Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: «Στηρίζουμε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας για την ΠΓΔΜ»... η Μέρκελ φταίει...Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ότι η στάση των ΗΠΑ για το θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σχετικά με το ....ζήτημα της ονομασίας, ότι η στάση των ΗΠΑ για το θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.

«Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του ζητήματος, στηρίζουμε τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης. Η χώρα μου θα υποστηρίξει κάθε λύση στην οποία θα καταλήξουν η Μακεδονία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γουόλερς

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως η χώρα του είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης και επανέλαβε πως «οι πολίτες της χώρας μας υφίστανται τις συνέπειες αυτού το προβλήματος, που η Ελλάδα έχει με το όνομά μας. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ακατανόητο, τόσο για την εποχή στην οποία ζούμε -τον 21ο αιώνα- όσο και βάσει όλων των μέτρων σε ένδειξη καλής θέλησης, τα οποία έχει μέχρι σήμερα λάβει η Δημοκρατία της Μακεδονίας για να επιδείξει τις προθέσεις της για σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, δεν αποθαρρυνόμαστε, θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση με αμοιβαία ετοιμότητα, σεβασμό και τήρηση του πλαισίου των διαπραγματεύσεων που έχει οριστεί από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η χώρα του, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Σικάγο, θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στήριξη στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Θ. Πάγκαλος
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011, 17:12
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=380539&cid=6