Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στο site της «Σπίθας» προτείνεται «πραξικόπημα» μέσω της λευκής ψήφου!!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στο site της «Σπίθας» προτείνεται «πραξικόπημα» μέσω της λευκής ψήφου!!!
Μέσα στη γενικότερη σύγχυση των ημερών και τη μεθοδευμένη ή αυθόρμητη απαξίωση των πάντων, μέσα στην αναμπουμπούλα δηλαδή, φαίνεται ότι κάποιοι στη Σπίθα… χαίρονται! Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το κείμενο που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο προτείνει στους πολίτες να ψηφίσουν λευκό για να… αποσταθεροποιηθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, να αναγκαστεί ο Πρόεδρος της....
Δημοκρατίας στη διάλυση των πολιτικών σχηματισμών και να ορίσει στη συνέχεια, ως «προσωρινή» λύση, «υπηρεσιακή κυβέρνηση»! Γιατί δεν προτείνει ο συντάκτης απευθείας πραξικόπημα και μπαίνει σε όλο αυτόν τον κόπο, απορούμε…Διαβάστε τι γράφουν:

«Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;
» Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αυτό γιατί η βούληση του λαού, που εκφράζεται μέσω των εκλογών, δίνει λύσεις σε όλα τα πολιτειακά θέματα. Ο πολίτης -εκλογεύς δια της ψήφου του εκφράζει, κατά πρώτο λόγο, την προσωπική του θέληση ενασκών το εκλογικό του δικαίωμα, την θέληση όμως αυτή το ισχύον δίκαιο αναγνωρίζει ως κρατική θέληση και συνδέει προς αυτή με την άσκηση κρατικής λειτουργίας συναπτόμενες έννομες συνέπειες. Οι συνταγματικές αρχές που διέπουν την ψήφο και την ψηφοφορία είναι: 1. η αρχή της Καθολικής ψηφοφορίας α.51 παρ.3 του Συντάγματος 2. η αρχή της Ισότητας της ψήφου 3. η αρχή της Άμεσης ψηφοφορίας 4. η αρχή της Μυστικής ψηφοφορίας και 5. η αρχή της Υποχρεωτικής ψηφοφορίας. Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα καταδεικνύουν παραβίαση της αρχής της μυστικής ψηφοφορίας και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί, αρνητική ή ουδέτερη, πολιτική τοποθέτηση και αποκηρύσσει στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.
» Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι κάτω από το 50% του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτών να εκφρασθούν με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.
» Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
» Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό!! Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση».
Τι διαβάζουμε δηλαδή; Όχι να φτιαχτεί ένα νέο Κίνημα, το οποίο θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ομαλά μέσω εκλογών και θα την οδηγήσει σε αμεσοδημοκρατική μεταπολίτευση, αλλά προτείνει ξεκάθαρα αποσταθεροποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, μέσω της λευκής ψήφου, ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς και να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να μας λέει ποια θα είναι τα πρόσωπα αυτής και φυσικά κανείς από αυτούς δεν θα έχει λαϊκή εντολή. Όλο αυτό εμείς το καταλαβαίνουμε ως ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, δίχως τανκς και αεροπλάνα, αλλά με… ειρηνικό τρόπο.
Ένα «πραξικόπημα» που έχει σκοπό να αναχαιτίσει τη δημιουργία του όποιου νέου Κινήματος από το κάτω και το οποίο θα μπορούσε πιθανά να εκφράσει το λαό, αφού οι πολίτες «ωθούνται» στη λευκή ψήφο αντί στις πολιτικές διεργασίες – αυτοοργάνωση και στη συμμετοχή τους -ως άλλη πρόταση- στις ερχόμενες εκλογές.
Ως «λύση» στο αδιέξοδο -που σκοπίμως θα δημιουργηθεί- προτείνεται η απευθείας ανάθεση, από τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία -ξαναλέμε- δεν θα έχει λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει τον τόπο! Όταν έχεις κυβέρνηση δίχως λαϊκή εντολή αυτό δεν είναι χούντα; Όταν αποσταθεροποιείς το -ακόμα και σάπιο- πολίτευμα αυτό δεν λέγεται πραξικόπημα; Επανάσταση πάντως δεν είναι σε καμία περίπτωση, διότι οι Επαναστάσεις έχουν άποψη και δεν είναι ποτέ ουδέτερες! Ούτε αφήνουν σε «πεφωτισμένες» ηγεσίες, εκ των άνω διορισμένες, να λύσουν τα προβλήματα του λαού. Και φυσικά το τυράκι που βάζει στη φάκα ο συντάκτης «Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση» δεν το τρώμε με την αφοπλιστική ρητορική ερώτηση: γιατί να μη δημιουργηθούν οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί από πριν και έτσι να αποφύγουμε όλη αυτή την χαοτική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί στην πατρίδα και στο λαό;
Προς το τέλος του κατάπτυστου κειμένου, για να αποκτήσει προφανώς κάποια «σοβαρότητα» η όλη «πρόταση», γίνεται προσπάθεια να «χρεωθεί» η λευκή ψήφος τους αρχαίους Έλληνες: «Αν δεν έχουμε την δυνατότητα να απορρίψουμε θεσμικά, τι δημοκρατία είναι αυτή; Εμείς μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι είμαστε Μπανανία. Οι Αρχαίοι Έλληνες που εφηύραν το Δημοκρατικό πολίτευμα, ως το καλύτερο πολίτευμα, λέτε να μην είχαν σκεφτεί πως μπορεί να απεγκλωβιστεί ο λαός από φαύλες πολιτικές;». Εμείς ξέρουμε ότι στην αρχαία δημοκρατία δεν υπήρχε λευκή ψήφος, ώστε να μην αποφεύγουν οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους επιλέγοντας την ουδετερότητα. Ειλικρινά αγνοούμε ποιος «έξυπνος» ή νοσηρός νους ανέβασε αυτό το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπίθας. Ευχόμαστε να ανέβηκε από «λάθος», «αβλεψία», ή αστοχία. Αλλιώς, εάν αυτό θεωρείται σοβαρή πρόταση, τότε κύριοι -σας το λέμε αβίαστα- είστε επικίνδυνοι!
Υ.Γ. Σκοπίμως «φωτογραφίσαμε» το άρθρο, διότι στη «Σπίθα» έχουν την κακή συνήθεια να «εξαφανίζουν» κείμενα από το site τους.http://www.tsantiri.gr/

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας γίνει οτιδήποτε αρκεί αυτοί που έκλεψαν και πρόσδοσαν να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει...!!!
Ας γίνει και η Δευτέρα Παρουσία!!!
ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πες μας ρε φιλε ...τι μας προτεινεις να ψηφησουμε?...

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που δεν μας λένε να ψηφίσουμε ... Λικούντ

Ανώνυμος είπε...

μια μερα πριν τη συγκεντρωση της σπιθας ολοι εσπευσαν να τη μαυρισουν.. τοσο πολυ τη φοβαστε?

μια χαρα τα λεει!αν ειναι μια λυση αυτη να διαλυσουμε ολα τα κομματα τα υπαρχοντα ειναι μια χαρα!και δε με νοιαζει μετα τι λες εσυ και οι φαντασιες σου..εκτος κι αν εισαι κανα τετραψηφιο νουμερο μεντιουμ αλλα εγω δε περνω τηλ να μαθω..

επηδει εσυ το εκλαμβανεις ετσι δλδ ερχεσαι και βαζεις τιτλο οτι η σπιθα προτεινει πραξικοπημα..τωρα η κανα κομματοσκυλο εισαι που εχεισ χεστει στο φοβο σου απο τις εξελιξεις μη χασεις τη μπανανα σου η ασχετος τελειως.. οπως και να χει σιγουρα επικινδυνος

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα τολμηση να μας αποκαλυψει τι θα ηθελε να ψηφησουμε γιατι η ατμοσφαιρα μυριζει γιαουρτι...

Ανώνυμος είπε...

Χρυσή Αυγή !! Δε θέλουνε να ακούνε για Ελλάδα,θρησκεία και όποιος μιλάει γι αυτά είναι φασίστας.εε ας τους της σπάσουμε μόνο αυτό τους ενοχλεί..η έννοια του Έθνους απέναντι στη Παγκοσμιοποίηση.Ας τους κάνουμε λοιπόν την έκπληξη.Δεν ήμουν ποτέ αλλά τώρα θα ψηφίσω!

Ανώνυμος είπε...

NAI...AΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ....ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ

ΡΙΞΤΕ ΛΕΥΚΟ ΖΩΑ....ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...ΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Μίκυ Μάους
Ο Νταγιάν ζει
Αυτός σε οδηγεί

Ανώνυμος είπε...

εδω οντως.. και αν η λευκη ψηφος δε φτασει το 51% και μεινει στο 48% ας πουμε τι γινετε?

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/10/oxi_23.html

αξιζει το ρισκο?

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΣΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ...ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΛΗΓΜΕΝΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ....

Ανώνυμος είπε...

Εσυ φιλε 3.48 λες Χρυση Αυγη ...οκ...HAIL ADON HITLERIADIS....ΖΗΤΩ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ-ΑΣΙΑΤΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ,ΑΡΑΒΕΣ,ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ),ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ(Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ),ΖΗΤΩ Η ΑΜΕΣΗ ΠΑΤΑΞΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ 70ΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ Η ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ...ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΡΑΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΟΣ ΟΠΟΤΕ ΛΕΩ...Ζήτω η Χρυσή Αυγή...κανει τον αντρισμό μου να φαινεται πιό μεγάλος...

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΙ 5 "ΦΙΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ Μ'ΑΥΤΟΥΣ....ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ....ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΑΚΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι πραξικόπημα και μετα θα γίνει της Λυβύης ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΄΄ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ΄΄ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΕΞΙ ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

τΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ (ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ)ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΔΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΗΚΟΟΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΟΓΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.
Υπατια.

Modestus είπε...

Χα χα χα πολύ αστεία αυτή η ανάρτηση. Εδώ δεν μπορούν να συννενοηθούν οι νοικοκυρές μιας γειτονιάς για να κάνουν μποϋκοταζ σε προϊόντα που αυξάνουν στις λαϊκές να τα κρατήσουν να σαπίσουν, θέλετε ολόκληρος λαός να μπορέσει να βγάλει 51% λευκό; Εδώ θέλει δικτατορία Φράνκο στυλ που θα κρεμάσει τους προδότες για να δείτε πως ισιώνουν οι κω*** την άλλη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΦΑΣ 10 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΗΤΗ.ΑΝ ΚΛΕΨΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτι χειρότερο μπορεί να γίνει!

Ανώνυμος είπε...

Για μένα πάντως δεν είναι λύση ούτε η λευκή ούτε η άκυρη ψήφος. Όπως, όλοι γνωρίζουμε η λευκή ψήφος πηγαίνει στο πρώτο κόμμα. Δηλαδή, στην ουσία όποιος ψηφίζει λευκό είναι σαν λέει δεν έχω πολιτική άποψη όποτε το δίνω σε όποιον έχει το μεγαλύτερο ποσοστό. Επίσης, και άκυρη ψήφος έχει το ίδιο μειονέκτημα όπως και η λευκή.Βέβαια, δεν πηγαίνει στο πρώτο κόμμα αλλά μπορεί να στερήσει δύναμη από κάποια άλλη πολιτική άποψη με αποτέλεσμα να ξαναβγούν οι ίδιοι απατεώνες. Επίσης, δεν έχω καταλάβει γιατί μέχρι σήμερα ο κόσμος ρωτάει τι να ψηφίσει. Δεν υπάρχουν άλλα κόμματα; Αλλά μου φαίνεται πως οι περισσότεροι όταν πήγαιναν να ψηφίσουν δεν κοιτούσαν καθόλου τα ψηφοδέλτια που τους έδιναν στα εκλογικά κέντρα τους. Απλώς ψήφιζαν σαν υπνωτισμένοι ή το κόμμα που τους βόλεψε ή το κόμμα στο οποίο ψήφιζε ο μπαμπάς τους κι έτσι απλώς έμαθαν να ψηφίζουν κι αυτοί. Υπάρχουν ένα σωρό ψηφοδέλτια στο τραπέζι.
Εγώ είμαι της λογικής της δοκιμής. Πλέον ξέρουμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποτύγχανε παταγωδώς. Γιατί να μην δοκιμάζαμε και κάποιον άλλο πολιτικό συνδυασμό; Για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ να σας πω κάποιον γιατί σίγουρα θα με χαρακτηρίσετε. Απλώς το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι η επιλογή την οποία θα κάνετε θα πρέπει να έχει ως γνώμονα την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Λευκο δε λεει
Ακυρο δε λεει
Πραξικοπημα δε γινεται
Επανασταση δε γινεται
Τι σκατα θα γινει;

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω καλά ! δηλαδή ο δημοκρατικός νομοθέτης που καθόρισε την λευκή ψήφο ως ένδειξη ότι δεν με εκπροσωπεί ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός σχηματισμός τη δεδομένη στιγμή, είναι πραξικοπηματίας ?
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους ! είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ψήφος και αποτελεί μάλιστα ένα από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΓΙΚΟΙ ! ! !
ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΚΕ,ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ΛΑΟΣ!!!!
ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ!!!
ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ!!!!
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ, ΠΗΞΑΜΕ, ΕΛΕΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ηλιθιε 6΄.18 ειναι πραξικοπιματιας.
Γιατι λες ο δημοκρατικος νομοθετης; Επρεπε να πεις τα εξοριστα λαμογια που εφραψαν κονωνικα συμβολαια με ευλογιες αμερικανων εν ονοματι του ελληνικου λαου.

Αν το λευκο σημαινει οτι δεν με εκπροσωπει κανενας τοτε δεν θα πηγαινε στον 1ο αμορφωτε.

Ερωτηση κρισης: Γιατι ο δημοκρατικος νομοθετης
εθεσε τον εκλογικο νομο που εχει πρακτικη σημασια για το πολιτευμα οση ολο το συνταγμα μαζι, στα αρθρα του σληρου πυρηνα που δεν αναθεωρουνται;

ΥΓ Στην αρχαια Ελλαδα δεν υπηρχε λευκη υηφος. Η ουδετεροτητα σημαινε κοινωνικη απαξιωση ως συνιστωσα μη συμμετοχης στα κοινα.

Ηλιθιος ηταν ο απολιτικ η αλλιως ο ιδιωτης.Εξ ου και βαρβαριστι idiot=ιδιωτης=βλακας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΠΙΘΑ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.δειτε σχετικα με τον Μικη θεοδωρακη στα κειμενα του Παναγιωτη Τραιανου.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική ιδέα. Μέχρι να πετύχουμε το 50% +1 σε λευκά θα έχουν βγεί οι άχρηστοι 50 +1 φορές καταστρέφοντας για 50+1 τετρετίες την Ελλάδα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε δύναμη σε μικρά πολιτικά κόμματα έτσι ώστε να γίνουν συνεργασίες.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται ολοφάνερα για μια επιστημονική ανάλυση νομικού που δεν εκφράζει την τελική άποψη της Σπίθας. Ζύμωση γίνεται. Τότε γιατί τόση ταραχή και παραποίηση της αλήθειας ? Μα γιατί σήμερα στις 7 στο Πανεπιστήμιο αρχίζει το ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Για τελευταίους σπασμούς του τέρατος πρόκειται.

ΣΠΙΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ
ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, για μας τους πατριώτες, υπάρχουν άλλες λύσεις ? Η Σπίθα άναψε πολλές φωτιές. Σπίθα δεν είναι οργάνωση, είναι στάση ζωής κόντρα στο δωσιλογισμό. Για ποια κόμματα συζητάτε ? Γάπα, Ντόρα, Κωλοτούμπα που ψήφισαν το μνημόνιο ? τους άλλους ? Αφού οι άλλοι πιστεύουν ότι Μνημόνιο = καταστροφή της Πατρίδας τι το κουράζουνε ? γιατί δε φεύγουν από τη βουλή να πέσει ο αρχιπράχτορας ? Να γιατί : Ο Σαμαράς ονειρεύεται το δαχτυλίδι, το ώριμο μήλο. Η Αλέκα το διψήφιο ποσοστό. Κι οι παρατρεχάμενοι μπας και συνενωθούν από 51 κομμάτια σε 47.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Μίκης από Καζαντζάκη

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αγαπημένε Μίκη είμαι ανυπόμονος. Το 120 του Συντάγματος μου λέει ότι ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να πολεμήσω ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. Αυτοί κόβουν σε φέτες την Πατρίδα και τα παιδιά μου. Τους κάνουν μετοχές ανώνυμες και πάνε να τις πουλήσουν όλες στους γνωστούς άγνωστους, δλδ στο Σόρος και τους Γερμανούς, μέσα σε μήνες. Θα τους αφήσω να πάρουν ανάσα ? Πήραν φωτιά οι πλατείες. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ. Ειρηνικές καταλήψεις παντου και αξιοποίηση με Ελληνικές πατέντες και μελέτες. Άνεργοι, απολυμένοι, καταστηματάρχες, νοικοκυρές, νέοι, φοιτητές, πάντα νέοι, συνταξιούχοι, εθελοντές, κόβουμε στα δύο το ψωμί και προχωράμε.

ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΆ

monstermind είπε...

Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί ότι το πραξικόπημα δεν είναι η δημιουργία κυβέρνησης που δεν την έχει εκλέξει ο λαός, αλλά η καθαίρεση του θεσμού της συνταγματικής δημοκρατίας με χρήση στρατιωτικής βίας. Ο ορισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης, παρότι αυτή δεν θα είναι εκλεγμένη, περιγράφεται μέσα από τον θεσμό και συνεπώς δεν τον καταλύει. Άρα δεν πρόκειται για πραξικόπημα και αν δεχθούμε μια τόσο πλατιά έννοια της λέξης πραξικόπημα τότε και την παρούσα κυβέρνηση μπορούμε να την βαπτίσουμε ως πραξικοπηματική με την ίδια ευκολία, οπότε θα έχουμε πραξικόπημα επί του πραξικοπήματος, άρα επαναφορά στην δημοκρατία!

Επίσης, σχετικά με την δήθεν αφοπλιστική ρητορική απάντηση, η δημιουργία εκ των προτέρων νέων κινημάτων δεν είναι το ίδιο εύκολη με την εκ των υστέρων δημιουργία τους και αυτό γιατί η “αγορά” των κομμάτων δεν είναι μια αγορά που λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους ανταγωνισμού. Υπάρχουν σοβαρά εμπόδια εισόδου που προκύπτουν από την θεμελιωμένη συνεργασία της υπάρχουσας πολιτικής τάξης με τα ΜΜΕ. Ακόμα δηλαδή και αν ένα νέο κόμμα ήταν σε θέση να δαπανήσει επαρκή κονδύλια για διαφήμιση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στοχοποιηθεί και θα πολεμηθεί από τους καναλάρχες και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης για να προωθηθούν οι ήδη θεμελιωμένες συνεργασίες τους.

Αυτά λοιπόν τα δύο επιχειρήματα είναι μάλλον αδύναμα ως προς το ζητούμενο τους. Το κύριο επιχείρημα (που δεν χρησιμοποιήθηκε), που έχει και ιστορική βάση, είναι το πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας που θα επιφέρει μια τέτοια πιθανή εξέλιξη στην χώρα, και κυρίως τις επιπτώσεις στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής. Θα είναι σε θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να χειριστεί ικανοποιητικά μια κρίση τύπου Κύπρου, απουσία κυβέρνησης; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε μια τέτοια κατάσταση αποδιοργάνωσης η χώρα θα βρεθεί στο στόχαστρο των εξωτερικών διεκδικήσεων, και αυτό από μόνο του αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Από την άλλη βέβαια, σε αυτή την ιστορική συγκυρία που η χώρα μας ήδη λεηλατείται από εξωτερικούς παράγοντες, η αξιολόγηση των σεναρίων γίνεται σε εντελώς διαφορετική βάση.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι η απάντηση αυτή του tsantiri.gr αντιγράφτηκε αυτούσια από μεγάλο μέρος του ελληνικού πολιτικού μπλόγκινγ κόσμου. Το ύφος δε της απάντησης είναι ξεκάθαρα υπονομευτικό δείχνοντας περισσότερο την αντιπάθεια τους στον Μίκη παρά την αντίθεση τους στην θέση του. Γιατί εδώ που τα λέμε, αν η πρόταση του Μίκη είναι μια φορά εγκληματική, αυτή η αντιπρόταση είναι δέκα φορές εγκληματική.

Ο κόσμος/ ψηφοφόρος δεν θα πρέπει να δεσμεύεται από την μια ή την άλλη άποψη, αλλά να εκφραστεί μέσω της ψήφου του όπως νιώθει ότι πρέπει γνωρίζοντας τις επιπτώσεις. Ο Μίκης με την επιστολή του, μπορεί μεν να κάλεσε τον κόσμο να πράξει την μια λύση, αλλά κυρίως ενημέρωσε τον κόσμο ως προς την ύπαρξη αυτής της λύσης. Ο αντίλογος στην πράξη καθόρισε όχι μόνο την πρόταση του Μάκη αλλά και την ίδια την λύση ως απαράδεκτη και εγκληματική!

Πρόκειται για μια χαζή κινδυνολογία το συμπέρασμα της οποία είναι είναι ότι δεν πρέπει κανείς να ψηφίσει λευκό, ακόμα και αν κανείς δεν τον εκφράζει, θα πρέπει να ψηφίσει κάποιον γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε.

Δεν είναι δυνατόν ούτε να ζητάμε, ούτε να απαιτούμε, ούτε να φοβίζουμε τον κάθε ένα να ψηφίσει (ή να μην ψηφίσει) κάτι που δεν τον εκφράζει μόνο και μόνο επειδή δεν πρέπει να πέσει το σύστημα!

Πόσο μάλλον για το συγκεκριμένο σύστημα! είναι αδιανόητο.

Είναι γνωστό ότι ο Μίκης έχει χάσει μεγάλη δημοτικότητα αλλά αυτή η ισοπεδωτική επίθεση έχει ως θύμα τον καθαρό λόγο. Και αυτό, κάνει κακό σε όλους μας.

ΥΓ. Όσον αφορά την αρχαιολαγνεία τόσο του πρωτότυπου όσο και της απάντησης, αυτό που προσωπικά έχω να πω είναι ότι και οι δύο συντάκτες είναι μάλλον ηλίθιοι. Το τι έκαναν κάποιοι κάπου κάποτε είναι εντελώς άσχετο με το θέμα, η ιστορική και εθνική σύνδεση είναι συναισθηματισμός και προπαγάνδα και η όποια σύγκριση του πολιτεύματος που έχουμε σήμερα με το πολίτευμα που είχαν τότε είναι πέρα για πέρα αβάσιμη.