Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΜΑΤ: “Μας έχουν σπάσει τα νεύρα”



Από την Κερατέα στα γήπεδα και από τα γήπεδα στις διαδηλώσεις, οι άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σχετικά με την απαράδεκτη βία που άσκησαν στις διαδηλώσεις της Τετάρτης (11/5) και όχι μόνο. 
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δηλώνουν αγανακτισμένοι από τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν. “Υπάρχει αγανάκτηση για πολλούς λόγους. Αυτή όμως δεν πρέπει να... εκτονώνεται στους πολίτες”, λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, στον συντάκτη των Νέων, Στέλιο Βραδέλη.
“Δυστυχώς πολλές φορές συνάδελφοι κάτω από την πίεση των γεγονότων δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και καταφεύγουν σε άχρηστη επίδειξη βίας”, υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Γεωργίτσης, προσθέτοντας πως η εκπαίδευση στο σώμα είναι ανεπαρκής. Από την άλλη, ο Δημήτρης, αστυνομικός των ΜΑΤ λέει στα Νέα: “Μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Στην Κερατέα τραυματίστηκαν 36 συνάδελφοι. Άλλος με σπασμένο πόδι, άλλος με εγκαύματα στον αυχένα και το πρόσωπο από μολότοφ. Για 4 μήνες επί 12 με 18 ώρες την ημέρα φυλάγαμε δύο μηχανήματα... Και μετά πάμε στα γήπεδα. Και πάλι ξύλο. Και μετά στο Κέντρο της Αθήνας, εμάς στέλνουν να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα”.
  Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ούτε η ηγεσία της ΕΛΑΣ ούτε το υπουργείο δεν δίνει σαφείς οδηγίες, αφού τη μια μέρα δίνουν εντολή να είναι ψύχραιμοι και την άλλοι να τηρούν σκληρή στάση. Σε αυτό το μπάχαλο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νίκος Καραδήμας, προσθέτει τις χαμηλές οικονομικές απολαβές των ΜΑΤατζήδων. “Ο μη καλά εκπαιδευόμενος αστυνομικός χάνει εύκολα την ψυχραιμία του. Σε αυτό προσθέστε και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστυνομικοί πλέον και οι αντιδράσεις που αυτό έχει δημιουργήσει στο Σώμα”. 
Και να κλείσουμε το άρθρο λέγοντας πως ο 31χρονος διαδηλωτής, Γιάννης Καυκας, νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ...ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.