Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Έδιωξαν τον κόσμο από την πλατεία


Σε εφαρμογή έθεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις το «σχέδιο εκκένωσης» της πλατείας Συντάγματος, καθώς μετά τη χρήση χημικών και τον πετροπόλεμο που επικράτησε μετά τις 20:00 το,,,
βράδυ, οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τον κύριο όγκο των διαδηλωτών προς την οδό Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης κάποιοι εξ'αυτών πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά. Ομάδες διαδηλωτών παραμένουν στη συμβολή της Αμαλίας με την Όθωνος, ενώ κυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στους κεντρικούς δρόμους προς τα Εξάρχεια. Συνολικά μέχρι τώρα (19:19) έχουν γίνει 60 προσαγωγές σε διάφορα σημεία πέριξ της πλατείας Συντάγματος και στα Εξάρχεια, για προληπτικούς, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγους. Μάλιστα λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα σημειώθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών και να τραυματιστούν τέσσερις πολίτες. Κλεφτοπόλεμος έγινε και στην οδό Πανεπιστημίου.
 Πιστοί στο ραντεβού

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικα, πανό και πλακάτ ξεκίνησε η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά το πρωινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, υπάλληλοι του ΟΕΚ, με ένα κοινό σύνθημα: «Όχι στην εξαθλίωση» κατέκλυσαν από τις 17:00 το απόγευμα τη Λεωφόρο Αμαλίας και διαμαρτύρονται για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.




Η Λ. Αμαλίας έκλεισε εκ νέου από τουλάχιστον 2.500 διαδηλωτές, που ανήκουν σε αριστερές οργανώσεις, σωματεία, μοτοσικλετιστές και το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.



H zougla.gr και το zougla radio βρίσκονται από νωρίς στο κέντρο και με απευθείας συνδέσεις από όλα τα σημεία θα σας μεταφέρουν το κλίμα των συγκεντρώσεων.




Ο πρόεδρος εργαζομένων της «Αττικό Μετρό», κ. Σταματόπουλος, μιλώντας στη zougla.gr κατήγγειλε τη σκοπιμότητα του κλεισίματος σταθμών του Μετρό, λέγοντας ότι οι αρμόδιοι με αυτό τον τρόπο θέλησαν να «μπλοκάρουν» την προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Συντάγματος.




Σημειώνεται ότι κλειστοί παραμένουν οι εξής σταθμοί: Μοναστηράκι, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην πλ. Αριστοτέλους,ενάντια στο νέο μνημόνιο. Aκολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.



Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ


Την αγανάκτηση τους για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα μέτρα της τρόικα, διαδήλωσαν στο Σύνταγμα εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να βρίσκονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε ιστορικό χαμηλό, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ συγκάλεσαν στις 10:30 πανεργατικό συλλαλητήριο, μία ημέρα μετά τις συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

Ρολά κατέβασαν στις 15:30 το μεσημέρι οι υπεύθυνοι της ΑΜΕΛ στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ έκλεισαν επίσης οι σταθμοί «Ευαγγελισμός», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι».

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές» δήλωσε μετά το πρωινό συλλαλητήριο ο γραμματέας Τύπου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης. «Στο σημερινό συλλαλητήριο καλέσαμε όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλους τους πολίτες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τσικρικάς, τονίζοντας πως τα μέτρα που επιβάλλονται, «παίρνουν το χαρακτήρα συρρίκνωσης της Δημοκρατίας και η απόκρουσή τους αποτελεί καθήκον δημοκρατικό και πατριωτικό». «Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «είναι μόνο ο πιλότος των πολιτικών, που πρόκειται να συνεχισθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και που μπορούν να ανατραπούν μόνο με τη συντονισμένη αντίδραση όλων των ευρωπαϊκών λαών».

Δείτε φωτογραφίες από την πρωινή συγκέντρωση

Προαναγγέλλουν γενική απεργία

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων εργαζομένων στο Δημόσιο και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων. Επίσης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Νέα Γενική Απεργία, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε., το αμέσως επόμενο διάστημα και με αιχμή το χρόνο υλοποίησης των αντεργατικών μέτρων», αναφέρει ανακοίνωση.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Για «σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις» έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θόδωρος Κούτρας και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

Δείτε τις φωτογραφίες από το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ το πρωί στο Σύνταγμα:





Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο για αλλη μια φορα στα ΜΑΤ ΥΑΤ ΓΑΠ ή οπως αλλιως λεγονται τα παιδια με τις στολες, που εκτελοντας εντολες εκαναν το καθηκον τους και εδιωξαν τον κοσμο απο μια ειρηνικη συγκεντρωση...!!! Φαινεται πως οι εντολες που εκτελουν ειναι βαση του Συνταγματικου Δικαιου αλλιως δεν θα τις εκτελουσαν φανταζομαι. Μπραβο ακομα και για τους μονο 4 τραυματιες που υπηρξαν και δεν θρηνησαμε κανενα θυμα. Αυτο δειχνει το ποσο διακριτικα απομακρυναν τον κοσμο απο την πλατεια. Μπραβο τους που παρ'ολο που σε ολους κοβουν μισθους αυτοι απτοητοι συνεχιζουν το εργο τους δειχνοντας υπερβαλοντα ζηλο, μαλλον αυτοι που φυλανε δεν τους εκοψαν κ πολλα ευρω απο τον μισθο τους μη και γυρισει καμια ασπιδα αναποδα κ μεινουν απροστατευτοι.
Μαλλον το θεμα πλατειας Συνταγματος πατωσε για μενα αφου στη Βουλη δεν θα μπει κ κανεις με τοσα παιδια με στολες, αρα για μενα ειναι να ξεκινησει η κατασταση απο τους δημους ξεχωριστα... αλλο να σε εχουν μαντρωμενο σε μια πλατεια και αλλο σε εκατονταδες πλατειες στην Αττικη.

Μορφεας

Unknown είπε...

Το σχολιο 9.59 που εχει το ονομα μου δεν ειναι δικο μου!!!

Να γνωριζεται πως εδω στο αντινεα βγαινω μονον με το προφιλ μου.