Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρόταση του Α. Νταβούτογλου στον Δ. Δρούτσα για κοινή επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο... έκλεισε εισιτήριο ο Δρούτσας μόλις το άκουσε



http://static.fsport.gr/images/ntaboy.jpgΠρόταση στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο - και τα κατεχόμενα - διατυπώνει ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρόταση «βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά».

Η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Today's Zaman» έγραψε σήμερα ότι ο.... Νταβούτογλου σε αποκλειστική του δήλωση αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κάνει το παρελθόν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη περί επίσκεψης στην Κύπρο.

Ερωτηθείς αν ο Έλληνας ομόλογός του Δημήτρης Δρούτσας συμφωνεί να επισκεφθεί τα κατεχόμενα, την ώρα που ο ίδιος θα επισκέπτεται την Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ότι «και σήμερα μία πρόταση της μορφής 'να επισκεφθούμε μαζί τη Βόρεια και τη νότια Κύπρο', βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει σημασία ποια από τις επισκέψεις θα γίνει πρώτα. Αυτό που έχει σημασία είναι να επισκεφθούμε μαζί αμφότερες τις πλευρές και να ετοιμάσουμε το έδαφος για μία λύση» και τόνισε ότι «το να γίνουν διαφορετικές επισκέψεις, είναι και αυτό μία ιδέα, αλλά η δική μας ιδέα είναι να πραγματοποιήσουμε τις επισκέψεις μαζί».

Τη δήλωση έκανε ο Νταβούτογλου κατά την προεκλογική του εκστρατεία από το Ικόνιο όπου εκλέγεται.