Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μας έχουν καταστρέψει τα λαμόγια!Κι άλλα μέτρα ζήτησε η τρόικα - Νέα τηλεδιάσκεψη για την 6η δόση τη Δευτέρα


Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με θέμα την επίσπευση των διαδικασιών για την 6η δόση, η απόφαση για εκταμίευση της οποίας μετατέθηκε για τον Οκτώβριο σύμφωνα με
όσα δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το τέλος του Eurogroup.
Από ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, βασικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα είναι...
η επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα η οποία βεβαίως οδηγεί -σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος- και στην εκταμίευση της 6ης του δανείου.
Οπως αναφέρει στο Ethnos.gr ο ανταποκριτής του Εθνους στις Βρυξέλλες Βαγγέλης Δεμίρης, η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε βαρύ κλίμα και υπό τις αφόρητες πιέσεις των εταίρων για άμεση εκπλήρωση από την ελληνική πλευρά των δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της χώρας μας και των πιστωτών.
Υπό τις συνθήκες αυτές και σύμφωνα με έγκυρες πληρτοφορίες, από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο ζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη των στόχων τόσο του 2011 όσο και του 2012.
Το ύψος των πρόσθετων δημοσιονομικών παρεμβάσεων δεν έχει καθοριστεί. Πρόκειται όμως για ξεκάθαρο και πιεστικό αίτημα νέων μέτρων πέραν των πρόσφατα ανακοινωθέντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις του λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup, ο Eυάγγελος Βενιζέλος διαπίστωνε δυσπιστία για τις ελληνικές προσπάθειες, την οποία απέδωσε στις "διαρθρωτικές αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας".
Προειδοποίησε μάλιστα πώς "αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν άμεσα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας". Διαβεβαίωσε πάντως πως η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου συνιστά πλέον κοινή θέση των εταίρων.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:
"Στο Eurogroup έγινε μια μακρά και δύσκολη συζήτηση. Κοινή θέση της Ευρωζώνης είναι πως πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Αυτό είναι ζωτικό για την Ελλάδα. Το διεθνές περιβάλλον τροφοδοτεί την αβεβαιότητα κι αυτή επηρεάζει την εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωζώνης και την απόδοση των πολιτικών μας στην Ελλάδα, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει.
Ενημέρωσα το Eurogroup για τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε ήδη η ελληνική Κυβέρνηση, κυρίως για την απόφασή μας να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας, να πετύχουμε τον δημοσιονομικό στόχο του 2011 και του 2012, να φτάσουμε το ταχύτερο σε πρωτογενές πλεόνασμα για να θωρακίσουμε τη χώρα μας.
Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για την Ελλάδα που ξεκινά από τα ίδια τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού κράτους και της ελληνικής οικονομίας. Γι αυτό έχουν καθοριστική σημασία οι διαρθρωτικές αλλαγές: η μείωση του δημόσιου τομέα και των δημοσίων δαπανών, οι ιδιωτικοποιήσεις, το άνοιγμα της αγοράς εργασίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Όλα αυτά είναι θεμελιώδη στοιχεία του προγράμματος.
Είναι αυτά που πρέπει να κάνει και θα κάνει η χώρα μας.
Φήμες, διαρροές και σχόλια που θέτουν σε αμφισβήτηση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και την πορεία της Ελλάδας στο πλαίσιο των αποφάσεων αυτών, είναι βλαπτικές, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωζώνη συνολικά, για τη διεθνή οικονομία. Αυτό τόνισε και ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner.
Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης προχωρούν στην κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF με αποφάσεις των κοινοβουλίων τους. Προχωρούμε κανονικά στο PSI. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Δική μας υποχρέωση είναι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία της χώρας, μέσα σε ένα ολισθηρό διεθνές περιβάλλον που δεν κινείται πάντα ορθολογικά και συστημικά.
Μόνον έτσι προστατεύουμε τα εισοδήματα, τις περιουσίες και το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Άλλη λύση δεν υπάρχει, εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να παίζουν με τη φωτιά. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι αν δεν γίνουν όλα αυτά τώρα, αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της Ευρωζώνης.
Δεν συγχωρείται ούτε άγνοια κινδύνου, ούτε συγκυριακή, μικροκομματική ή προσωπική θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων".
Πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν μας εξοντώσουν οικονομικά δεν μπωρούν να περάσουν τα ζωφυρά τους σχέδια . Αγνοήστε τους και να είστε σίγουροι οτι όλα θα τα φτιάξουν πάλι είτε πάρουν χρήματα απο εμάς είτε όχι. Γι αυτούς βέβαια το ιδανικό είναι μας τα πάρουν όλα για όλα . Αμυνα παιδιά άμυνα και όταν έρθει η ώρα της επίθεης τότε δεν τους γλυτώνει τίποτα.Και μην τους δίνεται ΦΡΑΓΚΟ

Ανώνυμος είπε...

ΗΛΘΕ ΝΟΜΙΖΩ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ!!

Ανώνυμος είπε...

DEN EXOYME EURO ALLA THA TOYS DOSOYME TA ARXIDIA MAS

Ανώνυμος είπε...

Έχω μπόλικο σπέρμα για ελάτε