Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μουντζώνει τους αγανακτισμένους


Η περίπτωση του Σταύρου Θεοδωράκη είναι από τις πολύ συνηθισμένες. Ένας μετριότατος και ατάλαντος δημοσιογραφίσκος – κομήτης, ο οποίος εξαργύρωσε και με το παραπάνω την τυφλή υποταγή του στο ελληνικό μιντιακό σύστημα, το ΠΑΣΟΚ και φυσικά τον ΔΟΛ.
Χαρακτηριστική περίπτωση αεριτζή, δήθεν «αριστερόφρωνα», που με τη γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο του γλυψίματος και των δημοσίων σχέσεων..
 προωθήθηκε στα «υψηλά κλιμάκια» της «δημοσιογραφίας» και φυσικά του Κολωνακίου.
Η ταχύτατη ανέλιξή του δε, τον οδήγησε να επεκταθεί και σε άλλες μπίζνες. Πρόσφατα άνοιξε και εστιατόριο όπου συχνάζουν τηλε-πολιτικοί, τηλε-δημοσιογράφοι, τηλε-καλλιτέχνες και άλλα παρεπιδημούντα σούργελα που φύονται στην περιοχή πέριξ του (Σοσιαλιστικού) Κολωνακίου.
Όχι, απλός κόσμος δεν συχνάζει γιατί το εστιατόριο του κ. Θεοδωράκη. Είναι τόσο λαϊκό που για να φάει μια οικογένεια χρειάζεται να ξοδέψει το ισόποσο ενός μηνιάτικου για 4άρι ρετιρέ στο Κουκάκι.
Σήμερα, ο κ. Θεοδωράκης υπενθυμίζει τον λόγο της αλματώδους ανέλιξής του: Την στήριξη με κάθε τρόπο του συστήματος που τον καθιέρωσε. Σε ένα «άρθρο» – μνημείο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοσιογραφίας της Λασπουριάς, με τίτλο «Στα μούτρα σας» μουτζώνει τους πιτσιρικάδες που μούτζωσαν τη Βουλή (τη στιγμή που όλοι φυσικά θα θυμούνται πώς εξυμνούσε κάτι άλλους «πιτσιρικάδες» που αντί να μουτζώνουν πετούσαν μολότωφ και έκαιγαν μαγαζιά στο μακρινό 2008).
Το κείμενο του κ. Θεοδωράκη είναι φανερά γραμμένο υπό το κράτος πανικού. Ο πανικός αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι το σύστημα (του οποίου είναι απόλυτος εκφραστής και παπαγαλάκι) είναι ετοιμόρροπο και πνέει τα λοίσθια
*Το κείμενο φιλοξενείται σε σάιτ που ανήκει στον ίδιο τον κ. Θεοδωράκη και στο οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει και απόψεις από άλλες σύγχρονες φωνές του λαϊκού κινήματος και της αριστερής τσέπης, όπως ο Παύλος Τσίμας, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και λοιπά φαιδρά υποκείμενα της μεγάλης κομπανίας της αρπαχτής που δημιούργησε ο απατεώνας Σημίτης. Ταυτοχρόνως δε, ο επισκέπτης μπορεί να απολαμβάνει και τα διαφημιστικά μπάνερ μεγάλων τραπεζών που ως γνωστόν ανέκαθεν προτιμούσαν «αντιεξουσιαστικές» ιστοσελίδες για την διαφήμισή τους.
Η ιστοσελίδα του είναι επίσης γεμάτη από δήθεν χιουμοριστικά και ειρωνικά “κειμενάκια” για τους αγανακτισμένους του Συντάγματος, Δείτε ένα δείγμα:
Πηγη

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενα ακομη "προοδευτικο" ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ σκουπιδι του ΠΑΣΟΚοσηστηματος

Ανώνυμος είπε...

Σταυρουλα θα ερθει και σενσ η ωρα σου.Ελα κατω στην πλατεια ρε παλιοπουστα αν εχεις αρχιδια.Αλλα που να τα βρεις γαμημενο τομαρι,πουτσογλυφτη του καθε Χατζηνικολαου και των συν αυτω!!Λαμογιο εισαι ρε πουστη που ζεις εις βαρος μας..

Ανώνυμος είπε...

Στα σκατά το μουνόπανο

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ?ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ?????????????????

Ανώνυμος είπε...

apla plironete gia na ta leei o anthropos an den ton dis den tha iparxi oute na vrizoume prepi apla na ton agnoooume kai na min vlepoume ti leei ayto einai to xirotero pou mporis na tou kanis gt tha xasi tin doulia tou gia na gini enas apo emas kai isos tote di ti kako kani

Ανώνυμος είπε...

Περί δικτατορίας, συ είπας 9:34... Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουμε δημοκρατία. (Μια μικρή παρένθεση εδώ, άλλο δημοκρατία και ελευθερία, άλλο ασυδοσία.)

Σε ό,τι αφορά τον σεβασμό της άποψης τώρα. Κάθε άποψη που διατυπώνεται νηφάλια και με σεβασμό, μπορώ να την σεβαστώ κι εγώ. Η άποψη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου ούτε το ένα εμπεριέχει ούτε το άλλο. Άρα;

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ!! ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ;
ΜΟΝΟ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΑ ΚΑΜΕΝΟ. ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ...ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΝΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ,ΠΡΟΦΗΤΕΣ,ΣΩΤΗΡΕΣ,ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ,ΛΑΟΦΙΛΕΙΣ....ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ μόλις διάβασα το άρθρο του Θεοδωράκη, για το οποίο μιας και ξέχασες να βάλεις το link, το βάζω εγώ. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7120
Παρακαλώ οποιονδήποτε διαβάζει αυτό το σχόλιο να κάνει τον κόπο προτού κρίνει ή υιοθετήσει την οπτική σου, να διαβάσει και το εν λόγω άρθρο και να βγάλει τα συμπεράσματά του, για το κατά πόσο ο Θεοδωράκης "μουτζώνει" τους "Αγανακτισμένους" ή όχι. Γιατί εγώ όταν το διάβασα έβγαλα, μάλλον, τα αντίθετα από τα δικά σου.
Γιάννης Αγαπητός

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς που βρέθηκε ο 10:22... διάβασα κι εγώ το άρθρο από το link που έστειλε, και όντως λέει κάτι πολύ διαφορετικό. Ρε παιδιά, γινόμαστε γελοίοι... μίσος και βρισίδι προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να ελέγξουμε τουλάχιστον; λυπάμαι, αλλά έτσι το δίκιο μας δεν πρόκειται να το βρούμε ποτέ... ο Θεοδωράκης μου είναι παντελώς αδιάφορος. αλλά αμάν με τα καντήλια κάθε μέρα
Τ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου ευχαριστώ για το link του άρθρου, γιατί και εγώ ήθελα να το διαβάσω.

Κάποιες παρατηρήσεις. Αρχικά ο Θεοδωράκης, μιλάει πιο πολύ για τους γονείς εκείνους, οι οποίοι ωθούν (βιάζουν θα έλεγα εγώ) τα παιδιά τους να υιοθετούν συμπεριφορές που κανονικά ούτε στους ίδιους αρμόζουν, πολύ δε περισσότερο στα παιδιά τους. Και το λέω αυτό, διότι το παιδί έτσι θα μάθει, όταν αργότερα αγανακτήσει με τον γονιό του, να του ρίξει και εκείνου ένα φάσκελο όπως το δίδαξε να κάνει. Υπάρχουν όμως μόνο τέτοιοι γονείς και τέτοια παιδιά στο σύνταγμα; Σίγουρα όχι. Γιατί επιλέγει μόνο αυτούς να σχολιάσει;

Στη συνέχεια μας λέει τι ΔΕΝ κάνουν οι αληθινοί αγανακτισμένοι. Θα ήθελα να μας πει τι θα προτιμούσε να ΚΑΝΟΥΝ. Εύκολα μπορώ να πω ότι μια συμπεριφορά δεν είναι η πρέπουσα και να την καταδικάσω. Το δύσκολο είναι να βρω ποια είναι η σωστή συμπεριφορά και να την πραγματοποιήσω πρώτος αντί απλά να ασκώ κριτική. Καλά τα λέει εκ πρώτης και για το ότι "οι πολιτικοί που καταρρέουν είναι αυτοί, που δόξασε περισσότερο το πλήθος". Το συμπέρασμα όμως που βγαίνει από μια τέτοια φράση μόνη της, είναι ότι το πλήθος δεν έχει σωστή κρίση. Ότι φταίει το πλήθος. Και μπορεί να είναι έτσι. Όταν όμως τα μέσα που χρησιμοποιεί ο κάθε Θεοδωράκης ψεύδονται ασυστόλως και κατά συρροή κύριοι δημοσιογράφοι μου, πολύ καλά κάνει το πλήθος και σας πιστεύει και επιλέγει λάθος. Διότι μην ξεχνάτε, ότι είναι το δικό σας σύστημα που εν πολλοίς καθοδηγεί γνώμες και αποφάσεις. Γιατί λοιπόν το κατηγορείτε αφού εσείς το οδηγήσατε σε εσφαλμένες αποφάσεις; Δεν φταίει το πλήθος. Εσείς φταίτε. Και τώρα θα υποστείτε και εσείς όπως και εμείς το λάθος της επιλογής σας.

Τέλος κλίνει το άρθρο του λέγοντας (και θα συμφωνήσω) ότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτό το κίνημα να εκφυλιστεί. Ναι, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί ο επιτήδειος που θα προσπαθήσει να γίνει ο εκφραστής της αγανάκτησης του κόσμου. Όπως πριν από χρόνια έκανε κάποιος Ανδρέας Παπανδρέου. (Επιλέγω τον συγκεκριμένο γιατί θεωρώ πως έπραξε τα χειρότερα όλων της μεταπολίτευσης.) Τον φοβάμαι ήδη τον δήθεν "σωτήρα" που μπορεί να εμφανιστεί μέσα από αυτές τις διεργασίες. Τάζοντας κι αυτός ένα σύνθημα του τύπου "λεφτά υπάρχουν" και μόλις αναλάβει κάποια μορφής εξουσία να έρθει και να πράξει ό,τι του γουστάρει. Όμως και πάλι θα κατηγορήσω τον Θεοδωράκη ότι επιλέγει την τακτική του εκφοβισμού. Διότι αν και όπως είπα συμφωνώ με τον κίνδυνο που υπάρχει, δεν υπάρχει μόνο αυτός. Υπάρχει στο όλο κίνημα και η πιθανότητα -έστω και μακρινή- της επιτυχίας. Γιατί δεν επιλέγουν οι Θεοδωράκηδες λοιπόν να επενδύσουν το μελάνι τους και την σκέψη τους, όχι μόνο στον φόβο της αποτυχίας αλλά και στις δυνατότητες που δίνει μια επιτυχής έκβαση;

Κλείνοντας, ο Θεοδωράκης στο άρθρο του προσπαθεί να δώσει την εικόνα ενός υγιούς προβληματισμού. Δε με πείθει όμως. Και δε με πείθει, γιατί το άρθρο του αποπνέει φόβο και απαισιοδοξία. Μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Έψαξα και βρήκα το άρθρο πριν διαβάσω τα σχόλια και κατάλαβα τα ακριβός αντίθετα, καλά θα είναι να διαβάζεις πριν ποστάρεις.

Ανώνυμος είπε...

Τα ψηλοχάσαμε και εμείς χτές όταν το είδαμε.Φυσικά δεν κρατηθήκαμε και κάναμε έναν μικρό σχολιασμό:

http://nirvana247.wordpress.com/2011/05/30/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%AD/

Οι αισθήσεις μας τροφοδοτούν τον εγκέφαλο κύριε Θεοδωράκη και όχι ο εγκέφαλος τις αισθήσεις μας!!!! !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ του «Ανώνυμος 31 Μαΐου 2011 11:46 π.μ. »

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο σαφέστατα ασχολείται με την ελληνική παιδεία. Σε τέτοιους καιρούς απογοήτευσης είναι απαραίτητη από ποτέ η καλλιέργεια κάθε αγανακτισμένου και μη. Ξεχνά ο Θεοδωράκης ότι μέσα σε ένα σύνολο ανθρώπων δε γίνεται να μη βρεθούν και οι λιγότερο καλλιεργημένοι. Κριτική λοιπόν ας μην κάνει σε αυτούς που "δεν έχουν τρόπους" αλλά σε αυτούς που φρόντισαν να παραμείνουν κάποιοι ακαλλιέργητοι κ ο νοών νοείτω. Στο κάτω κάτω η συγκεντρώσεις στις πλατείες ήταν υπόδειγμα ειρήνης και πολιτισμού και καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις εικασίες για το τι αρνητικό μπορεί να προκύψει. Καλό θα ήταν επίσης να περιοριζόμασταν στο να στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία κι όχι να σκιαγραφούμε ενδεχόμενα μελανά σημεία.
μαρίτσας

Ανώνυμος είπε...

Ένας μετριότατος και ατάλαντος δημοσιογραφίσκος???????? ρε δεν πατε καλα εχετε ξεφυγει!!! απτους καλυτερους δημοσιογραφους που υπαρχουν ειναι...και μυκονιατο σταματα να σπερνεις διχονοια...κοβεις κομματακια απο ενα αρθρο που σε συμφερει και το ποσταρεις...ελεος ρε φιλε!! εχεις γινει πολυ αναξιοπιστος!!! ολο μισος θελεις να σπερνεις...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκες πάτε καλά;Μια χαρά δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος...Καμιά σχέση με τα άλλα σκουπίδια-φερέφωνα.

Ανώνυμος είπε...

μήν στεναχωριέστε παιδιά,θα σταυρωθεί κι αυτός.

Ανώνυμος είπε...

ενα πραγμα αναρωτιεμαι γιατι αυτο το πληθοs δεν τουs ζητα να φυγουν? γιατι δεν απαιτουν εκλογεs? κλαψιμοιρο μου φαινεται!τραβατε με κιαs κλαιω ενα πραγμα.sketch.

Ανώνυμος είπε...

ξερω γιατι συγκεντρωνονται.περιμενουν τον ΓΚΑΝΤΙ!!!