Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Λαυρεντιάδης κερνούσε Λαυρεντιάδης έπινε


Το σκάνδαλο Κοσκωτά ωχριά, μπροστά στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη. Ο Κοσκωτάς δικάστηκε και καταδικάστηκε και έμεινε μαζί με την προφυλάκιση 12 χρόνια στη φυλακή.
Ο Λαυρεντιάδης είναι ελεύθερος και συνεχίζει ανενόχλητος την επιχειρηματική του δράση στο εξωτερικό.
Και δεν είναι μόνο η το σκάνδαλο με την Proton Bank, την οποία χρησιμοποίησε ως όχημα για να χρηματοδοτεί εταιρίες αμέσων ή έμμεσων συμφερόντων του με το....
σύστημα σύστημα Carousel, και να διοχετεύει μεγάλα ποσά σε off shore.


Είναι και το μεγάλο παιχνίδι με το Χρηματιστήριο και την χειραγώγηση της μετοχής της με την ανοχή, αν όχι με γνώση και συνέργεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Χρηματιστηριακοί κύκλοι μάλιστα, συνδέουν την παραίτηση του Προέδρου της Κεφαλαιαγοράς λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Proton Bank, με την υπόθεση αυτή.
Το 51 σελίδων Πόρισμα Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη λεηλασία της Proton Bank με την ανοχή , ακόμη και τη σύμπραξη ελεγκτικών εταιριών στις οποίες η Proton Bank , κατόπιν αιτήματος της ΤτΕ είχε αναθέσει «ελεγκτικό και συμβουλευτικό έργο σχετικά με τη χρηματοδότηση τεσσάρων εταιριών».
Στο πόρισμα της ΤτΕ, παρελαύνει ένας μακρύς κατάλογος αχυρανθρώπων που εμφανίζονται ως εικονικοί αγοραστές με χρηματοδότηση από Proton Bank εταιριών του Λαυρεντιάδη.

Προκύπτει όμως και ευθύνη της ίδιας της ΤτΕ, που αν και το παιχνίδι είχε γίνει αντιληπτό, δεν άσκησε έγκαιρα τις ελεγκτικές της αρμοδιότητες.

πηγη