαλκανικό "οικόπεδο";

Από εκεί και πέρα τα πάντα ήταν θέμα διαδικασιών. Αυτός θα έκανε ό,τι του ζητούσαν οι Άγγλοι, προκειμένου να το αποκτήσουν. Δεν αρκούσε η βούλησή του για την παράδοση της Ελλάδας, γιατί ποτέ δεν του ανήκε.

---------------------------------------

ΚΚΕ
90 Χρόνια
Χαφιεδισμού και Προδοσίας
www.eamb.gr
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ
ΕΓΡΑΨΕΣΣΣΣΣΣΣΣ

Ανώνυμος είπε...

Οσο σκέφτομαι, ότι αν κάποτε πάει να γίνει κάτι καλό, οι τελευταίοι που θα ακολουθήσουν, θα είναι οι οπαδοί του ΚΚΕ, με πιάνει απελπισία...

Ανώνυμος είπε...

ρουφιανακια

Ανώνυμος είπε...

κομμουνισμός=φτώχεια,φτώχεια και δυστυχία...Τι;Θέλεις και πρόγραμμα;Ας γελάσω χριστουγεννιάτικα...χο χο χο!

Ανώνυμος είπε...

κομμουνισμος=φτωχεια ενω καπιταλισμος=ζωη πλουσιοπαροχη.Κανε λιγο ακομα υπομονη να δεις τα καλυτερα που ερχονται.Αν σ αφησουν τα μμε φυσικα..