Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Διώκεται για κακούργημα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ


Του ασκήθηκε δίωξη με αφορμή καταγγελίες του προέδρου της Αρχής για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Την ίδια μέρα που ήρθαν στο φως οι απίστευτες καταγγελίες περί μεθόδευσης για να μπει η χώρα στο Μνημόνιο, χωρίς επί της ουσίας να χρειάζεται, έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε δίωξη στον πρώην αντιπρόεδρο της Στατιστικής Υπηρεσίας που επίσης είχε προειδοποιήσει για διογκωμένο έλλειμμα!


Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη πριν από ένα χρόνο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και απόσπαση από αυτό στοιχείων της υπηρεσίας.

Η μηνυτήρια αναφορά, η οποία έστρεφε το ενδιαφέρον του εισαγγελέα στον αντιπρόεδρο της Αρχής Νίκο Λογοθέτη, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας που πρόσφατα κατέληξε στην άσκηση ποινικής σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του κ. Λογοθέτη για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Ο κατηγορούμενος πλέον, αντιπρόεδρος της Αρχής αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει την ποινική του εμπλοκή στη διαφωνία που είχε με τον κ. Γεωργίου ως προς την καταγραφή των στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτύπωση του ελλείμματος της χώρας.

Υποστηρίζει ότι το έλλειμμα εμφανίστηκε να φθάνει στο 15%, ποσοστό που κατά τον ίδιο είναι διογκωμένο. Αναφέρει επίσης πως για το θέμα είχε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Επί της ουσίας της υπόθεσης υποστηρίζει πως στον υπολογιστή, μέσω του οποίου φαίνεται να έγινε η παραβίαση, έχουν πρόσβαση δέκα εργαζόμενοι της Αρχής.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι, προ διημέρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έπαυσε με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου.
ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοί οι τύποι του ΔΝΤ σαν τον Γεωργίου είναι αδίστακτοι και αιμοβόροι . Ε ρε κρεμάλα που θένε ... στέλνουν τους Έλληνες στον άλλο κόσμο αλλά για πόσο ακόμα. Στην πυρά θα πάνε σαν τον Ιούδα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΩΚΟΝΤΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΟΥ, ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΝΟΙΩΣΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ!!