Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΛ.ΑΣ: "Να μην κυκλοφορούν πεζές οι γυναίκες το βράδυ"





Τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας οδήγησαν την αστυνομία στην έκδοση του "Οδηγού του Πολίτη" μεταξύ των οποίων παροτρύνουν τον πολίτη να μην κυκλοφορεί μετά τη δύση του ηλίου, να πέφτει στο έδαφος σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί και να καλυφθεί όπως και να κλείνει τις κουρτίνες. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα είδος εγχειριδίου στο οποίο παρέχονται συμβουλές στους πολίτες για..... την προσωπική τους ασφάλεια.
 
Το τελευταίο διάστημα ο δείκτης εγκληματικότητας έχει πάρει την ανιούσα ενώ η ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. Μια από τις συμβουλές που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να πέφτουν στο έδαφος και να καλυφθούν σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί. Ωστόσο δεν γίνεται περαιτέρω διευκρίνιση για το πώς θα καλυφθεί ο απλός πολίτης που δεν έχει γνώσεις αυτοάμυνας.
Σε ένα άλλο σημείο ο Οδηγός παροτρύνει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν "ηρωισμούς" καθώς "το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατεύσετε στη διάρκεια μιας ληστείας".
Ζητούν επίσης από τους πολίτες σε περίπτωση που είναι αυτόπτες μάρτυρες σε μια εγκληματική πράξη να προσπαθήσουν να κρατήσουν στοιχεία των δραστών όπως χαρακτηριστικά ρούχα αλλά και πινακίδες του μέσου.
Ακόμη, ενόψει καλοκαιριού ο οδηγός συμβουλεύει να μην αφήνουν οι πολίτες ξεκλείδωτες τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και όταν κάνει ζέστη.

"Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο μη διακινδυνεύσεις για τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα για να διατηρήσεις στην κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο", αναφέρει σε άλλο σημείο.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι οι συμβουλές που δίνονται προς τις γυναίκες καθώς μερικές εξ αυτών είναι να μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου, να έχουν κλειστές τις κουρτίνες του σπιτιού ώστε να μην βλέπουν οι επιτήδειοι ποιος βρίσκεται μέσα ενώ να κρατούν το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι και όχι να το ψάχνουν στην τσάντα τους έξω από το όχημα.
Ακόμη, στις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες τους να λένε σε κάποιο δικό τους άτομο που βρίσκονται και να μην πίνουν από ποτό που έχουν αφήσει ακόμα και για μισό λεπτό μακριά από την επιτήρησή τους.

cosmo

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΕΙΑ-ΝΟΜΙΑ...αυτο ακριβως...τιποτα παραπανω ΔΕΝ ειστε

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;; ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;; ΠΟΥ ΜΩΡΕ;; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΕΖΗ ΣΤΙΣ 2 ΚΑΙ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ;;; ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΑΙ ΑΚΝΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΕΓΩ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΟΠΛΟΦΟΡΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ Ο ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΟΣ!!!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

Ἐγὼ θὰ ἔλεγα νὰ ἀφήνουμε τὸ βιὸς μας ἔξω ἀπὸ τὸ σπίτι τὸ βράδυ γιὰ νὰ ἀποφύγουμε ὅποια βίαια ἀντίδραση. Ἐπίσης προτείνω νὰ κυκλοφοροῦμε μὲ τὰ λεφτὰ καὶ τὰ κοσμήματα ἐντός ἀνοικτοῦ καλαθίου διὰ τοῦ ὁποίου θὰ διευκολύνονται οἱ ἀρπαγές ἀναιμάκτως.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ???? ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα μή Ἐλληνικά ήθη και έθιμα προσπαθούν έδώ και πολλά χρόνια να μας επιβάλλουν.
Απαιτείται συσπείρωση και όμόνοια γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τέτοιου είδους διαταγές και προτροπές και στείλτε στο διάολο όλα τα γνωστά καθίκια πασών των εξουσιών και προπαντός ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"....να πέφτουν στο έδαφος και να καλυφθούν σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί"


Σε λίγο θα λένε να δείνουμε και τον κώλο μας, μην μας βιάσουν

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι αυτο?? Χουντα θελουν να επιβαλουν?! ΟΧι οτι δεν την εχουν επιβαλει ηδη δηλαδη, αλλα μεχρι τωρα δε μας απαγορευαν και την κυκλοφορια μας.

Ανώνυμος είπε...

Και γαμώ τα μυαλά τα ξεπουλημένα μπατσόνια.

Μήπως θα ήταν καλύτερα - λέω τώρα -
να φορούν οι γυναίκες μαντήλα για το ξεκάρφωμα,
ή και μπούργκα ακόμη οι πιο προχωρημένες
και πιο διεθνίστριες.
Έτσι, τα δίποδα μεταναστάκια δεν θα τις περνούν για πουτάνες αλλόπιστες
αλλά για δικές τους μουσλμούνες,
και οι γυναίκες, συνεπώς,
θα γλυτώνουν τον βιασμό,
χωρίς να χρειάζεται να ξυπνήσουμε
από την αστική ειρηνοφιλία
και να τις υπερασπιστούμε
με εχθροπαθή ξεκοιλιάσματα,
που χαλάνε το μεταπολιτευτικό μας image.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,,,,,ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΘΩΡΑΚΙΣΜΑΕΝΑ ΑΥΤΙΚΟΝΗΤΑ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αντιθέτως Οι υπουργοι και οι πολιτικοί σε λίγο δεν θα κυκλοφορούν πεζοι ουτε μερα μεσημερι οπουδήποτε!!! Μονο ισως νυχτα -οπως οι λωποδυτες- και παντα εποχουμενοι γιατι αλλοιμονο τους αν τους παρουνε χαμπαρι εστω και νυχτα τι εχει να γινει....

αυτο ειναι μια σημαντική οδηγια ασφαλειας απο τον "οδηγο του πολιτικού" και εκδιδετε απο τον Ελληνικό Λαο προς πασα ενδιαφερόμενο...

Ανώνυμος είπε...

η αστυνομια εχει αναλαβει τον ρολο του μπαμπουλα στην Αθηνα μιας και καθε στενο εχει και απο ενα περιπολικο, προσπαθουν να τρομοκρατουν τον κοσμο με την εμφανιση τους για να μην υπαρξουν τυχον διαδηλωσεις.. τραγικο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=mHrs690JRaI&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΪΣ ΜΠΟΥΚ. ΜΕΡΑ, ΩΡΑ, ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 1000 ΑΤΟΜΑ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ 50 ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΤΙ ΛΕΤΕ;;;

Ανώνυμος είπε...

προτείνω και εγώ να βγάλουμε αφιςες με το σύνθημα σε πολλές γλώσσες που να λένε λαθρομετανάστες πακιστανοί,αφγανοί,σομαλοί,κλπ φύγετε από την χωρα μας τώρα που είστε ζωντανή ο καιρός περνα για εσάς