Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών προς το κράτος


Από το: epam-hellas.gr/

Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τους έκτακτους φόρους και τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση του λαού που δεν έχει σαν στόχο να γλυτώσει από κάποια ....
υπερβολικά μέτρα. Έχει σαν στόχο να γλυτώσει από τους κυβερνώντες, την τρόικα και το καθεστώς που επιβάλλεται στην χώρα.



Γι’ αυτό και η στάση πληρωμών ξεκινά με την μη καταβολή των έκτακτων φόρων και έχει σαν στόχο την κατάρρευση της κυβέρνησης και των πολιτικών της, πριν προλάβουν να οδηγήσουν την ίδια την χώρα σε κατάρρευση. Αν τους επιτρέψουμε να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα στην πράξη, τότε θα συνεχίσουν πιο αδίστακτοι. Τα μέτρα που σχεδιάζουν, φορολογικά, εισοδηματικά και άλλα έχουν σαν στόχο να αντλήσουν από την κοινωνία τουλάχιστον 22 δις ευρώ μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό σημαίνει μια περεταίρω μέση μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20%.


Γιατί αυτό; Διότι πρέπει να βρουν έως 31/12 τρέχοντος έτους άλλα 23 περίπου δις ευρώ για να πληρώσουν τοκοχρεολύσια και ληξιπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Οι δόσεις που αναμένει η κυβέρνηση από την τρόικα δεν θα υπερβούν τα 13 δις ευρώ. Επομένως τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρεθούν από το λυντσάρισμα του νοικοκυριού και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Τα εισπρακτικά μέτρα «άμεσης απόδοσης», όπως αυτά των έκτακτων εισφορών, θα είναι απανωτά και χωρίς τελειωμό.

Πρέπει τώρα να βάλουμε ένα τέλος. Το Σύνταγμα της χώρας δεν δίνει την δυνατότητα στον ίδιο τον λαό να προκαλέσει την διάλυση της βουλής, ώστε να μπει ένα τέλος στην κυβερνητική πολιτική. Αν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη είναι σίγουρο ότι θα είχε ήδη συμβεί. Ωστόσο, το δικαίωμα ενός λαού να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία την ανατροπή μιας κυβέρνησης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα που σχετίζονται άμεσα με την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας. Επομένως, το να προσχωρήσει ο λαός ή ένα σημαντικό μέρος του σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, όχι γιατί δεν έχει, ούτε γιατί θεωρεί τους φόρους άδικους, αλλά γιατί είναι ο μόνος τρόπος που του έχει απομείνει για να ρίξει αυτήν την κυβέρνηση και να σταματήσει την εφαρμογή μιας καταστροφικής πολιτικής που δεν έχει εγκρίνει, αποτελεί συλλογική αυτοάμυνα του λαού και άσκηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης κυριαρχίας του. Μια κυριαρχία που δεν την ασκεί κανένας στο όνομά του, παρά μόνο ο ίδιος όπως αυτός αποφασίζει. Όποιος λοιπόν ποινικοποιήσει την απόφαση αυτή του λαού καταστρατηγεί την λαϊκή κυριαρχία και είναι υπόλογος για εκτροπή με ότι αυτό συνεπάγεται.


Ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες:

* Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρώσεις είναι 303 ευρώ κ.ο.κ.

* Άρα αν καθυστερήσεις έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσεις η προσαύξηση είναι αμελητέα, μπροστά στο ποσό που καλείσαι να πληρώσεις ούτως ή άλλως.

* Στην περίπτωση που σου χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, μπορείς να πας να την πάρεις ΤΩΡΑ! Πριν τις 30/09. Ισχύει για 1-2 μήνες, ανάλογα. Ή μπορείς να πάρεις την φορολογική σου ενημερότητα όποτε την χρειαστείς διακανονίζοντας την τρέχουσα οφειλή σου.

* Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω. Όπως και να ‘χει θυμήσου: δεν είσαι μόνος σου, είμαστε εκατομμύρια. Ήδη 1 στους 4 δεν έχει να πληρώσει. Σε πόσους μπορούν να ασκήσουν διώξεις;

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Με κανέναν τρόπο μην δεχτείς να καταθέσεις κείμενο άρνησης ή επιφύλαξης σαν αυτά που κυκλοφορούν. Αφενός δεν θα έχεις κανενός είδους ωφέλεια. Αφετέρου, είναι πιθανό να στοχοποιηθείς από τις υπηρεσίες και να χρησιμοποιηθείς ως εξιλαστήριος τράγος. Σιωπηρά δεν πληρώνεις και έρχεσαι σε επαφή με τα κινήματα στήριξης της γειτονιάς σου.

* Μην δεχτείς να πληρώσεις ακόμη κι αν έχεις. Το ζήτημα είναι πολιτικό, είναι ζήτημα επιβίωσης της χώρας και του λαού στο σύνολό του. Μην δεχτείς να διαχωριστείς από όσους δεν έχουν να πληρώσουν, καταθέτοντας μια δήθεν δήλωση επιφύλαξης. Η δήλωση αυτή είναι το δόλωμα για να σε βάλουν να πληρώσεις. Μην τους κάνεις την χάρη.

* Έχεις την Ιστορία με το μέρος σου: το 1991 ένα κίνημα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου έριξε την κυβέρνηση Θάτσερ.


Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:

Σε όποιους νομικούς εκβιασμούς και τερτίπια κι αν προχωρήσουν, θ' απαντήσουμε οργανωμένα και όλοι μαζί ενωμένοι και όχι ατομικά. Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας - κανένας μόνος του.

Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διάδωσε το! Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού!

Μπορoύμε να μαζέψουμε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Να θυμάσαι:

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Ο 1ος λογαριασμός που θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη. Ο φόρος αυτός αποφασίστηκε πλέον να είναι μόνιμος.

Καλό είναι, αν βέβαια μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του λογαριασμού για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.

Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δυνατότητα διακανονισμού για τον φόρο δεν προβλέπεται (το αποφάσισε η κυβέρνηση).

Ορισμένοι προτείνουν να πάμε να πληρώσουμε το ποσό για την παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (είτε ατομικά, είτε συλλογικά). Αν και είναι κάτι που μπορεί να γίνει, ωστόσο δεν διασφαλίζει κανέναν έναντι πιθανών αντιποίνων από την κυβέρνηση.

Επομένως η καλύτερη απόφαση είναι κι εδώ η στάση πληρωμών. Η σύμβαση με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνέχεια. Επίσης, η ΔΕΗ κάνει ήδη διακανονισμούς στους λογαριασμούς της, προκειμένου να μην χρειαστεί να κόψει το ρεύμα.


Χρήσιμες πληροφορίες:

Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.

Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος <<δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ>> Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε! Αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε:

* Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

* Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ!

Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό, ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

79 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενθαρρυντικο να βλεπεις Ελληνες να ξυπνανε! Αντε μπας και...

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΕΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η παράγραφος θέλει διευκρίνηση:
"Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του λογαριασμού για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος"

Ανώνυμος είπε...

άντε να γίνει κάτι μαζικά

Ανώνυμος είπε...

όποιος τρέξει να πληρώσει είναι μαλάκας

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε για της πληροφοριες

Ανώνυμος είπε...

Εμάς μας ήρθε κεφαλικός 1200 ευρώκαι αποφασήσαμε να μην το πληρώσουμε και να το τραβήξουμε όσο μπορούμε.Ο θεός να βάλει μυαλό σε όλους και να κάνουν το ίδιο.Παρεπιπτόντως έτσι μας συμβούλευσε και ο λογιστής μας .Σε τελευταία ανάλυση αν δεν καταφέρουμε τίποτα θα πληρώσουμε τα πρόστιμα.

Ανώνυμος είπε...

"85 μέρες"
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/6a5a5981-538d-4d99-a0ca-f2ec748c0be7

MacGyver © είπε...

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7:00 μμ
Στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού - γέφυρα KOLOκυνθούς)

Για τη συγκρότηση ευρύτατου μετώπου πολιτών και κινήσεων

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Ανατροπή της ληστρικής φοροεπιδρομής του εχθρικού κράτους

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη λαίλαπα μέτρων φορολογικής λεηλασίας που έχει λάβει ποτέ κυβέρνηση κράτους στη μεταπολεμική ιστορία και όλες τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις που στέκονται στο πλάι του, να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να διατρανώσουμε τη θέληση μας να μην επιτρέψουμε στο εχθρικό προς το λαό κράτος να υλοποιήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις που υπονομεύουν την υπόστασή μας και τη ζωή μας. Δεν θα υποταχθούμε όπως η δωσίλογη κυβέρνηση στα κελεύσματα των τοκογλύφων δανειστών που επιμένουν να αξιώνουν τις εξωφρενικές τους απαιτήσεις από ένα κρατικό χρέος που έχει ουσιαστικά εξοφληθεί και παρ όλα αυτά το διογκώνουν συνεχώς, μόνο και μόνο για να δημεύσουν όλο τον πλούτο της χώρας δημόσιο και ιδιωτικό και να μας μετατρέψουν σε ανέστιους πρόσφυγες.Με αίσθημα αλληλεγγύης και ομοψυχίας πρέπει να προστατέψουμε τη συνέχιση της ζωής μας και να μην σκύψουμε αυτή τη φορά το κεφάλι. Αυτό που έχουμε να επιλέξουμε με τη στάση μας είναι Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ. Επειδή το γνωρίζουν μας εκφοβίζουν. Αν πληρώσουμε από το υστέρημα που μας έχουν ακόμη αφήσει, προετοιμάζουμε το επόμενο σφαγείο μας. Αν αρνηθούμε,κάνουμε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.Το προσκλητήριο αυτό ας γίνει ο προμαχώνας των αντιστάσεών μας.

ΓIATI MONO ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το κειμενο της ανάρτησης.

Ανώνυμος είπε...

"* Στην περίπτωση που σου χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, μπορείς να πας να την πάρεις ΤΩΡΑ! Πριν τις 30/09. Ισχύει για 1-2 μήνες, ανάλογα. Ή μπορείς να πάρεις την φορολογική σου ενημερότητα όποτε την χρειαστείς διακανονίζοντας την τρέχουσα οφειλή σου."

Μπούρδες! Απο την στιγμή που έχει εκδοθεί το σημείωμα, δεν παίρνεις φορολογική ενημερότητα αν δεν πληρώσεις.
Τελικά , κάθε μέρα που περνάει , πείθομαι ότι τα blogs μόνο ζημιά κάνουν!
Αν δεν υπήρχαν, ο κόσμος θα είχε ξεσηκωθεί ήδη με τα φοροεισπρακτικά μέτρα, και θα βρισκόντουσαν στον δρόμο να φωνάζουν, όπως και όλα τα υπόλοιπα χρόνια.
Ο κατακλυσμός απο πληροφορίες και "πληροφορίες" το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν τον κόσμο, και να μην ξέρουν τι να κάνουν.
Ο καθέας στο internet έχει και μία άποψη για το πώς θα ανατρέψει την κυβέρνηση!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δουλεύω σε Τράπεζα σας πληροφορώ ότι ο κόσμος έρχεται σχεδόν τρομοκρατημένος να το πληρώσει.
Ελπίζω σε γενικό επίπεδο να μην πληρώσει η πελιοψηφία

Ανώνυμος είπε...

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε άνθρωποι με νοημοσύνη,οπότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι πρέπει να δράσουμε αντάξια των καταστάσεων.
Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που έχει αποφασίσει να πληρώσει.
Υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την χώρα ή είμαι μόνος μου τελικά?????

Ανώνυμος είπε...

Λάθος....
Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που έχει αποφασίσει να ΜΗΝ πληρώσει.

fnous fnous είπε...

Δεν φτάνει η οργή.

Γνώση απαιτείται.

Τη γνώση των λαών φοβάται πάντα η εξουσία και όχι την οργή τους.

Την οργή εύκολα την εκτονώνει, είτε σε πολέμους είτε σε εμφύλιες συγκρούσεις.

Την οργή εύκολα τη μετατρέπει σε κλάμα και απελπισία.

Μόνο τη γνώση φοβάται το σύστημα και αυτήν τη γνώση επιχειρούμε σήμερα να δώσουμε στους Έλληνες …

Σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι σήμερα δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη …όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τα παιδιά τους.

Οι Έλληνες πρέπει ν' αγωνιστούν μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό, το οποίο αγωνιά και το ίδιο για την επιβίωσή του.

Δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, αλλά είναι οι μόνοι που δέχονται τέτοιο απάνθρωπο "σφυροκόπημα". Αυτό έχει την εξήγησή του.

Είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και αυτό προκαλεί τον φόβο του συστήματος γι' αυτούς.
Γι' αυτόν τον λόγο το σύστημα δεν τους αφήνει ούτε για μια στιγμή χαλαρούς.
Γι' αυτόν τον λόγο δοκιμάζει εναντίον τους όλες τις τακτικές και όλα τα "όπλα".

Τώρα φτάσαμε κοντά στην τελική φάση αυτής της μάχης.

Όλος ο κόσμος περιμένει να δει το αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης των Ελλήνων.

Αν χάσουν οι Έλληνες τη μάχη, το κόστος της ήττας θα το γευτούν όλοι οι λαοί.

Αν όμως νικήσουν οι Έλληνες την Νέα Τάξη, θα νικήσουν και οι λαοί μαζί τους.


Αν νικήσουν οι Έλληνες τη μεγάλη σημερινή μάχη, θα είναι η αρχή του τέλους της Νέας Τάξης.

Αν νικήσουν οι σημερινοί Έλληνες, θα αγοράσουν "πίστωση" στην παγκόσμια ιστορία για άλλα δύο χιλιάδες χρόνια ...τουλάχιστον.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Το κείμενο αυτό είναι το δώρο του συγγραφέα
για τους εξοργισμένους των Πλατειών.
…Ένας "μπούσουλας" για τους εξοργισμένους πολίτες.

Το μανιφέστο της Πλατείας

Ανώνυμος είπε...

μόνος σου είσαι!

Ανώνυμος είπε...

Τελη κυκλοφοριας εχω να πληρωσω 2 χρονια και θα παω στο τριτο...

απλως εχω και ενα μηχανακι .. οπου σε αυτο πληρωνω 20 ευρο και κολαω το σημα στο αυτοκινητο μου .. και ετσι εχω σημα αν με σταματησουν .

την αποδειξη την εχω στο μοτο .. και λεω απλως πως μου εχουν ξεκολησει το σημα !!

Ανώνυμος είπε...

8.18
σε συνεχεια αν αντισταθούμε με Γνώση .Ολοι
πραγματικη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και στα καπελωματα που θα ερθουν ... με γνωση επαναλαμβανω τοτε..


το σύστημα θα καταρρεύσει και θα σωθούμε όλοι

Ανώνυμος είπε...

Σαν μαλάκες τρέχανε να το πληρώσουν σήμερα.....
Καλά μας κάνουνε....

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ , ΟΤΙ , ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ. ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΖΩ.

Ανώνυμος είπε...

(ΥΓ. Ο 9.07) ΦΙΛΕ 8,18 ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ. ΕΝ ΤΑΞΕΙ, ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ ΧΡΕΩΣΑΝ ΔΙΠΛΑ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν χρειαστούμε φορολογική ενημερότητα, πληρώνουμε. Όταν μας κόψουν το ρεύμα πληρώνουμε και το επανασυνδέουμε.ΟΤΑΝ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ 9.16

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν πληρωσα τίποτα έκανα και τη δήλωση αντίθεσης απο τη σελίδα των εφοριακών τη πήρα και ας κανουν ότι θέλουν αν μπορούν ας έρθουν να με βάλουν φυλακή .Αν μπορούν και δεν συζητάω για τα ακίνητα ,ούτε για αστείο δεν το πληρώνω.
Μια διατυπωση ακόμα για το άρθρο φίλε μου όλα ωραία αλλα πραγματικά δεν έχουμε να τα δώσουμε .Κάποτε είχαμε αλλα μας τα πηραν έμμεσα τώρα δεν έχουμε ,αρα δεν εχουμε να φοβηθούμε και τίποτα και όσο γι αυτούς που πάνε να πληρώσουν να ξέρουν οτι τουλάχιστον να έχουν τα κότσια να λένε οτι συμφωνούν με τους κυβερνώντες και να μην κλαψουρίζουν για τίποτα ,μιας και η ευκαιρεία τους ειναι τώρα ,να αρνηθούν τη πληρωμή αλλιώς είναι το ίδιο ένοχοι για μένα.

Ανώνυμος είπε...

Συμπατριώτες έχουμε να κάνουμε με κατοχική κατάσταση
Ναφήσουμε στην άκρη τις όποιες αντιθέσεις έχουμε μεταξύ μας όλοι εμείς οι Ελληνες αν θέλουμε να μην αφανισθούμε εμείς και τα παιδιά μας.Τα καλαμπούρια τέλος η γινόμαστε μιά γροθιά η τελειώνουμε μια και καλή.Την Δευτέρα 7.30 τό βράδυ στο ΚΥΒΕ στο Περιστέρι ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 1 Γεφυρα Κολοκυνθους να τακούσουμε από τους δικηγόρους-φοροτεχνικούς και να υποβάλλουμε τις ερωτήσεις και να μη χανόμαστε.Πιστεύω κάποια στιγμή σύντομα να αρχίσει ο αγώνας εναντίον του 4ου Ραιχ καιτης Νέας τάξης.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

παιδιά εγώ θα πάω να ακούσω στο Περιστέρι ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7:00 μμ
Στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού - γέφυρα KOLOκυνθούς)
που θα είναι φοροτεχνικοί,ειδικοί και ο Καζάκης να ακούσω υπεύθυνα και θα αποφασίσω μετά

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ........... ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τη γνώση των λαών φοβάται πάντα η εξουσία και όχι την οργή τους
γι αυτό πάμε ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7:00 μμ
Στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού - γέφυρα KOLOκυνθούς)
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ
είμαστε ή δεν είμαστε Έλληnες ρεεε

marycraft είπε...

Εβαλα ειδήσεις πριν λίγο.Αυτό με το SMS που πρέπει να στείλουν μέχρι 2 Οκτωβρίου όσοι δικαιούνται την απαλλαγή ή χαμηλή χρέσωση(ανεργοι και ανάπηροι κ.τ.λ)σοβαρά μιλάνε ή κανουν πλάκα?Δηλαδή παππούδες και ανάπηροι που δε στέλνουν SMS ή όποιοι δεν το άκουσαν θα πληρώσουν με τα άλλα κριτήρια και μετά θα τους πουν "α,δεν μας έστειλες SMSακι)????????

marycraft είπε...

Το άλλο με το στρατό,δεν το κατάλαβα καλά.Κάνουν τους στρατιωτικούς γλάστρες να μην τους ενοχλήσουν στη διάλυση κ στο ξεπούλημα και ενισχυουν τη ρουφιανιά?
Αν ισχύσει και αυτό΄και ούτε ο στρατος(τι Ελληνάρες αποδεικνύονται κι αυτοί σήμερα) δε θα μπορεί να υπερασπιστεί το Σύνταγμα,θα είμαστε όλοι στην ουρά να μας φάνε σα σφαχτάρια.
Μαφιόζοι από όποιες συμμορίες (και Αλβανοί και Ρωσοπόντιοι με καλάσνικοφ,τσιγγάνοι με ότι εχουν κι αυτοί)πρέπει να βοηθήσουν.Εδώ από Κρήτη,πολύς κόσμος έχει όπλα,και νομίζω καραμπίνες μπορούν να βρεθούν αρκετές παντου.Επίσης υπάρχουν 2-3 super δηλητηριάκια που μερικά κορίτσια που φτιάχνουν καφέδες πρέπει να προμηθευτούν.

marycraft είπε...

Αν δε χυθεί αίμα,αυτό το σκηνικό δεν αλλάζει.

marycraft είπε...

Και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο μάλλον γρήγορα τον ξεχάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

11.27
Αυτό ακριβώς φίλε μου καλείται το τυχαίο γεγονόςνα πούμε ο θάνατος του Γρηγορόπουλου ήταν τυχαίο γεγονός όπως και η αυτοπυρπόληση του μανάβη στην Τυνησία ήταν τυχαίο γεγονός.Καί εγώ θα είμαι στό ΚΥΒΕ την Δευτέρα πεισσότερο για να δώ συμπολίτες μου που αντιδρούν και να πάρω περισσότερο κουράγιο γιατι η μαφίόζικη παρέα του Τζέφρυ θα προσπαθήσει να προχωρήσει γρήγορα σε κατασχέσεις μισθών και ειδών πριν τις 5000 ευρώ,

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σε ολυς σας αλλοι μιλανε για θεωριες συνομωσιας και αλλοι να μην πληρωσουμς φορους ωραιοι τζαμπατζηδες ειστε

Ανώνυμος είπε...

11.56
Ουστ βρωμόσκυλλο ΜΠΑΤΣΟΚΕ δοσίλογε εσύ και ο σκατόπουστας αρχηγός σου ο οποίος πούλησε ρε απολιφάδι ρε ανθρωποειδές την πατρίδα σου στους Γκεσταμπίτες ΜΟΥΛΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

μην μπλεκετε με το κρατος και τους μηχανισμους του, θα σας τυλιξουν σε μια κολλα χαρτι δεν θα ξεμπλεξετε με τιποτα. θα μπειτε στην μαυρη λιστα του τειρεσια και δεν θα μπορειτε ουτε στο σχολειο να βαλετε τα παιδια σας.
Τα σκυλια του κρατους εχουν ξαμολυθει και καταγραφουν τις ΙΡ ολων όσων γραφουν σε sites και blogs σε συνεργασία με τους isp.
Η μαχη πρεπει να δωθει στο δρομο.

fnous είπε...

Να πληρώσουμε τι και γιατί;

Για να καλύψουμε τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι μίζες της ΜΑΝ των υποβρυχίων ή της SIEMENS;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε ξύπνιε τι θα μασ κάνουν?Θα μας κλάσουν ταρχίδια?

fnous είπε...

Ο αρχιστράτηγος του Μοριά, από τα βάθη της ιστορίας, βροντοφωνάζει για να ακούσει το Γένος:

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».


Έτσι σώζονται οι πατρίδες.

Ανώνυμος είπε...

οπα ρε οπλαρχηγε του πληκτρολογιου!!!

Ανώνυμος είπε...

12.10
Σε σένα το λεω ρε έξυπνε για πες μας εσύ που πας να τρομοκρατήσεις τους χρήστες τι θα μας κάνουν? θα μασ στείλουν στή Μακρόνησο.Εισαι και πολύ προβοκάτορας

Ανώνυμος είπε...

lidl, carrefour, IKEA, spar, saturn, κα εκει θα πρεπει να ειναι η αρνηση πληρωμων, στις ξενες πολυεθνικες εταιριες που χρυσοπληρωνουμε και φευγουν τα κεφαλαια μας στο εξωτερικο.
προτειματε τα μικρα καταστηματα της γειτονιας σας και οχι τους ξενους

Ανώνυμος είπε...

12.27
Μπράβο φίλε πολύ καλή πρόταση. Και για φαντάσου μια ομάδα έξω απο αυτά με ένα πανώ να προτρέπει τον κόσμο να μη ψωνίζει.Ελα την Δευτέρα στο Περιστέρι να το προτείνουμε.Θα είναι σαν ανοιχτή συνέλευση μετά τους ομιλητές να το προτείνεις

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο 12:10 MODERATOR ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟ SITE ΓΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΙΚΟΥS ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙΣ ΦΑΕΙ TROJAN
http://imageshack.us/photo/my-images/838/parakolouthisi.jpg/

Ανώνυμος είπε...

Σε διατεταγμένη υπηρεσία τα γνωστά και όπως πάντα πρόθυμα παπαγαλοειδή, που άλλωστε δεν ξέρουν τίποτε άλλο καλύτερο να κάνουν, από το να υπηρετούν πιστά τη ληστοσυμμορία του GAP. Ανέλαβαν για άλλη μια φορά να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, μαζί κοντά τους και κάποια άλλα παπαγαλάκια που αναμασώντας μεταδίδουν τη μεγάλη είδηση.

Φανταστείτε πόσες χιλιάδες-εκατομμύρια; φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι που λήγει σήμερα και εφόσον είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά όπως τα υπολόγιζαν, έβαλαν τα παπαγαλοειδή να αναλάβουν υπηρεσία να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Να δείτε που θα δώσουν και παράταση για να πληρωθεί η πρώτη δόση του χαρατσιού.

Θα τους κάνουν λέει κατάσχεση των καταθέσεων, αφού μπορούν να το κάνουν ας το κάνουν λοιπόν, γιατί απειλούν; ποιός θα τους φοβηθεί; Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται, τώρα πλέον δεν την φοβάται ούτε και ο άβρεχτος.

ΟΥΣΤ (ρεμάλια και παπαγαλοειδή), η ώρα του τέλους σας πλησιάζει πολύ γρήγορα, "Ο καιρός γαρ εγγύς" που λέει και ο Λιακόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΩΝΑΙ
+
+
+
ΩΝ+++++++++ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ + ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ+++++++++ΗΝ + + + + + +
+ + + +
+ +
+ +
+ + + +
ΣΑΒΑΩΘ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ
ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!
+Σοφία,Πίστη,Αγάπη,Ελπίδα,Θεοδότη,Ευξίφιος,Αναστάσιος,Πηλέας,Νείλος, Αγαθόκλεια,Λουκία-Γεμινιανός,Χαράλαμπος-Παντολέων και η συνοδεία τους, Μάξιμος-Θεόδοτος-Ασκληπιοδότη,Πατερμούθιος-Ηλίας,
Ηρακλείδης Επίσκοπος Ταμάσου,
Μύρων Επίσκοπος Ταμάσου,
50 Παλαιστίνιοι
100 Αιγύπτιοι +
+ΔΙ ΕΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΗΜΩΝ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ. ΑΜΗΝ.+

Ανώνυμος είπε...

NA'TOS PALI O MAL@@KAS STO 12:40..

Ανώνυμος είπε...

εγω παντος εχω να το πληρωσω(135) αλλα δεν θα το πληρωσω!!!



ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ.ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

From HEIL GAP (or mind the GAP)

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “EURECA” , Ο ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ .

http://1greek.wordpress.com/2011/09/30/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%E2%80%9Ceureca%E2%80%9D-%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%BA/

..............................

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

"Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ" -

http://1greek.wordpress.com/2011/09/30/%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80/

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

επισης σε :

http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_8286.html

http://logia-tou-aera.blogspot.com/2011/09/blog-post_6218.html

...................

http://logia-tou-aera.blogspot.com/2011/09/blog-post_6218.html

http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/eureca.html

Ανώνυμος είπε...

2:02 μ.μ. εσύ είσαι μαλάκας. Αυτός είναι εν Χριστώ αδελφός.

Ανώνυμος είπε...

11.57 έχουν γίνει τελικά πολύ προβλέψιμοι...δόθηκε παράταση

fnous fnous είπε...

Στην πραγματικότητα το ελληνικό δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος δεν είναι καν χρέος. Το ελληνικό δημόσιο χρέος σε ένα ποσοστό της τάξης του 60% είναι ομόλογα.

Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι το δημόσιο χρέος είναι 250 δις ευρώ, τα 150 δις είναι ομόλογα και άρα δεν είναι πραγματικό χρέος.

Τι θέλουμε να πούμε μ' αυτό;
Θέλουμε να πούμε ότι με τα ομόλογα το ελληνικό κράτος φαινόταν ότι δανειζόταν χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπήρχε δάνειο.

Το δάνειο ήταν εξ’ αρχής πληρωμένο, εφόσον το πλήρωναν οι "επενδυτές".
Άρα, δεν ήταν δάνειο του ελληνικού κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται στο θέμα των υποχρεώσεων. Η Ελλάδα απλά ζητούσε χρήματα με μια υπόσχεση κέρδους.

Μια αφηρημένη υπόσχεση κέρδους.
Έβγαινε στη διεθνή αγορά και ζητούσε χρήματα …

"Επενδύστε" πάνω μου 1 δις ευρώ και σε δέκα χρόνια θα σας δώσω 1,5 δις …
"Επενδύστε" στην ανάπτυξή μου …
"Επενδύστε" στην οικονομία μου …
"Επενδύστε" στις ανάγκες μου, που θα με ξαναφέρουν μπροστά σας.
Κάποιοι την "άκουγαν" και αφού "πείθονταν", "επένδυαν" πάνω της.
"Επένδυαν" όμως και δεν της δάνειζαν.
Δεν υπέγραφε δάνειο η Ελλάδα, για να πάρει τα χρήματά τους. Δεν έβαζε υποθήκες, για να πάρει τα χρήματά τους.
Η Ελλάδα απλά "τύπωνε" χαρτάκια, τα οποία έγραφαν πάνω …
"Οφείλω να σου δώσω —δεν σου χρωστάω— εξαιτίας μιας υπόσχεσης".
Αυτό δεν το έκανε από πονηριά. Κοινή συνεννόηση υπήρχε μεταξύ της Ελλάδας και των "επενδυτών".
Συνέφερε τους τοκογλύφους να τους "οφείλει" και να μην τους "χρωστάει", γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα πήγαιναν φυλακή για τοκογλυφία.

Θα πήγαιναν φυλακή τόσο οι τοκογλύφοι όσο και οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Ελλάδας.

Αυτό ήταν το παιχνίδι των κρατικών ομολόγων. Μια ενδιάμεση τράπεζα έδινε στην Ελλάδα τα χρήματα που "ζητούσε" από την αγορά και τα χρήματα που της έδινε τα έπαιρνε η τράπεζα αυτή από τους "επενδυτές".
Οι "επενδυτές" αγόραζαν από την τράπεζα ομόλογα και περίμεναν κέρδη. Ήλπιζαν σε κέρδη. Δεν δάνειζαν στην Ελλάδα με τόκο.
Περίμεναν αποδόσεις μεγάλων κερδών από τις ανάγκες της Ελλάδας.
Άρα, ρίσκαραν, πιστεύοντας στις "υποσχέσεις" της.
Τα ομόλογα, δηλαδή, είναι "ευκαιρίες", που έδωσε το ελληνικό κράτος σε "επενδυτές", για να κερδίσουν χρήματα, βασιζόμενοι στις δικές του δανειακές ανάγκες.

--------------------------------------
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

ΗΛΙΘΙΟΙ θα ειμαστε…

fnous fnous είπε...

Πληρώνουν οι "επενδυτές" τις προηγούμενες δανειακές του ανάγκες, για να ξεπληρωθούν από τις επόμενες.
Δίνουν "νερό" σε ένα διψασμένο θηρίο, γιατί γνωρίζουν ότι θα ξαναγυρίσει να ζητήσει.

Εκεί στην "πηγή" του χρήματος, δηλαδή, "περιμένουν" οι τοκογλύφοι τα κράτη, για να εξυπηρετήσουν τις προηγούμενες "υποσχέσεις" τους.

Δεν έχει νέο "νερό", αν δεν πληρώσεις το προηγούμενο.
Για να ξαναπάρουν χρήματα τα κράτη, θα πρέπει να πληρώσουν τις προηγούμενες "υποσχέσεις" τους.

Θεωρητικά, για να ξαναπάρουν χρήματα τα κράτη, θα πρέπει να έχουν μια οικονομία-βιομηχανία, που θα παράγει κέρδη και θα τους επιτρέπει να ξαναδανείζονται.
Λέμε θεωρητικά, γιατί αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τους τοκογλύφους.
Οι τοκογλύφοι έχουν "κρυφές" σκέψεις, οι οποίες δεν φαίνονται στα χαρτιά.

Αυτό είναι το τραπεζικό "προϊόν", που λέγεται "κρατικό ομόλογο". Υπόσχεται μεγάλα κέρδη και άρα δεν μπορεί από τη φύση του να είναι ασφαλές.
Τα κράτη δέχονται να παριστάνουν τα "άλογα" και οι επενδυτές "στοιχηματίζουν" πάνω τους. Από εκεί και πέρα τα πάντα λειτουργούν με τη λογική του τζόγου. Υπάρχει μεγάλο ρίσκο όταν επενδύεις σε αδύναμα "άλογα", όπως είναι τα φτωχά κράτη.

Ρίσκο, γιατί, ως επενδυτής, είσαι στον "αέρα". Τα κρατικά ομόλογα μοιάζουν με τις μετοχές μιας εταιρείας, οι οποίες διακινούνται στο χρηματιστήριο μεταξύ των επενδυτών και ερήμην της εταιρείας την οποία αφορούν.

Μοιάζουν, γιατί αποδίδουν κέρδη ανάλογα με το ύψος της επένδυσης.
Αν πάει καλά η εταιρεία, θα αποδώσει μέρισμα. Αν δεν πάει καλά, δεν θα αποδώσει.

Αν πάει καλά η εταιρεία, οι μετοχές είναι χρήμα. Αν δεν πάει καλά, είναι "κομφετί".

-----------------------------------------
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

ΗΛΙΘΙΟΙ θα ειμαστε…

Ανώνυμος είπε...

θανατος στους προδοτες του ελληνικου εθνους.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν γινουμε μοι'κανοι δεν προκειτε να φυγουν οι τροι'κανοι

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε όλοι τα λόγια και κάντε άμεσα μια πράξη για την πατρίδα: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24821&Itemid=83

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά αυτή η κυβέρνηση χειρότερη από καζίνο είναι. Εκεί τουλάχιστον υπάρχει περίπτωση στο χάσιμο σου να πάρεις κάτι πίσω. Ε τον ντίλερ G.Α.Ρ θέλει να μας τα πάρει όλα. Δεν παίζει φράγκο ρεε !!!! Τα χάσαμε στο G.Α.Ρ.JΑCΚ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ
To SMS για το χαράτσι πήγαινε σε λάθος παραλήπτη - Απίστευτη γκάφα!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98818&catid=3

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι μια αν όλοι βγάλουν όλα τα χρήματα απο τις τράπεζες και το 1€ ακόμα και δεν τους πληρώσεις τίποτα σε τρεις μέρες θα έχουν καταρευση αυτοί και το σύστημα τους και έτσι θα φύγουν αναγκαστικά !!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

Ανώνυμος είπε...

10.41
Ας φτάσουμε φίλε μου και μέχρις εκεί καλό για όλους μας είναι.Σίγουρα ακολουθουν απο τη Μαφία αγριότερα πράγματα Εμείς απο κάπου πρέπει ναρχίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να πω ότι η ιδέα που διατυπώνεις σχετικά με την ανατροπή της τωρινής κυβέρνησης έχει προοπτικές έτσι ώστε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Παρόλα αυτά αναφέρεται αποκλειστικά στο άμεσο μέλλον. Όπως και πολύ σωστά αναφέρεις το ίδιο έγινε και με την κυβέρνηση Θατσερ της Μεγάλης Βρετανίας με τον 'poll tax' και αφού έπεσε έγιναν εκλογές. Στην δικιά μας περίπτωση όμως, αντίθετα με τους Βρετανούς, οι πρόωρες εκλογές αποτελούν αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο άτομο στην πολιτκή σκηνή. Οπότε για πες μου μετά τι γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

http://www.radio9.gr/LivePlayer.aspx?a_id=1346

Kostas είπε...

Θα πάρουν τα @@ μου!!!!

Ανώνυμος είπε...

4.59
Σιγουρα φίλε μου είμαστε σε αδιέξοδο.οι προβλέψεις είναι πολύ ασχημες.Αυτά τα καθάρματα δεν θα σταματήσουν να πρεσσάρουν τον κόσμο οπότε δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς.Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμου απέχει είτε ενσυνειδητα η ασυνειδητα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η ασφυκτική πίεση θα φτάσει και σαυτούς όπότε θα φωνάζουν μαζί με μας.Τό κακό όμως μπορεί να φτάσει σε επίπεδα ακρως τραγικά,οπότε τι μπορεί να προβλέψεις που μπορεί να φτάσει μια ανώμαλη κατάσταση? Όχι αυτό που με σιγουριά είναι μόνο αν ο λαός πάρει στα χέρια του την κατάστασση μπορεί να δώσει λύση.Για την ώρα όμως πολύ δύσκολο.΄Για την ώρα τράβα κουπί και βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

kostas 6:04 μ.μ.
Θα πάρουν και τα δικά μου.

Ανώνυμος είπε...

Το Α.Ε.Π θα φτασει σε διψηφιο νουμερο

Ανώνυμος είπε...

σκατα στα μουτρα μας

Ανώνυμος είπε...

θανατος στους προδοτες του ελληνικου εθνους.

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια μου Έλληνες
Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ!!!
Δεν πρέπει να φοβόμαστε ΚΑΝΕΝΑΝ και ΤΙΠΟΤΑ.!
Εμείς είμαστε στράτευμα που +ΑΡΧΗΓΟ+ έχει +Αυτόν+ που δημιούργησε
ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ
τον Γλυκύτατο και +ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ ΜΑΣ+ +ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ+
Αδέλφια μου, αυτή τη εφιαλτική περίοδο δίνουμε ΟΛΟΙ μας ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΑΧΕΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έρχεται η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ προς τους υιούς της ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ σε όλο το Πλανήτη!
Και θα είναι + ΦΟΒΕΡΗ+ !!!
Θα προστατευτούν και θα σωθούν μόνο οι προσκυνούντες ως Θεό τους
τον +ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ+ και +ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΗ+ Κύριο ημών +Ιησού Χριστό+
ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΑΧΕΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΙΞΤΕ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ!
ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ! ΕΛΕΗΣΤΕ! ΜΟΝΙΑΣΤΕ!
ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!
Να ΜΗΝ υπάρχει από εδώ και μπρός σπίτι που να μην έχει+ΕΙΚΟΝΑ+, και +ΚΑΝΤΗΛΙ ΑΝΑΜΜΕΝΟ+ το οποίο να είναι +ΑΚΟΙΜΗΤΟ+ !!!
Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για όλη τη μέρα οπωσδήποτε ΟΛΗ τη ΝΥΧΤΑ!!!
Να βάζετε ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Μην ανάβετε κεριά παραφίνης! ΜΟΝΟ απο Μελλισοκέρι!!!
Και μάθε αδελφέ μου μια για πάντα,ότι όταν προσφέρεις κάτι στον +ΘΕΟ+
πρέπει να του δίνεις ότι καλύτερο μπορείς! Όχι τη σαβούρα!!!
Όσοι μπορείτε, να ΘΥΜΙΑΖΕΤΕ κάθε βράδυ αλλά και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Να θυμιάζετε ΟΛΟ το σπίτι πόρτες και παράθυρα λέγοντας την ευχή του ΙΗΣΟΥ η την ευχή της Κυρίας Θεοτόκου.
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΕΞΩ
«ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ»!!!
ΓΟΝΑΤΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ
«««ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ»»» ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ!!!
ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ «ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ»ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ «ΚΟΙΜΩΜΕΝΑ» ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΩΣ!!!
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
«»«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ»«» ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΠΙ-ΣΚΟΠΟΥΣ»...,
ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ, ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ «ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ» ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΨΑΛΤΗΡΙ.!
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ…,
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΙΓΟΜΕΝΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ…!
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ,ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΟΠΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙ.
Κάντε τα όλα όπως πρέπει γιατί ΟΥΚ ΕΣΤΑΙ ΧΡΟΝΟΣ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!
Αδέλφια μου χρειάζεται να κάνουμε όλοι πολύ Υπομονή και να έχουμε θάρρος στα φοβερά δεινά που έρχονται να βρούν την Ανθρωπότητα.
ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ.

ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ
ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ’ΗΜΩΝ!!!

+δούλος +Κυρίου Παντοκράτορος+

Ανώνυμος είπε...

9.25μ.μ. Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!!!!!! Ο Θεός να σε σκεπάζει!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΑ 8 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ; ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΙΑ [ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ] ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΣΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΙ ΚΟΛΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΕΣΤΑΥΡΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΤΟΤΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ..ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑΕΙΣΑΙ Ο ΑΜΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΕΟΥ,ΚΑΗΜΕΝΕ ΤΙ ΣΟΥΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΝΕΟΡΩΜΙΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ .....ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ARNISI STA METRA OLOI AMESOS TORA TI PERIMENETAI DEN BARETHIKATE NA SKOTONESTE GIA TA KOMATA E ...KOSTAS LONDINO...TO KSERETE OTI DEN BORO NA GIRISO PISO EPIDI OI NOMOI EINAI SAN TA MOUTRA TOUS.MIA ZOI OSOI IXANE MESON TROGANE STIN ELLADA...KSYPNATAI RE .....................................................................

Ανώνυμος είπε...

δεν θα πληρωσω ουτε φοροεισοδηματος ουτε τα αλλα χαρατσια.να τα πληρωσουν αυτοι που τοσα χρονια εκλεβαν τοκρατος. ειδατε ποτα τα λαμογια να μπαινουν φυλακη?Τσοχατζοπουλοι κ.λ.π ειναι εξω.πρεπει να τουςκυνηγησουμε ολους.σπουδαζω 2παιδια σε διαφορετικες πολεις.αν πληρωσω τα χαρατσια τους θα μεινουν νηστικα.να πανε να ......

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας..μαζι με τα χαρατσια που τα βαλαν για να μεινουν..μη ξεχναμε και το αλλο ανεκδοτο για μενα!και ειναι το λεγομενο τεκμαρτο εισοδημα!κανεις δεν μιλαει δημοσια για το τι φοροι δημιουργουνται πανω εκει..ειμαι μακροχρονια ανεργος μετα το πτυχιο μου και μετα τη στρατιωτικη μου θητεια και τυχαινει το μοναδικο μας σπιτι να το εχουν γραψει οι δικοι μου σε μενα.ενα σπιτι του 1988 σε χωριο της βορειου ελλαδος χωρις καλοριφερ σκεπη και με ξυλινα κουφωματα.σαν τυπικος φορολογουμενος το δηλωνω στην εφορια.ελα ομως που λογω αυτου του ακινητου εχω τεκμαρτο εισοδημα,ενω εχω 0 πραγματκο εισοδημα και ειμαι και μακροχρονια ανεργος χωρις να εχω παρει ποτε επιδομα και χωρις αλλα πραγματικα εισοδηματα!αποτελεσμα?με τα νεα τεκμηρια και τα ηλικιακα αφορολογητα το 2012 παρακαλω θα κληθω να πληρωσω εξιατιας τεκμαρτου εισοδηματος παρακαλω,δηλαδη ψευτικου εισοδηματος που μου το βαραει το κεφαλι το κρατος με το ετσι θελω,θα χρεωθω με πλαστο φορο εισοδηματος περιπου 500 € και θα πρεπει να παω αποδειξεις περιπου 2.500 €!!!!και ολα αυτα σε εναν που δεν εχει ευρω στη τσεπη!εξαιτιας τεκμρτου εισοδηματος!

Ανώνυμος είπε...

αν θυμαμαι καλα το ευαγγελιο καπου αναφερει για τα του καισαρος τω καισαρι και τα του θεου τω θεω η κανω λαθος;

Ανώνυμος είπε...

etsi mi plirosete oute dekara na tous deiksete eseis...thimose o agas kai ekopse ta arxidia tou