Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κερί Ζακύνθου: "Πήγαν για νερό και βρήκαν πετρέλαιο!"



Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η συνέχιση των δεκατριών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο λόγω της εύρεσης…πετρελαίου. Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες. Το φαινόμενο αυτό δεν..... είναι παράδοξο μιας και έχουν βρεθεί και παλαιότερα κοιτάσματα πετρελαίου. 
Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η εκτεταμένη υδροδότηση του νησιού έχει οδηγήσει τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα. 
Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου. 
Τότε είχε ανακοινωθεί ότι τα έργα των γεωτρήσεων θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. 
Ωστόσο, με τις πρώτες γεωτρήσεις εμφανίστηκαν ίχνη πετρελαίου και οι μετέπειτα αναλύσεις από τα δείγματα που στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους «άναψαν» κόκκινο φως στις γεωτρήσεις λόγω των υψηλών ποσοστών πετρελαίου. 
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_5585.html

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to exoyme kato apo ta podia mas kai ta lamogia den kanoyn tipota.alla na moy peis me toys prodotes poy exoyme pmlexei ti perimenes gi afto h ellada katantise etsi.thanatos stoys prodotes.

Ανώνυμος είπε...

tha anaferthi arages sta kanalia i stin bouli.

Ανώνυμος είπε...

THN PAROIMIA POU LEEI AMA DEN EXEIS NYXIA NA KSYSTEIS MHN PERIMENEIS NA SE XYSOYN ALLOI!! AN DEN KANEI KATI H TOPIKH KOINWNIA KAI NA PROWTHISEI TO THEMA THA SKEPASTEI KATW AP'TA SYMFERONTA OPWS KAI TA YPOLOIPA.....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μία παράκληση. Μη γράφετε γκρίκλις δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε. Εκτός αυτό εκτελείτε την Ελληνική γλώσσα. Μην τους αφήνετε να καταστρέψουν το Ελληνικό αλφάβητο.
Όσο για το πετρέλειο όλοι ξέρουμε πως είναι η αιτία όλων των κακών. Γι'αυτό δεν μας χρεωκόπησαν;;;

Ανώνυμος είπε...

6,18 εσυ που δεν εκτελεις την Ελληνικη γλωσσα μαθε οτι το λενε πετρελαιο και οχι πετρελειο....

Ανώνυμος είπε...

ΥΓΡΑΕΡΑΙΟ? ΠΕΤΡΕΛΕΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΕΠΙ ΖΕΣΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν πρέπει να ακουμπήσουνε τα πετρέλαια στην Ελλάδα, για να μην μας κολυμπήσουν στο θάνατο με κανένα "ατύχημα"; Μήπως καταδικάσουμε το μέλλον των παιδιών μας (και) με αυτό; Μήπως δουλεύει σαν αμορτισέρ κι αν το βγάλουν, καταρρεύσουν τίποτα τεράστιες κοιλότητες και γίνουμε κρατήρας; Το πετρέλαιο θα μας σώσει;
Ήλιος, Κύματα, Αέρας, αληθινή τεχνολογία,(Τέσλα),
τί δεν καταλαβαίνετε, που λέει κι ο Μάρκος...