Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Θέλουμε το ίδιο και εδώ..!Φυλάκιση 16 μηνών για πρώην υπουργό της Βρετανίας



Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να κάνουμε προανακριτικές και εξεταστικές για να βρούμε που πάνε οι μίζες εκατομμυρίων, στην Βρετανία σε πάνε μέσα και για λίγα ευρώ.. Πρωην υπουργός επί κυβερνήσεων των Εργατικών,καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών για...

απάτη. Δεν είναι ανέκδοτο!! Ο Βρετανός Έλιοτ Μόρλεϊ καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες λογιστικής απάτης τον περασμένο μήνα. Ο πρώην υπουργός που κατείχε υπουργικά πόστα μεταξύ του 1997 και του 2006, διεκδικούσε 800 λίρες τον μήνα επί 3,5 χρόνια για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων και μιας υποθήκης στο σπίτι του στο Ουίντερτον του Λίνκονσαϊρ. Όμως το ύψος των τόκων που πλήρωνε ήταν στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερο και κυμαινόταν από 5 ως 50 λίρες τον μήνα. Όταν η υποθήκη αποπληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2006 ο Μόρλεϊ συνέχισε να ζητά κάθε μήνα 800 λίρες, κάτι που ο δικαστής που έκρινε την απόφαση περιέγραψε ως «μεγάλη ατιμία».

Ο Μόρλεϊ είχε κάνει λόγο για «λογιστική απροσεξία», όταν είχαν αποκαλυφθεί οι αιτήσεις του για την κάλυψη των εξόδων αυτών. Το Εργατικό κόμμα ανέφερε πως ήδη διέγραψε τον Μόρλεϊ από μέλος του και τον αποπέμπει από τις τάξεις του. Ο Μόρλεϊ είναι ο πρώτος πρώην υπουργός ο οποίος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο των εξόδων που κάλυπταν παράνομα μέλη της βουλής των κοινοτήτων.

trelokouneli.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χα χα, μεγάλη ατιμία...

Ελάτε εδώ να δείτε τι γίνεται...