Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Kεραυνοί Alpha κατά τρόϊκας: "Μας βάλατε σε φαύλο κύκλο"


Anti-ntp:Εσείς και οι μεγαλοεργολάβοι τους στηρίξατε... ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!! Όταν σας έδιναν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ήταν καλα;
Kεραυνούς κατά της τρόϊκας και της κυβερνητικής πολιτικής εξαπολύει η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα, όπου διαπιστώνει ότι πλέον η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο, απ’όπου αδυνατεί να ξεφύγει και πρακτικά «κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει στην χώρα» για να χρησιμοποιήσουμε μια λαϊκή....
έκφραση.

«Η οικονομία επηρεάζεται πλέον από τις παρενέργειες ενός φαύλου κύκλου όπου η μεγαλύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δεν αποδίδουν καθώς χειροτερεύουν οι προσδοκίες χωρίς χρονικά σαφή προοπτική εξόδου από την κρίση. Έτσι απαιτούνται νέες προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη ύφεση ώστε να ληφθούν νέα μέτρα κ.ο.κ., σε ένα περιβάλλον αδυναμιών και καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς να παραγάγει ουσιαστικό και αξιόπιστο έργο αναπροσαρμογής.

Με τις ανωτέρω πρακτικές, σταθερή ανάκαμψη της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σημειωθεί. Η απολύτως αναγκαία βελτίωση του οικονομικού κλίματος θα γίνει δυνατή, μόνον εφόσον καταστεί εμφανές ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται αποδίδουν», τονίζεται στην ανάλυση».

Υπογραμμίζει ακόμη πως με βάση αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, η τρόικα προβλέπει τώρα ότι απαιτούνται και νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 2% του ΑΕΠ το 2012. Η εκτίμηση αυτή και οι νέες πιέσεις για νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας και στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Αυτό θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την απόδοση των σημαντικών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται.

Σημειώνει δε πως θα απαιτηθεί τότε, πιθανότατα, και νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της τρόικα για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013, και κατά συνέπεια και νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και νέα πτώση του οικονομικού κλίματος στη χώρα που θα επιβεβαιώσουν και με το παραπάνω τις προβλέψεις της Τρόικα για τη μεγάλη πτώση του ΑΕΠ το 2012.

Το ότι τα παραπάνω τα λέει μία «ψυχρή» τραπεζική ανάλυση που δεν μπορεί κανείς να «κατηγορήσει» ότι υποκρύπτει πολιτικά ή «πατριωτικά» κίνητρα έχει μεγάλη σημασία, αφού η αντικειμενικότητα των προβλέψεων είναι δεδομένη και το κυριότερο αυτά που προβλέπει λένε αυτό που ακριβώς συμβαίνει: Η τρόϊκα συστηματικά για άγνωστους λόγους εκδίδει αρνητικές προβλέψεις που έχουν ως αποτέλεσμα νέα μέτρα και εμβάθυνση της ύφεσης αγνοώντας βασικά θεμελιώδη χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας. Πρακτικά πρόκειται για μία οικονομική πολιτική «τιμωρίας» των Ελλήνων και όχι προσπάθειας εξόδου από την κρίση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας από τον Αύγουστο του 2011, η ασκούμενη οικονομική πολιτική επηρεάζει αρνητικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα καθώς βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία να οδηγήσει σε ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με μια διόγκωση (αντί της αναγκαίας μείωσης) της αβεβαιότητας, καθώς επικρατεί αναιτίως η αντίληψη ότι οποιαδήποτε μέτρα και αναληφθούν σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η Alpha Bank, παρά την κάποια συγκυριακή βελτίωση των βασικών οικονομικών δεικτών της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο 2011, η νέα πρόβλεψη για εμβάθυνση της ύφεσης από 3% του ΑΕΠ στο 3,9% του ΑΕΠ το 2012 και από 0,3% σε -0,5% του ΑΕΠ το 2013, σε συνδυασμό με τον θόρυβο περί άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και με την καθήλωση των δημοσίων επενδύσεων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και στο δεύτερο εξάμηνο 2011, ανέτρεψαν την πορεία βελτίωσης της οικονομίας και επιδείνωσαν και πάλι τα βασικά οικονομικά μεγέθη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΕΔΩΣΕΣ,ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ. ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ;; ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ,ΤΣΑΚΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ Κ***Ι. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ,

http://www.youtube.com/watch?v=FkK_nW4Xc0Q

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΕΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ! ΘΡΑΣΟΣ! ΘΡΑΣΟΣ!