Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κατάπτυστο ρεπορτάζ για το σπήλαιο Πετραλωνων απο την ΕΤ3


Καλή σας ημέρα, θέλω να καταγγείλω ένα κατάπτυστο «ρεπορτάζ» που έγινε χθες στο κανάλι της ert 3,σχετικά με το σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική.
Όπου με πανηγυρικό τόνο ανακοινώθηκε ότι το σπήλαιο έφυγε από την καταδυνάστευση και καταλήστευση ενός ιδιώτη και παραχωρείται στο κράτος. Παρουσιάστηκε ...
επίσης και φευγαλέα ο ιδιώτης, ο οποίος είναι ο καθηγητής ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ! Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον «αρχάνθρωπο των Πετραλώνων» και τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς στην Ευρώπη αν όχι στον κόσμο, ηλικίας 1.000.000 ετών!!! Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε μια διεθνώς αναγνωρισμένη καριέρα ως καθηγητής παλαιοντολογίας στη Σοβιετική Ένωση και έτρεξε στην πρόσκληση του Κωσταντίνου Καραμανλή να βοηθήσει στις ανασκαφές του πρόσφατα ανακαλυφθέντος, τότε, σπηλαίου.
Ανακοινώθηκε λοιπόν, στις ειδήσεις της ert 3 στις 10 το βράδυ, ότι τώρα πλέον που «απελευθερώθηκε» το σπήλαιο, θα «αναμορφωθούν οι χώροι και θα «ανασκευασθούν» παλαιές και εσφαλμένες θεωρίες, ώστε να «αξιοποιηθεί» ο χώρος προς όφελος των
κατοίκων των πλησίον χωριών!
Μήπως, λέω εγώ, να «μπαζωθούν» και επτάφωτες λυχνίες μαζί ώστε μετά από 20-30 χρόνια να «ανακαλυφθεί επιτέλους» ότι ο αρχάνθρωπος ήταν σημιτικής καταγωγής;
Παρακαλώ πολύ, ερευνήστε το και βγάλτε το στην επιφάνεια, διότι στις μέρες μας δεν μας έχουν μείνει και πολλά πράγματα. Γνωρίζω όμως ότι η γνώση είναι δύναμη και αυτή η δύναμη θα «αναστήσει» κάποια στιγμή και το ΕΘΝΟΣ. Βαρέθηκα επίσης να είμαι μέλος μιας σπουδαίας αλλά αγνωμονούσας φυλής!!!
Μετά τιμής,
Ευάγγελος Τσαγκάτος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορα σας κ.Τσαγκατο στον μεγαλο Αρη Πουλιανο
με συγκινει. Συμφωνω απολυτα με οσα γραφετε. Η Η Η προδοσια της χωρας συντελειται σε μεγαλο βαθος.
Δεν υπαρχει διεξοδος αν δεν στηθουν κρεμαλες.
Αυτο ομως προυποθετει Γενικο ξεσηκωμο, Λαου και
Στρατου προς απομακρυνση της κοπρου. Μην απελπιζεσθε παντως, διοτι σιγα-σιγα ολο και περισσοτεροι συνειδητοποιουν την κατασταση.
Πρωην ορεσειβιος...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως εχουν ευνουχισει και τον λαο και τον στρατο.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κεφάλι πίθηκου και το παρουσιαζουν σαν ανθρώπινο, για αντικρούσουν τις Άγιες γραφές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βενιζελος δηλ ο Τουρκογλου μονο την Στοα εξυπηρετει και την βαθια του τσεπη, οπωσδηποτε. Αυτος εβαλε δικο του δικαστη για να βγαλει την αποφαση στα μετρα του. Μισει ο γυφτος την Ελλαδα και ο,τι ελληνικο το παραχωνει και το καταστρεφει.
Ενας αποτυχημενος που προσπαθει να φανει σημαντικος.
Ο Πουλιανος εκανε συμφωνα με την συνειδηση του το καλυτερο.
Ο Τουρκογλου αντιθετως εκανε και κανει το χειροτερο που μπορει.

Ανώνυμος είπε...

Ένα απόγευμα το Μάιο του 2003 αποφάσισα να επισκεφτώ το σπήλαιο των Πετραλώνων στην Τρίγλια, είχα να πάω από μαθητής. Αφού έφτασα επισκέφθηκα το σπήλαιο με τα σημαντικά του ευρήματα.
Η αιτία της επίσκεψής μου ήταν μία εκπομπή του ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ που σε τηλεφωνική σύνδεση με τον Άρη Πουλιανό συνεχώς τον αποκαλούσε "Δάσκαλο" και "πες την αλήθεια για την προέλευση των Ελλήνων" και "ότι είμαστε γηγενές και αυτόχθονο φύλο" και όχι άλλη μία ινδοευρωπαϊκή φυλή". Αμέσως συμπέρανα ότι ο Άρης Πουλιανός ήταν άλλος ένας Εθνικιστής που υπερφίαλα υποστήριζε την ελληνική φυλή... .
ΕΠΙΣΗΣ τότε ο ΛΙΑΚΟΠ[ΟΥΛΟΣ το 2003 έκανε απλές εκπομπές και δεν ήταν Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΛΑΣΙΕ... .

Και συνεχίζω... μόλις βγήκα από το σπήλαιο στην κύρια είσοδο είχε αρνατημένο ένα πρωτοσέλιδο από μία εφημερίδα, νομίζω "Ελευθεροτυπία", με το βιογραφικό του Άρη Πουλιανού.
ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΩ ΠΛΑΚΑ !!! Καταγωγή από Ικαρία, Άθεος και Κομμουνιστής. Καπετάνιος με σπουδές στην Ε.Σ.Σ.Δ., Καθηγητής και ερευνητής ανθρωπολόγος με σπουδές στη Μόσχα και αργότερα Ερευνητής και Καθηγητής σε ελληνικό πανεπιστήμιο, μου φαίνεται στην Πάτρα. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα ευρήματα στο σπήλαιο Πετραλώνων.
Ήταν αντιπρόεδρος της παγκόσμιας Ανθρωπολογικής Εταιρείας και κατεξιωμένος επιστήμονας ανά τον κόσμο.

ΤΙ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ?
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΪΣΟΤΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΦΩΤΙΑΣ δεν είναι απλά ελληνικές εθνικιστικές υπερβολές από κάποιους υπερπατριώτες... .
ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΥΛΗ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Προβληματιζόμενος από το βιογραφικό του Άρη Πουλιανού
προχώρησα παραπέρα έτοιμος να φύγω. Ο ξεναγός του σπηλαίου με ρώτησε εάν θέλω να αγοράσω ένα βιβλίο του Πουλιανού με τίτλο " Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" για να ενισχύσω οικονομικά την προσπάθειά του για τη συντήρηση του σπηλαίου και την αποπεράτωση του παλαιοντολογικού μουσείου που ήταν ήδη χτισμένο παραδίπλα.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και Ε.Ο.Τ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Γι'αυτό αγόρασα το βιβλίο και έτοιμος να φύγω με ρωτάει ένας καλοστεκούμενος ηλικιωμένος για το πως μου φάνηκε το σπήλαιο. Του απάντησα ότι έμεινα εντυπωσιασμένος αλλά και στεναχωρημένος που η Ελληνική πολιτεία δεν στηρίζει το Σπήλαιο και ο Ε.Ο.Τ. δεν το προβάλλει τουριστικά για να αυξηθούν τα έσοδα.
ΤΟΤΕ με ρωτάει ο ΞΕΝΑΓΟΣ ξέρεις ποιος είναι ο κύριος που σε ρωτάει? ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ !!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
1. ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 700.000 ΜΕ 1.000.000 π.χ. ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΕΡΙ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.
2. ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ" και ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ "ΠΑΝΤΑ"!!!!!! ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ!!!
3.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ
4. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ!!!
5.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ.

6. Όταν του είπα γιατί δε λες στο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ που στην εκπομπή του σε αποκαλούσε "ΔΑΣΚΑΛΕ" και "ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ" να προβάλλει και να πουλήσει κανένα δικό σου βιβλίο μου απάντησε ο ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ότι:

Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!! ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ....
και τον ρωτάω τον Πουλιανό: "μα αυτός Δάσκαλο σε ανέβαζε, δάσκαλο σε κατέβαζε έδινε την εντύπωση πως έχετε οικιότητα και γνωρίζεστε χρόνια!!!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΟΥΤΕ 25% ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!!

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΥΠΕΡ'ΑΝΩ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ?

ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ όπως Γλώσσα, Ιστορία, ήθη-έθιμα και θρησκεία μέσω της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, μουσικής με ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ.