Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Ε.Ε.: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΔΜΙΟΥΚαρκινογόνος και τοξική ουσία θεωρείται το κάδμιο και πλέον θα απαγορεύεται η χρήση του σε κοσμήματα, ράβδους συγκόλλησης και πλαστικά. από το Δεκέμβριοτου 2011, ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Όπως αναφέρει η...

Επιτροπή, οι καταναλωτές και ειδικότερα τα παιδιά, διατρέχουν κίνδυνο έκθεσης στο κάδμιο, μέσω της επαφής των αντικειμένων, που το περιέχουν, με το δέρμα τους.Η νέα νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση καδμίου σε όλα τα είδη κοσμημάτων, εκτός από τις αντίκες.Η απαγόρευση αυτή καλύπτει, επίσης, το κάδμιο, που περιέχεται σε κάθε είδους πλαστικά προϊόντα, καθώς και στις ράβδους συγκόλλησης, που χρησιμοποιούνται για τη συνένωση ανόμοιων υλικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αναθυμιάσεις από τη διεργασία αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, όταν εισπνέονται.Η απαγόρευση αναμένεται να διασφαλίσει την καλύτερη προστασία των καταναλωτών της ΕΕ από την έκθεση στο κάδμιο και θα περιορίσει τη ρύπανση του περιβάλλοντος από την ουσία αυτή, θα θεσπιστεί δε ως τροποποίηση του κανονισμού REACH.Η νέα νομοθετική πράξη απαγορεύει τη χρήση καδμίου σε όλα τα πλαστικά προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει την ανάκτηση του PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) από τα απορρίμματα, με σκοπό τη χρησιμοποίησή του σε ορισμένα δομικά προϊόντα.Δεδομένου ότι το PVC είναι υλικό αξίας, που μπορεί να ανακτηθεί αρκετές φορές, η νέα νομοθετική πράξη επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση ανακτημένου PVC, που περιέχει χαμηλά επίπεδα καδμίου, σε περιορισμένο αριθμό δομικών προϊόντων, χωρίς κίνδυνο για τους πολίτες, ούτε για το περιβάλλον.
Για την πλήρη ενημέρωση των αγοραστών, τα δομικά προϊόντα που θα κατασκευάζονται από το εν λόγω ανακτημένο PVC θα διατίθενται στην αγορά με ειδικό λογότυπο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ

Unknown είπε...

Φ;σκουν και αντιφάσκουν...δεν ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε,έχουμε πραγματικά σκοτιστεί. Από την μια ψεκασμοί,παγκόσμιοι οργανισμοί τροφίμων που θέλουν να μας δηλητηριάσουν προσθέτωντας ουσίες στα τρόφιμα με σκοπό την μείωση του πληθυσμού,και από την άλλη καταργούν το κάδμιο και τα καρκινογόνα προϊόντα με σκοπό την προστασία του πολίτη.Ρε παιδιά.Θα μας εξηγήσει κανείς τι γίνετε εδώ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Διάφορα μπορεί να παίζουν..
Καταρχήν δεν είναι όλοι τους "κακοί" άνθρωποι ή μάλλον υπάρχουν ακόμα άνθρωποι..
Κατά δεύτερον μπορεί να είναι πράγματι οι "κακοί" (άνθρωποι) που πήραν την απόφαση αυτή.. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον έπραξαν έτσι για το "ξεκάρφωμα"..